Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Χάπι 2014

Τι ακριβώς να ευχηθείς και τι να γράψεις για μια ακόμα τραγική χρονιά που φεύγει και μια απ’ τα ίδια που ετοιμάζεται να έρθει. Τα τετριμμένα κλισέ περί υγείας, αναγκαστικά θα περάσουν για πολλούς από εμάς πρώτα από την (αλτρουιστική) πόρτα κάποιου κοινωνικού ιατρείου, αν το επιτρέψει φυσικά ο κρατικός μηχανισμός .
Οι αφόρητες δηλώσεις του πρωθυπουργού δεν αντέχουν στην εξαθλιωμένη πραγματική ζωή, ούτε για λίγα λεπτά της ώρας.

Τουλάχιστον τις τελευταίες μέρες καταρρίφθηκε ο μύθος της καταναλωτικής ζωής με δανεικά ως η υπαίτιος της κρίσης. Σήμερα με τις εργασιακές συνθήκες προηγούμενων εποχών και τις τεράστιες στρατιές απλήρωτων εργαζομένων και άφραγκων ανέργων ,η κατανάλωση πήρε διαστάσεις οικονομικού θαύματος μέσα από την προβαλλόμενη ολοήμερη λειτουργία των καταστημάτων. «Ψωνίζω άρα υπάρχω» το μήνυμα των Χριστουγέννων που μετέδωσαν με ιδιαιτερο ζήλο οι υψηλά προϊστάμενοι και οι υφιστάμενοι τους. Τι το διαφορετικό θα μπορούσαν να μεταδώσουν τέτοια ελεεινά ανθρωπάκια στην υπόλοιπη κοινωνία;Έμαθαν και τίποτα άλλο στη ζωή τους εκτός από την μίζα την συνδιαλλαγή και το ατομικό(υλικό) όφελος;

Έτσι για να μπει καλά η χρονιά και κόντρα στο ψευδές κλίμα των ημερών, ένα από τα αγαπημένα μου ντοκιμαντέρ και για κερασάκι στην τούρτα, λίγα τραγούδια που ξεχώρισα από τον σωρό της δισκογραφικής σαβούρας,για τη χρονιά που πέρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...