Νέα μελέτη δείχνει ότι οι μέλλουσες μητέρες που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δε βάζουν σε κίνδυνο τα παιδιά τους, όπως υποστήριζαν παλαιότερα ερευνητικά δεδομένα.
Ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης μελέτησαν 8.205 μητέρες που δεν παρουσίαζαν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Στη μελέτη συμμετείχαν επίσης παιδιά που είχαν γεννηθεί από το 1990 έως το 1994.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως η ηλικία, η εθνικότητα, η εποχή γέννησης, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα κ.α., οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μητέρες που κατανάλωναν ξηρούς καρπούς τουλάχιστον πέντε φορές το μήνα γέννησαν παιδιά με 70% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία.
Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Pediatrics και υποδεικνύει ότι η διατροφή της μητέρας παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του παιδιού. Ωστόσο, οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η διατροφή του πατέρα.
onmed.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
skaleadis