lawgap
Ελιοσαλάτα ιταλική αλλά και ελληνική και μεσογειακή , μην τα ξαναλέμε, σίγουρα πάντως επίκαιρη. Οι ελιές στα φόρτε τους αυτή την περίοδο αφού με όσους μιλήσω, όλο και κάπου για συγκομιδή ελιάς έχουν βρεθεί τις τελευταίες μέρες.
Συστατικά
2/3 του φλιτζανιού ελιές πράσινες , χωρίς κουκούτσι
¼ του φλιτζανιού κουνουπίδι τουρσί
2 πιπεριές κέρατο ψημένες ή Φλωρίνης από βάζο
¼ του φλιτζανιού σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα1
Ψιλοκόβουμε πάνω σε επιφάνεια κοπής τις ελιές, το σέλερι, τις πιπεριές, την κάππαρη, το σκόρδο, το κουνουπίδι και τη ρίγανη. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και ραντίζουμε με το λάδι και το ξύδι.
Βήμα2
Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Εναλλακτικά τα βάζουμε όλα στο multi και πατάμε το κουμπί 2-3 φορές, ώστε να μην λιώσουν αλλά να ψιλοκοπούν.
Βήμα3
Τα μεταφέρουμε σε σκεύος με καπάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε ή όλο το βράδυ. Ιδανικό πάνω σε πράσινη σαλάτα ή σε ζυμαρικά μαζί με μυζήθρα ή φέτα τριμμένη αλλά και μέσα σε sandwich ή burger.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
skaleadis