Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΡΕΧΤ: Άλλαξε το ΚΚΕ – Το έχει ανάγκη!!! Στη ΚΝΕ, θυμάται κανείς τον αγωνιστή Γιώργο Γράψα???

ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ -ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΚΕ 1  — Κάποιος ευφυής βλαξ (κατά το δόγμα Στουρνάρα – Θεοχάρη), εντός του ΚΚΕ και εκτός Μπρεχτ και επί τα αυτά (να μη πω, και θεωρηθώ αντικομμουνιστής και οπωσδήποτε αντισημίτης), επαγίδευσε την εκδήλωση και χάπενιγκ και φέστιβαλ ΚΝΕ – Οδηγητή, στο αντιλαϊκό σύνθημα, «Άλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη.»

  — Επειδή όμως, το σύνθημα υπονοούσε ευθέως, ότι για την οικονομική κατάντια και για τα δεινά που παθαίνει ο λαός, ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ που πρέπει να τον αλλάξουμε με Πακιστάνικο, Κινέζικο, Κογκολέζικο και Καταραμένο, το κόμμα άρχισε να φυλλορροεί προς κάθε κατεύθυνση και προς Χρυσή Αυγή και ο Γαρδούμπας κινδύνευε να μείνει αυτός, η Αλέκα και τα μυστήρια.
  — Στο παρά 5, πρυτάνευσαν οι υγιείς δυνάμεις που ξανάδωσαν την εξουσία του αβέβαιου μέλλοντος στον μαλάκα υβριζόμενο λαό και με πραγματική αλλαγή, φωνάζουν τον κόσμο οπίσω, για να αλλάξει το ΚΚΕ, που το έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Ο μόνος που δεν αλλάζει, είναι ο Παπακωνσταντίνου, κάτι περίεργα ακροβατικά που περίσσεψαν και απόμειναν από το τσίρκο Μεντράνο, και η εξουσία των τραπεζιτών, των εργολάβων, των πετρελαιάδων, των εκδοτών, των βιομήχανων και των άλλων παιδιών της ολιγαρχίας που δεν φταίνε σε τίποτα.
  — Μετά τη ρύθμιση αυτή, ο Μπρεχτ απέσυρε πάσαν ένσταση και προσφυγή, και πήγε προς αιώνια ανάπαυση, γιατί το είχε και αυτός ανάγκη!!!!!
  — ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΡΑΨΑ, ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1989 — ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΝΕ ΑΛΛΑ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
(Από wikipedia)  Ο Γιώργος Γράψας γεννήθηκε το 1953 στο χωριό Εξάνθεια της Λευκάδας. Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα. Παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας, δούλευε από μικρός το πρωί στην οικοδομή, ενώ το βράδυ πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο. Δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των εργαζόμενων νυχτερινών μαθητών. Ήταν ένα από εκείνα τα στελέχη του αντιδικτατορικού νεολαιίστικου κινήματος που προέρχονταν από τον εργατικό χώρο, συνδυάζοντας την ταξική προέλευση, θέση και αντίληψη με την κριτική σκέψη, την ευρύτητα πνεύματος και την αστείρευτη δίψα για γνώση. Ο Γιώργος Γράψας στράφηκε στην ανάπτυξη και την οικοδόμηση της ΚΝΕ αμέσως μετά την πτώση της χούντας.
Εκλέγεται γραμματέας της ΚΝΕ Πειραιά και μέλος του γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου. Γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ αναλαμβάνει το 1986, σε μια δύσκολη εποχή, καθώς το ρεύμα της μεταπολίτευσης λαχανιάζει, και το ΚΚΕ, όπως και όλο το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, αλληθωρίζει ανοιχτά πια προς τα δεξιά.  Έχει αποφασιστική συμβολή στην 8η Σύνοδο του ΚΣ και στο 4ο Συνέδριο της ΚΝΕ που αναζωογονεί την οργάνωση, την εξοπλίζει με τη γραμμή του Ενιαίου Μετώπου Πάλης της νεολαίας και ενισχύει τα αριστερά ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά της.
Τον Σεπτέμβριο του 1989, με αφορμή την συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΝ και στο φόντο της κατάρρευσης των καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού», ξεσπά δημόσια η σύγκρουση που μαινόταν επί χρόνια στο εσωτερικό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η σύγκρουση αυτή διεξάγονταν ανάμεσα στην ρεφορμιστική τάση και τη «συντηρητική». Οι αιτίες της σύγκρουσης αφορούσαν την συμμετοχή του ΣΥΝ στην συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΝ. Ο Γιώργος Γράψας ως Γραμματέας της ΚΝΕ, ήρθε σε ανοιχτή ρήξη με την ηγεσία του ΚΚΕ (της Κεντρικής Επιτροπής του οποίου ήταν μέλος) διότι αρνήθηκε τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Ιστορική έμεινε η απάντησή του προς την ηγεσία του ΚΚΕ «Δεν θα υπακούσουμε!»
Η ανταρσία μελών της ΚΝΕ οδήγησε (μετά και την αποχώρηση στελεχών και μελών του ΚΚΕ) στη δημιουργία στις αρχές του 1990, του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ). Ο Γ. Γράψας συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στον καθοδηγητικό πυρήνα, οργώνει όλη την Ελλάδα και δίνει μάχες για να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα προσπάθεια. Αργότερα επιστρέφει στο επάγγελμά του, δουλεύοντας πάλι ως γυψαδόρος.
Τα τελευταία χρόνια έδωσε μάχη εναντίον της βαριάς αρρώστιας χωρίς να χάνει το κουράγιο του, την ελπίδα και την πίστη του για το δίκαιο αγώνα για μια νέα κομμουνιστική προσπάθεια. «Έφυγε» στις 12 Ιανουαρίου 2000, πριν κλείσει τα 47 του χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...