Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ΚΑΒΑΛΑ

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής ΕπιτροπήςΈκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησαν  το μεσημέρι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας και το κατεπείγον της συνεδρίασης οφειλόταν στο γεγονός ότι υπήρχαν ασφυκτικές προθεσμίες για την εκτέλεση των έργων, ενώ ελλόχευε και ο κίνδυνος απένταξής τους και μεταφοράς τους στην επόμενη προγραμματική περίοδο.
Από τη στιγμή που η ωριμότητα των έργων βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο δεν υφίσταται κάποιος λόγος για επιπλέον επιβαρυντική χρονική καθυστέρηση. Οι άδειες του ελληνικού δημοσίου και το γεγονός ότι έκαστη φάση των έργων περνά από τον έλεγχο της αποκεντρωμένης διοικήσεως, ήταν η αιτία που παρουσιάστηκε ήδη κάποια καθυστέρηση και κατ’ επέκταση επιβλήθηκε η έκτακτη σύγκλιση της Οικονομικής Επιτροπής.
Το πρώτο θέμα της συνεδριάσεως αφορούσε στην «Έγκριση του οριστικού σχεδίου διακήρυξης και των οριστικών όρων δημοπράτησης του υποέργου 1 «Αποκατάσταση κτιρίων στο χερσαίο τείχος για εγκατάσταση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ανάπλαση του ακάλυπτου χώρου τους».
Το οριστικό σχέδιο διακήρυξης και οι οριστικοί όροι δημοπράτησης προϋπολογισμού 1.325.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%, ελέγχθηκαν και θεωρήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με ανοιχτή δημοπρασία.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε στην έγκριση πρακτικού για την επιλογή αναδόχου του έργου : «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ)» – «ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» στα πλαίσια συγχρηματοδότησης του από το επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» του ΕΣΠΑ.
Τα μέλη της επιτροπής κλήθηκαν να εγκρίνουν το από 31-07-2013 πρακτικό της 82ης Συνεδρίασης που αφορά στον έλεγχο δικαιολογητικών συμμετοχής. Την αποδοχή προσφοράς της εταιρείας «ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε. – ΕΠΑΓ. ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, Λ. Δημοκρατίας 87, Αλεξανδρούπολη 68100» αφού διαπιστώθηκε η κάλυψη του κριτηρίου συμμετοχής από πλευράς δικαιολογητικών. Την συνέχιση της διαδικασίας με σκοπό να αξιολογηθούν οι φάκελοι των τεχνικών προσφορών.
Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα δύο τακτικά θέματα της συνεδριάσεως και κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα δύο έκτακτα θέματα τα οποία αφορούσαν σε πρακτικά διαγωνισμών για προμήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...