Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Στη πρώτη συζήτηση για τη λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές διάσταση απόψεων

Στη πρώτη συζήτηση για τη λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές διάσταση απόψεων
Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά συναντήθηκαν χθες το απόγευμα οι εκπρόσωποι της αγοράς της Καβάλας αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων επαγγελματιών από διάφορες περιοχές του Νομού. Η πρόσκληση προέρχονταν από τον κ. Γρανά προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση για το μείζον θέμα της λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές.
Απόφαση χθες δεν πάρθηκε. Συμφωνήθηκε ωστόσο η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Μέχρι τις 10 Οκτώβρη Εμπορικοί Σύλλογοι και Σύλλογοι Επαγγελματιών πρέπει να κάνουν γενική συνέλευση. Την απόφαση της οποίας θα γράψουν και θα στείλουν στον κ. Γρανά. Σε αυτή την απόφαση θα αναφέρονται συγκεκριμένα για το τι προτείνουν να γίνει στις 45 Κυριακές από τις 52 του έτους. Οι 7 ρυθμίστηκαν με τον πρόσφατο νόμο, τα καταστήματα σε αυτές τις 7 Κυριακές θα είναι ανοιχτά. Ο κ. Γρανάς θα πάρει τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και θα τις μεταφέρει στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας. Εκεί το θέμα θα συζητηθεί σε Περιφερειακό Επίπεδο. Το αργότερο τον Νοέμβρη ο κάθε Αντιπεριφερειάρχης θα πάρει την απόφαση που προβλέπεται από το νόμο για την κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Προκύπτει φυσικά ότι η απόφαση δεν μπορεί να είναι ίδια για όλο το Νομό. Άλλα πράγματα θα ισχύουν για την αγορά π.χ. της Θάσου κι άλλα για την αγορά της Καβάλας.
Χθες από μια πρώτη συζήτηση φάνηκε η διάσταση απόψεων ακόμη κι ανάμεσα στους εκπροσώπους των επαγγελματιών και εμπόρων. Όχι σε όλες τις Κυριακές είπαν οι περισσότεροι.Ό εκπρόσωπος όμως της Νέας Περάμου Σταύρος Μανίτσας σημείωσε ότι δεν αρκούν για την τουριστική περιοχή του πρώην Δήμου Ελευθερών 7 μόνο Κυριακές με ανοιχτά τα μαγαζιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...