Για πρώτη φορά, οι ερευνητές έχουν βρει ότι η περίσσεια σιδήρου στον εγκέφαλο μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού της νόσου του Alzheimer. Τα ευρήματα, λένε οι ερευνητές, φέρει την ιατρική κοινότητα πιο κοντά στην κατανόηση της κατάστασης - η οποία είναι η έκτη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των Αμερικανών.
Ήταν μεγάλη έκρινε ότι δύο πρωτεΐνες, ταυ και βήτα-αμυλοειδούς, προκάλεσε τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Μελέτες απεικόνισης στους εγκεφάλους των ασθενών αποκάλυψε βλάβης ιστού μαζί με τις καταθέσεις πρωτεΐνης στην περιοχή του ιππόκαμπου του εγκεφάλου, όπου οι μνήμες διοχετεύονται.
Η συσσώρευση των ελαττωματικών tau ή βήτα-αμυλοειδούς πρωτεΐνες σε αυτό αποτελέσματα περιοχή στις πλάκες υπογραφή που σχετίζεται με την ασθένεια, τα οποία καταστρέφουν ιστούς και να διαταράξουν σηματοδότηση μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου.
Αν και αυτές οι κατεστραμμένες πρωτεΐνες έδειξε σε μαγνητική τομογραφία εικόνες ανθρώπων με την ασθένεια, η παρουσία τους και μόνο δεν παρέχουν μια πλήρη κατανόηση της νόσου, ο Δρ Γιώργος Μπαρτζώκης, καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες, και κύριος συγγραφέας της Η νέα μελέτη, είπε στο Al Jazeera. «Έχουμε ακόμα δεν γνωρίζουν τι προκαλεί βλάβες σε αυτές τις πρωτεΐνες."
Η μελέτη του UCLA που ο κρίκος που λείπει.
Επιστήμονες εξέτασαν τις περιοχές του ιππόκαμπου και του θαλάμου του εγκεφάλου. MRI αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι στην περιοχή του ιππόκαμπου, η αλληλεπίδραση του σιδήρου με πρωτεΐνες αμυλοειδούς οδήγησαν σε τοξικότητα τους. Ο θάλαμος δεν έδειξε τέτοια αύξηση των επιπέδων του σιδήρου ή σημάδια βλάβης ιστού.
Τριάντα ένας ασθενείς με Αλτσχάιμερ και 68 υγιείς μάρτυρες συμμετείχαν στη μελέτη.
Οι επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι η θανατηφόρος συνδυασμός αυτών των πρωτεϊνών, μαζί με υψηλά επίπεδα σιδήρου δημιούργησε ένα τοξικό περιβάλλον στον εγκέφαλο που οδήγησε στην νόσο του Alzheimer. «Η συσσώρευση του αμυλοειδούς είναι σαν τη βενζίνη, ενώ η περίσσεια σιδήρου είναι η φλόγα," Bartzokis είπε. "Μία περίσσεια του σιδήρου είναι καταστροφικό, διότι είναι ένα προ-οξειδωτικό μετάλλου, που σημαίνει ότι μετατρέπει ελεύθερες ρίζες σε πολύ δραστικές αυτά."
Ο λόγος μυαλό μας συσσωρεύονται σίδηρο καθώς γερνάμε έχει να κάνει με μυελίνη, ένα μονωτικό στρώμα που σχηματίζεται γύρω από τα νεύρα στον εγκέφαλο. "Η μυελίνη απαιτεί πολλή σιδήρου, και καθώς γερνάμε, όλο και περισσότερο σίδηρο παίρνει κατατεθεί, η οποία προάγει τη ζημία ελεύθερων ριζοσπαστών," Bartzokis είπε. "Από τη στιγμή που φτάνουν στα γεράματα, έχουμε πάρα πολλά να επιπλέουν γύρω και την ίδια διαδικασία που κράτησε λειτουργεί το μυαλό σας αρχίζει τώρα να σας υπονομεύσουν. Τώρα, το περιβάλλον στο μυαλό σας είναι τοξικό."
Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και χαρακτηρίζεται από την απώλεια της μνήμης και άλλων γνωστικών ικανοτήτων αρκετά σοβαρή ώστε να παρεμβαίνει με την καθημερινή ζωή, ανάλογα με την ένωση του Alzheimer .
Υπολογίζεται ότι 5,2 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν καθώς ο πληθυσμός γερνάει των ΗΠΑ. Μέχρι το 2025, ο αριθμός των Αμερικανών ηλικίας 65 ετών και άνω με την ασθένεια αναμένεται να αυξηθεί κατά 40 εκατοστιαίες μονάδες, εκτός αν βρεθεί θεραπεία. περίσσεια σιδήρου μπορεί να προληφθεί με προσαρμογές στον τρόπο ζωής. Καταναλώνοντας λιγότερο κόκκινο κρέας, τα οποία είναι πλούσια σε σίδηρο, καθώς και μένοντας μακριά από συμπληρώματα σιδήρου για όσους δεν παρουσιάζουν έλλειψη σιδήρου πηγαίνει πολύ μακριά, Bartzokis είπε.
"Αν κοιτάξετε σε οποιοδήποτε πολυβιταμινούχο σκεύασμα, όλοι έχουν σίδηρο περιλαμβάνονται," εκφράζει τη λύπη του. "Όπως και αν ο καθένας είναι το περπάτημα γύρω με ανεπάρκεια σιδήρου."
«Οι άνθρωποι περπατούν γύρω με λίγη καταστροφικές βόμβες στο σώμα τους", πρόσθεσε.
Bartzokis πιστεύει ότι τα συμπληρώματα σιδήρου πρέπει να διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή."Iron παίρνει χρόνια για να συσσωρεύονται», είπε. "Οι άνθρωποι παίρνουν βιταμίνες σαν περισσότερο είναι καλύτερο, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι χειρότερα."
«Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται σίδηρο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, αλλά τη στιγμή που θα πάμε στη μέση ηλικία, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε τι βιταμίνες που παίρνετε και αν κάνεις έχετε κανένα καλό", πρόσθεσε. «Το πρόβλημα με τη λήψη μετάλλων είναι ότι το σώμα δεν έχει κανένα τρόπος για την εξάλειψη της περίσσειας εκτός από αιμορραγία."
Τα άτομα που υποψιάζονται ότι μπορεί να πάσχουν από ανεπάρκεια σιδήρου πρέπει να ελέγξετε με το γιατρό τους πριν από τη λήψη συμπληρωμάτων, Bartzokis είπε.
Al Jazeera
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
skaleadis