Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Νεα αναβολη στη δικη πατριωτική-αντιεξουσιαστών

Νέα αναβολή στη δίκη Πατριωτικής – Αντιεξουσιαστών


Γεμάτο από αστυνομικούς ήταν χθες το πρωί, το νέο δικαστικό μέγαρο Καβάλας, αφού στη συνεδρίαση του τριμελούς δικαστηρίου, επρόκειτο να εκδικασθεί η υπόθεση που αναφέρονταν σε επεισόδια στην Καβάλα, τα οποία έγιναν τον Ιανουάριο του 2011.
Η δίκη που πάλι αναβλήθηκε, όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, αναφέρεται ως δίκη αντιεξουσιαστών και πατριωτικής κίνησης.

Έτσι συνήθως περιγράφεται αυτή η υπόθεση που έχει σχέση με την πρώτη εκδήλωση της πατριωτικής κίνησης στην Καβάλα, στις 30 Ιανουαρίου του 2011.
Τότε στο δημοτικό κήπο, η πρωτοεμφανιζόμενη στην Καβάλα Πατριωτική κίνηση, πραγματοποίησε εκδήλωση για τα γεγονότα στα Ίμια. Ως αντισυγκέντρωση βρέθηκαν κοντά στο δημοτικό κήπο πολλοί αντιεξουσιαστές και παρά το ότι είχανε ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έγιναν επεισόδια.
Από εκείνα τα επεισόδια βρέθηκαν να είναι κατηγορούμενοι, μετά από αυτεπάγγελτη διαδικασία της αστυνομίας, δύο πρόσωπα που φέρονται να είναι αντιεξουσιαστές και άλλα δύο που φέρονται να είναι εκπρόσωποι της Πατριωτικής Κίνησης ή να είναι φιλικά διακείμενη στις απόψεις αυτής. Η δίκη βάζει δηλαδή στο εδώλιο, το εδώλιο του κατηγορουμένου ανθρώπους που ιδεολογικά έχουνε εντελώς αντίθετες μεταξύ τους απόψεις.
Η αστυνομία φοβούμενη επεισόδια έλαβε δρακόντεια μέτρα προστασίας από το πρωί. Μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο. Σε ετοιμότητα ήταν ακόμα και μια διμοιρία ΜΑΤ. Παρόλα αυτά η κατάσταση δεν ήταν καθόλου ανησυχητική. Συγκεντρωμένοι ως συμπαράσταση στους κατηγορούμενους, δεν υπήρξαν. Δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους απουσίαζαν και η υπόθεση αναβλήθηκε για το Σεπτέμβριο του 2013.
Αυτή η ιστορία εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό στο δικαστήριο, καθώς πολλές από τις προηγούμενες αναβολές οφείλονταν και στις κινητοποιήσεις είτε τον δικαστών και εισαγγελέων, είτε των δικηγόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...