Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Δραστηριότητες Δημάρχου Νέστου


Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των πρόσφατων επαφών και δραστηριοτήτων του, από τις οποίες ξεχωρίζει ο μπελάς στον οποίο βρέθηκε ο Δήμος, μετά από καταγγελία για τα κτήρια του κάμπινγκ στην Κεραμωτή. Μία καταγγελία που δημιουργεί προβληματισμό στη διοίκηση του Δήμου Νέστου. Όπως επίσης και η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Νέστου με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Η καταγγελία

Το Δασαρχείο Καβάλας απέστειλε έγγραφο στον Δήμο Νέστου το οποίο αναφέρει ότι πρέπει μέχρι τις 24 Αυγούστου οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κάμπινγκ στην Κεραμωτή να κατεδαφιστούν λόγω του ότι βρίσκονται σε αναδασωτέα περιοχή , ύστερα από καταγγελία που έγινε προς σ’ αυτό. Με έγγραφό του ο Δήμαρχος Νέστου ζήτησε από την Δασάρχη να του γνωστοποιήσει τους καταγγέλλοντες. Ο κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο όπου τον επισκέφθηκε στο γραφείο του για τη συγκεκριμένη ενέργεια καθώς και τον κ. Γιώργο Παυλίδη Περιφερειάρχη ΑΜΘ τηλεφωνικά. Η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε φέτος ενώ το κάμπινγκ λειτουργεί από το 1978. Ορισμένοι τελείως τυχαία θυμήθηκαν ότι οι εγκαταστάσεις του είναι σε αναδασωτέα περιοχή. Επίσης, αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε σε μια περίοδο που το κάμπινγκ έχει πληρότητα 100%, έχουν γίνει παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό του και την λειτουργικότητα του που δεν έγιναν τα 20 τελευταία χρόνια, προβάλλεται από τον Δήμο και την Περιφέρεια ΑΜΘ σε τουριστικές εκθέσεις εδώ και 2 χρόνια, απασχολεί 15 συντοπίτες μας ενώ οι παραθεριστές-επισκέπτες συμβάλλουν στην τοπική οικονομία, ιδιαίτερα της Κεραμωτής.



Επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Χρυσοχωρίου

Τη Πέμπτη 11 Αυγούστου οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών έργων και Καθαριότητας κύριοι Παπαθεοδώρου και Αργυράκης επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο του Χρυσοχωρίου στα πλαίσια των απαραιτήτων παρεμβάσεων στα σχολεία του Δήμου Νέστου ώστε να καταστούν λειτουργικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι Αντιδήμαρχοι αφού διαπίστωσαν σοβαρά προβλήματα σχετικά με την ηλεκτροδότηση του σχολείου ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Νέστου ο οποίος και έδωσε εντολή για την εκ νέου ηλεκτρική εγκατάσταση όλου του σχολείου η οποία εάν παρέμενε ως είχε θα ήταν επικίνδυνη για την σωματική ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει αλλαγή όλων των ειδών υγιεινής στους χώρους του σχολείου άμεσα.



Η Διοίκηση του «Κεραυνού» Πέρνης στο Δήμαρχο Νέστου

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε στο γραφείο του η Διοίκηση της ομάδας «ΚΕΡΑΥΝΟΥ» Πέρνης ώστε να του ζητήσει να λάβει την ευθύνη ο ίδιος προσωπικά και να προχωρήσει στην παραχώρηση του γηπέδου για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο που ξεκινά. Με την ευκαιρία ο κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης αναφέρθηκε στις καταγγελίες που υπάρχουν μέσω εισαγγελέα για το εν λόγω γήπεδο και αναφέρονται στις αυθαίρετες κατασκευές που υπάρχουν στον χώρο των κερκίδων (στέγαστρο). Ο Δήμαρχος ζήτησε από την Διοίκηση όπως έκανε από την πρώτη στιγμή, να αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που προχώρησαν στην κατασκευή των αυθαιρέτων χωρίς να γνωρίζει τίποτα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νέστου.

* Αποφασίστηκε από τον Δήμο Νέστου ύστερα από έκκληση του Δ.Σ της ομάδας του «ΝΕΣΤΟΥ», προκειμένου να μπορεί η ομάδα να παίξει στο γήπεδό της, η προμήθεια νέου έτοιμου χλοοτάπητα προϋπολογισμού 25000€, η πλήρης ανανέωση της άρδευσης του γηπέδου καθώς και όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων που απαιτούνται προκειμένου να τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας.



Πρόσληψη 13 εργατών καθαριότητας και 4 οδηγών

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/08/2016 βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πρόσληψη δεκατριών εργατών καθαριότητας και τεσσάρων οδηγών σε απορριμματοφόρα για το δίμηνο από 1/10 έως 30/11.

Επόμενο θέμα συζήτησης ο κανονισμός τηλεθέρμανσης εν όψει της λειτουργίας του θερμοκηπίου στο Ερατεινό (Γεωθερμία) όπου για ακόμη μια φορά δεν ψήφισε η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη συνεχίζοντας τη προσφιλή τους τακτική με αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη επένδυση δεν έγινε με νόμιμες διαδικασίες.



Το «νησάκι» της Κεραμωτή

Για πρώτη φορά έγινε ανάθεση σε ειδικό συνεργείο για τον ευπρεπισμό και την διαμόρφωση των δέντρων στο «νησάκι» που βρίσκεται απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο Κεραμωτής ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Νέστου προϋπολογισμού 15,000€. Αυτή η εξαιρετική τοποθεσία αναδεικνύεται για πρώτη φορά και καθιστά την Κεραμωτή περισσότερο καλαίσθητη και θελκτική αποδεικνύοντας έτσι ο Δήμος πως σέβεται τόσο τους κατοίκους, τους επαγγελματίες της Κεραμωτής καθώς και τους επισκέπτες- τουρίστες. Ο Δήμος σκέφτεται μελλοντικά να αξιοποιήσει την εν λόγω τοποθεσία αλλάζοντας ριζικά τη μέχρι τώρα εικόνα της. Άλλωστε η τοποθεσία της βρίσκεται σε κομβικό σημείο αφού εκτός από εκεί ξεκινούν οι επιχειρήσεις της Κεραμωτής είναι και εικόνα κατά την άφιξη και αναχώρηση των Ferries.

* Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Νέστου την Τρίτη 16 Αυγούστου η πρώτη μη μόνιμη βοηθητική διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στην θάλασσα (SEATRAC) μπροστά από τον χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ Κεραμωτής η οποία προμηθεύτηκε μετά από διαγωνισμό και κόστισε στον Δήμο 35,000€. Με την πράξη του αυτή ο Δήμος Νέστου αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής στα άτομα ΑΜΕΑ τόσο της περιοχής μας όσο και των επισκεπτών. Σήμερα Τρίτη 23 Αυγούστου στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της.





Η συνάντηση με τον κ. Τρ. Αλεξιάδη

Σε γνωστό ξενοδοχείο της Καβάλας είχε μια πολύ σημαντική έκτακτη συνάντηση για τον Δήμο του ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία ολιγοήμερων διακοπών του Υπουργού στην περιοχή. Ο Δήμαρχος κατά τη συνάντηση τους του έθεσε για άλλη μια φορά το πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε πρόσφατα με το κάμπινγκ Κεραμωτής και την επικείμενη κατεδάφιση των κτιριακών εγκαταστάσεων ύστερα από απόφαση της Δασάρχη Καβάλας ζητώντας από τον Υπουργό την άρση της απόφασης. Συζήτησαν ακόμη για το θέμα της μη διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή το οποίο έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και ζημιώνει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την ηρεμία και τις περιουσίες των κατοίκων της Κεραμωτής. Τέλος, συζήτησαν για την παραχώρηση του κτιρίου που στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο έτσι ώστε να δημιουργηθεί εκεί Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό και φιλικό κλίμα ενώ ο Υπουργός υποσχέθηκε πως θα ασχοληθεί επισταμένως με τα θέματα που του έθεσε ο Δήμαρχος Νέστου.



Από το Γραφείο Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...