Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Τους άκουγαν!

IMG_0769
Την Κυριακή και την Δευτέρα θα απολογηθούν στον Ανακριτή Καβάλας οι 24 συλληφθέντες, κατηγορούμενοι στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών (χασίς) που απασχόλησε τις προηγούμενες ημέρες την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Δεν αποκλείεται επειδή η δικογραφία είναι πολυσέλιδη κι οι κατηγορούμενοι πολλοί να χρειαστεί να ζητηθούν νέες προθεσμίες για τις απολογίες. Είναι δηλαδή πιθανό όλη την ερχόμενη εβδομάδα να απολογούνται οι 24 κατηγορούμενοι. Το πρώτο ραντεβού την Κυριακή είναι στις 9 το πρωί.

Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- διακίνηση ναρκωτικών κακουργηματικού χαρακτήρα σε 3 από τους 24. Στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για ένταξη σε εγκληματική ομάδα- διακίνηση ναρκωτικών κακουργηματικού χαρακτήρα. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι και οι 24 κατηγορούμενοι στην ίδια θέση. Άλλοι έχουν σε βάρος τους περισσότερα στοιχεία κι άλλοι λιγότερα. Προκύπτει ότι από ένα σημείο και μετά άπαντες ήταν υπό παρακολούθηση. Παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες κι έχουν καταγραφεί συζητήσεις που φέρονται να αφορούν την διακίνηση των ναρκωτικών. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους δηλώνουν ήδη χρήστες χασίς, οι πιο πολλοί φέρονται να ήταν συμμετέχοντες στην ομάδα. Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από τις πληροφορίες προερχόμενες από την Αστυνομία αλλά και τους συνηγόρους υπεράσπισης. Σήμερα θα αρχίσει να φωτοτυπείται η δικογραφία ώστε ακόμη περισσότερα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας να γίνουν γνωστά.

Μέσα στους 24 συλληφθέντες υπάρχει ένας συνταξιούχος αστυνομικός που στο παρελθόν απασχολούνταν σε δύο πολιτικά πρόσωπα της Καβάλας. Αυτή η σύλληψη ξάφνιασε την τοπική κοινωνία αφού ο συγκεκριμένος άνθρωπος ουδέποτε έδωσε οποιοδήποτε δικαίωμα. Κατά πληροφορίες αρνείται τις κατηγορίες. Υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που πρώτη φορά απασχολούν τις αρχές αλλά και πρόσωπα που κι άλλες φορές συνελήφθησαν, κατηγορήθηκαν κτλ.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας έκανε μια γιγαντιαία επιχείρηση την Τετάρτη. Με εισαγγελικά εντάλματα έκανε ένα σωρό έρευνες από τις οποίες βρήκε ποσότητες χασίς περίπου 6 κιλών. Οι 24 κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν και γέμισαν κρατητήρια στην Καβάλα αλλά και στη Νέα Καρβάλη. Για πολλές ώρες την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη ήταν αποκλεισμένοι από οποιαδήποτε επαφή όχι μόνο με τους συγγενείς τους αλλά και με τους δικηγόρους τους. http://tomakedoniko.blogspot.gr/2014/10/16-10-2014.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...