Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Νέος κόλαφος κατά της Ευρώπης και της Κυβέρνησης

Bird white & blue backround 1a L

Κωστάκης Αντωνίου
η σημερινή

Οι πολίτες απορρίπτουν Ε.Ε. και ευρώ, μνημόνια και πολιτικές της Κυβέρνησης

Μετά την πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ, και η προχθεσινή που έγινε για λογαριασμό της τηλεόρασης «Μέγα» αναδεικνύει, ως πρωτεύον στοιχείο, την τάση απόρριψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών της Κυβέρνησης, από την πλειοψηφία των πολιτών.

Σημειώνουμε:
* Ποσοστό 64% δηλώνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 22% δηλώνουν ότι πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.
*Από τους χίλιους ερωτηθέντες, το 61% απαντούν πως δεν εμπιστεύονται την Ε.Ε., ενώ μόλις το 37% απαντούν πως την εμπιστεύονται.
*Ποσοστό 49% δηλώνουν πως δεν εμπιστεύονται το ευρώ, και το 48% πως το εμπιστεύονται.
*Ποσοστό 73% δηλώνουν απαισιόδοξοι για λύση στο Κυπριακό, και μόλις το 20% δηλώνουν αισιόδοξοι.
*Ποσοστό 51% δηλώνουν ότι το μνημόνιο δεν ήταν η πιο σωστή επιλογή για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, ενώ το 40% τάσσονται υπέρ του μνημονίου.
*Ποσοστό 82% απαντούν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια.
*Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις όσο αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις. Το 46% συμφωνούν και το 45% διαφωνούν.

Όσον αφορά τη διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, ένα συντριπτικό ποσοστό 62% δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι και ένα 38% δηλώνουν ικανοποιημένοι.\

Είναι έκδηλο ότι όλες σχεδόν οι επιλογές της Κυβέρνησης και του κόμματός της απορρίπτονται από τον λαό. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την Ε.Ε., δεν εμπιστεύονται το ευρώ, παρά την ευρωλατρία της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ. Παρά την προπαγάνδα που ασκεί η Κυβέρνηση για το «μομέντουμ» και το κοινό ανακοινωθέν, οι πολίτες δεν βλέπουν λύση στο Κυπριακό. Παρά τη μνημονολατρία και τις συνεχείς δηλώσεις των κυβερνώντων, ότι μόνο μέσα από την τήρηση του μνημονίου θα σωθούμε, οι πολίτες δηλώνουν ότι το μνημόνιο δεν αποτελεί σωστή επιλογή.

Παρά τις συνεχείς διακηρύξεις του Προέδρου, περί μέτρων, μεταρρυθμίσεων, νέου οικονομικού θαύματος, θετικών αξιολογήσεων και άλλα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (82%) δηλώνουν ότι η κατάσταση σήμερα είναι χειρότερη και από εκείνην της διακυβέρνησης Χριστόφια. Ακόμη, η διακυβέρνηση Αναστασιάδη απορρίπτεται από το 62% των ερωτηθέντων.

Όπως και στην περίπτωση της πρώτης δημοσκόπησης του ΡΙΚ, τη διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ διασώζει μόνο ο κομματικός πατριωτισμός των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ. Οι οποίοι συνεχίζουν, ακόμη, να ψηφίζουν ό,τι ψήφιζαν οι παππούδες τους. Παρά ταύτα, και παρά το γεγονός ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει πρώτη κομματική δύναμη, είναι φανερό ότι βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Κόλαφο αποτελούν οι σημερινές τάσεις των πολιτών και για το ΑΚΕΛ. Η συρρίκνωση των ποσοστών του είναι πασιφανής και αυτό οφείλεται στην κακή διακυβέρνηση και στην απογοήτευση των ψηφοφόρων του για τον τρόπο που κυβέρνησε, αλλά και για τον τρόπο που πολιτεύεται σήμερα. Η μείωση των ποσοστών του ΑΚΕΛ αποδεικνύει την ωριμότητα των ψηφοφόρων του, και την αποφασιστικότητά τους να εγκαταλείψουν το κόμμα, εφόσον δεν ανταποκρίνεται προς τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες τους.

Τα άλλα είναι γνωστά και αναμενόμενα. Και η απαξίωση των πολιτών προς τους πολιτικούς, τους θεσμούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα εκδηλωθεί με αποχή από τις Ευρωεκλογές και η αποστροφή των νέων προς τα κόμματα.

Αλλά το κύριο δεν φαίνεται να συντελείται: Η πτώση της κομματοκρατίας και των πυλώνων της. Οι μαντρισμένοι ψηφοφόροι συνεχίζουν να συντηρούν το σαθρό σύστημα, την υποδούλωση θεσμών και κοινωνίας στα κόμματα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Ακόμη να αντιληφθούν ότι κυβερνούν
Όταν ξυπνήσουν οι Χάρης Γεωργιάδης και Βίκτωρας Παπαδόπουλος και αντιληφθούν ότι κυβερνούν εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο, όταν συνειδητοποιήσουν ότι ο λαός εκλέγει νέους κυβερνήτες για να διορθώσουν τα λάθη των προηγουμένων και όχι να τα επικαλούνται ως άλλοθι στα χειρότερα δικά τους, και όταν αφιερώσουν λίγο χρόνο και αναγνώσουν τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου τους, ότι θα έλυε ως διά μαγείας τα προβλήματα που άφησαν οι προκάτοχοί του, τότε θα αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τη νοημοσύνη του λαού παραπέμποντας στο παρελθόν. Θα λήξει η πενταετία και θα επικαλούνται ακόμη τον Χριστόφια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...