Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌ ΕΎΡΗΜΑ EVER - Ο ΤΆΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΆΛΟΥ ΠΟΥ ΒΡΈΘΗΚΕ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΆ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΑ [VIDEO BELOW]

Υπάρχει σκόπιμη προσπάθεια να καλυφθούν μερικά ασυνήθιστα αντικείμενα που βρέθηκαν σε αυτό που κάποιοι πιστεύουν ότι ήταν ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;


Η Βαγδάτη Djillali Difallah, γαλλικός κυνηγός θησαυρών αλγερινής καταγωγής, ανακάλυψε αυτά τα αξιοθαύμαστα και πολύ όμορφα αρχαία αντικείμενα σε μια σπηλιά στην Ιορδανία. Το σπήλαιο που εκτείνεται σε δεκάδες μέτρα οδηγεί σε δύο μεγάλες αίθουσες που καλύπτονται με χρυσά αντικείμενα.


Σε μια από τις αίθουσες υπάρχει η κιβωτός της σαρκοφάγου του Αλεξάνδρου.

Θα μπορούσε αυτό να είναι η αληθινή τοποθεσία του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Η θέση του σπηλαίου κρατείται μυστική από την κυβέρνηση της Ιορδανίας. Υπάρχουν κάποιες φήμες ότι η σπηλιά ήταν γνωστή και φυλασσόταν από μια μυστική άγνωστη οργάνωση, εμποδίζοντας τον έξω κόσμο να μάθει για αυτά τα απίστευτα αντικείμενα.
Ωστόσο, η Βαγδάτη Djillali Difallah θεωρεί ότι είναι σημαντικό να αποκαλύψει στο κοινό την αλήθεια σχετικά με αυτήν την ανακάλυψη.






"Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που έφερα αυτό το φορτίο, με απελευθερώνει ότι όλος ο κόσμος ξέρει, ήρθε η ώρα να το αποκαλύψω. Είμαι ανακουφισμένος που δημοσίευσα την ανακάλυψή μου. ήταν θαμμένο βαθιά μέσα μου ως αρχαιολογικό κειμήλιο. Αλλά αυτός ο θησαυρός ανήκει στην κληρονομιά της ανθρωπότητας », δήλωσε η Βαγδάτη Ντιγάλι Διφάλλα.

Σύμφωνα με τη Βαγδάτη Djillali Difallah αυτό είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός θησαυρός όλων των εποχών. Αν και ο κυνηγός θησαυρών βρήκε τον τάφο το 2011, χρειάστηκαν δύο χρόνια για να αποκαλυφθούν τα νέα και να δημοσιοποιηθούν τελικά.


Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 2013, στο Institut du Monde Arabe του Παρισιού. Η Βαγδάτη Djillali Difallah πραγματοποίησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου για να αποκαλύψει την απίστευτη ανακάλυψη του.

Σε δύο περιπτώσεις, ειδικότερα, εξοπλισμένη με μάσκα οξυγόνου και αυτοσχέδιο λαμπτήρα, η Μπαγκντάν Τζιλάλη Διαφάλλα εξέφρασε την «απερίγραπτη συγκίνηση» της όταν εισήλθε στα δωμάτια όπου οι θησαυροί ξαπλώνουν μετά από περπάτημα απίστευτους διαδρόμους.








"Πόσο εκπληκτικό ήταν να ξαφνικά αντιμετωπίζετε τη χρυσή σαρκοφάγο διακοσμημένη με βασιλικό έτοιμο να απογειωθεί ο αετός. Ήμουν εκεί μετά από χρόνια προσδοκίας αυτής της υπέροχης στιγμής ", θυμάται η Baghdad Djillali Difallah.


Τώρα εναπόκειται στις αρχές της Ιορδανίας και στον βασιλιά της Ιορδανίας να αποκαλύψουν το περιεχόμενο του τάφου και να ενημερώσουν το κοινό για αυτή την αξιοθαύμαστη ανακάλυψη.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί Ιορδανοί είναι αναστατωμένοι από τη διαφθορά, καθώς πολλοί ανεκτίμητοι αρχαίοι θησαυροί έχουν πωληθεί και λεηλατηθεί στο παρελθόν. Τι θα συμβεί στα θαυμάσια αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στο μυστικό σπήλαιο;


Θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς ή θα εξεταστούν κατάλληλα και θα θαυμάσουν μια μέρα το κοινό;

Βαγδάτη Djillali Difallah εξακολουθεί να ελπίζει ότι η ιορδανική αρχαιολόγοι θα οργανώσει ανασκαφές διεξάγει έρευνα του αντικειμένου, προκειμένου να καθορίσει την ημερομηνία και την πραγματική καταγωγή.


Οι αρχαιολόγοι έχουν κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη των μυστηρίων που βρίσκονται μέσα σε έναν αρχαίο τάφο που ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα.

Μετά από μήνες ανασκαφής, μια ομάδα ερευνητών έχει φτάσει στον τρίτο θάλαμο του τάφου, στην περιοχή της Αμφίπολης των Σερρών, μέσω ενός τοίχου που μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε.

Όμως, κατά την είσοδο στο θάλαμο, οι αρχαιολόγοι μπορεί να έχουν βλάψει τη δομική ακεραιότητα της περιβάλλουσας δομής - και ανησυχούν ότι μπορεί να καταρρεύσει πριν ανακαλύψουν τι βρίσκεται πέρα.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω για διαδραστικό κάτοψη





Μετά από μήνες ανασκαφής, μια ομάδα ερευνητών έχει κάνει το δρόμο τους στο τρίτο θάλαμο αυτού που ονομάστηκε τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην περιοχή των Σερρών της Αμφίπολης. Η πρόσβαση ήταν δυνατή μέσω ενός τοίχου που αποκαλύφθηκε πρόσφατα (απεικονίζεται)


Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το αρχαίο ανάχωμα, που βρίσκεται περίπου 65 χιλιόμετρα (100 χιλιόμετρα) από τη Θεσσαλονίκη, χτίστηκε για έναν εξέχοντα Μακεδόνα σε περίπου 300 με 325 π.Χ.

Μπορεί να είναι η τελευταία θέση ανάπαυσης για έναν συγγενή ή ανώτερο υπάλληλο του διάσημου βασιλιά.

Η πρόσβαση στον τρίτο θάλαμο έγινε δυνατή αφού οι εμπειρογνώμονες ανακαλύψουν δύο γλυπτά γυναικεία στοιχεία, γνωστά ως Caryatids, την περασμένη εβδομάδα.

Αφαιρώντας ένα μεγάλο όγκο εδάφους, πίσω από τον τοίχο που φέρει τις δύο γλυπτικές γυναικείες μορφές, ήταν σε θέση να αποκαλύψουν τον επόμενο θάλαμο.

Μέχρι τώρα, οι ειδικοί είχαν μελετήσει μόνο μερικώς τον προθάλαμο του τάφου και αποκάλυψαν ένα μαρμάρινο τοίχωμα που συγκαλύπτει έναν ή περισσότερους εσωτερικούς θαλάμους.




Κατά τη διάρκεια των αρχικών παρατηρήσεων, οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν ότι η δομή του θόλου έχει αποδυναμωθεί ως αποτέλεσμα της απώλειας μιας μεγάλης ποσότητας γης και οι ερευνητές βρήκαν ότι ο τοξωτός θόλος του τρίτου θαλάμου βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, και εκτεταμένες ρωγμές '




Δεξιόστροφα από την κορυφή δεξιά εμφανίζονται δύο ακέφαλες, μαρμάρινες σφίγγες που βρέθηκαν πάνω από την είσοδο του θολωτού τάφου, λεπτομέρειες της πρόσοψης και των κατώτερων στροφών του τοίχου, το ψηφιδωτό δάπεδο του προθάλαμου, μια πέτρινη πλάκα μήκους 4,2 μέτρων και το επάνω ακάλυπτα τμήματα δύο θηλυκών μορφών. Ο δεύτερος και ο τρίτος θάλαμος, που δεν απεικονίζονται, δεν έχουν εξερευνηθεί ακόμη


Κατά τη διάρκεια των αρχικών παρατηρήσεων, οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν ότι το επίπεδο του αμμώδους εδάφους στο τρίτο θάλαμο είναι χαμηλότερο από ό, τι στους προηγούμενους δύο θαλάμους.






Η δομή του θόλου έχει αποδυναμωθεί, εξαιτίας της απώλειας μιας μεγάλης ποσότητας γης και οι ερευνητές βρήκαν ότι ο τοξωτός θόλος του τρίτου θαλάμου βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω «βαθιών και εκτεταμένων ρωγμών» και στις δύο πλευρές.

Πριν από την ανακάλυψη των Καρυάτιδων, φοβήθηκε ότι ο «απίστευτα σημαντικός» τάφος που χρονολογείται από τον Μεγάλο Αλέξανδρο είχε λεηλατηθεί στην αρχαιότητα.





Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο γλυπτά γυναικείες φιγούρες, γνωστές ως Καρυάτιδες (που απεικονίζονται), καθώς έσκαψαν βαθύτερα στο χώρο στα βορειοανατολικά της Ελλάδας. Τα ημιόργανα αγάλματα από μάρμαρο έχουν παχιά μαλλιά που καλύπτουν τους ώμους τους και φορούν κοντό μανίκι





Οι αρχαιολόγοι που ανασκάπτουν ένα αρχαίο ανάχωμα στη βόρεια Ελλάδα (εικόνα) αποκάλυψαν την είσοδο σε έναν σημαντικό τάφο πριν από μερικούς μήνες. Θεωρείται ότι χτίστηκε στο τέλος της βασιλείας του πολεμιστή-βασιλιά Αλέξανδρου Μεγάλου και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς περιέγραψε την ανακάλυψη ως «εξαιρετικά σημαντικό»,


Το πρόσωπο ενός από τα Καρυάτιδα λείπει (απεικονίζεται), αλλά και οι δύο έχουν ένα χέρι απλωμένο για να απομακρύνουν τους επιδρομείς του τάφου

Ο αρχαιολόγος είπε ότι μια τρύπα στο διακοσμημένο τοίχο, καθώς και τα σημάδια της αναγκαστικής εισόδου, έδειξαν ότι είχε λεηλατηθεί.

Αλλά η ανακάλυψη των θηλυκών γλυπτών έδωσε νέα ελπίδα ότι κάποιοι θησαυροί θα μπορούσαν να έχουν επιζήσει, μετά από όλα. Οι Καρυάτιδες είναι κατασκευασμένες από μάρμαρο και στηρίζουν μια εσωτερική είσοδο στον τάφο. Περιέχουν την ίδια τεχνική γλυπτικής που χρησιμοποιείται για τα κεφάλια και τα φτερά των δύο σφίγγων βρέθηκε να φυλάει την κύρια είσοδο του τάφου τον περασμένο μήνα.


«Η δομή της δεύτερης εισόδου με τα Καρυάτιδες είναι ένα σημαντικό εύρημα, το οποίο υποστηρίζει την άποψη ότι είναι ένα εξέχον μνημείο μεγάλης σημασίας», ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού.

Το πρόσωπο ενός από τα Καρυάτιδα λείπει, ενώ και οι δύο μορφές έχουν ένα χέρι απλωμένο σε μια συμβολική κίνηση για να απομακρύνουν όποιον προσπαθεί να παραβιάσει τον τάφο.

Οι αρχαιολόγοι έχουν πει ότι ο χώρος της Αμφίπολης φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος αρχαίος τάφος που ανακαλύφθηκε ποτέ στην Ελλάδα με πλάτος 1.900 μ. (590 μ.).

Τον περασμένο μήνα, εμφανίστηκαν εικόνες ενός ζευγαριού σφιγμάτων που φυλάσσουν την κύρια είσοδο του τάφου κάτω από μια μεγάλη αψίδα και οι ειδικοί είπαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της γης γύρω από τα μυθικά πλάσματα είχαν αφαιρεθεί για να αποκαλύψουν μέρος μαρμάριου μεταλλίου με τοιχογραφίες.

Η αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρι είπε ότι το μνημείο που αποκαλύφθηκε είναι ένας μοναδικός τάφος, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη τη Βαλκανική χερσόνησο, και το χαρακτήρισε ως «παγκόσμιο ενδιαφέρον».




https://youtu.be/wGDI0vEHHk4

Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι ένα αρχαίο ανάχωμα στη βόρεια Ελλάδα θα μπορούσε να κρατήσει τα ερείπια ενός ανώτερου αξιωματικού από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Ανακάλυψαν ότι η είσοδός του φυλάσσεται από ένα ζευγάρι σφίγγες (εικόνα), αλλά τον περασμένο μήνα προειδοποίησε ότι τα σημάδια της αναγκαστικής εισόδου δείχνουν ότι είχε λεηλατηθεί στην αρχαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...