Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Προχωρεί η σύνδεση των Τοξοτών με το Λιμάνι Καβάλας

Στο στάδιο της οριστικής ανάθεσης μελέτης η σύνδεση του Λιμένα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’» με τους Τοξότες Ξάνθης – Τα Εμπορευματικά Κέντρα σε Θεσ/νίκη-Καβάλα-Αλεξανδρούπολη




Στο στάδιο της οριστικής ανάθεσης της μελέτης από την ΕΡΓΟΣΕ βρίσκονται το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’ της Καβάλας με τους Τοξότες Ξάνθης.

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση των βουλευτών Καβάλας Κώστα Μορφίδη και Γιώργου Παπαφιλίππου, με το Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Θανάση Βούρδα.

Οι δύο βουλευτές ενημερώθηκαν για το στάδιο υλοποίησης της σιδηροδρομικής σύνδεσης του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας, Φίλιππος Β’ με τους Τοξότες καθώς και για τη φάση της μελέτης κατασκευής Εμπορευματικού Κέντρου στο λιμάνι.

Στο στάδιο της οριστικής ανάθεσης της μελέτης που επελέγη από την ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται το έργο της σύνδεση του λιμανιού Φίλιππος Β’ με τους Τοξότες. Έπειτα από την αξιολόγηση των 18 προσφορών για την εκπόνηση των οριστικών μελετών της σιδηροδρομικής σύνδεσης και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων, φαίνεται πως η ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται λίγο πριν το επόμενο βήμα, δηλαδή την υπογραφή με τον μελετητή και την φάση αναμονής (περίπου 18 μηνών) για την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης.

Την πρόθεση της Κυβέρνησης για άμεση δημιουργία Εμπορευματικών Κέντρων σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, δηλαδή στα λιμάνια των πόλεων απ’ όπου θα διέρχεται η Σιδηροδρομική Εγνατία ξεκαθάρισε από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως είναι γνωστό, τα τρία αυτά έργα εντάσσονται στη διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και η κοινή ελληνοβουλγαρική εταιρεία που θα συγκροτηθεί, θα προχωρήσει στην αναζήτηση χρηματοδότησης μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Αυτή τη στιγμή το Εμπορευματικό Κέντρο που θα κατασκευαστεί στο λιμάνι Φίλιππος Β’ βρίσκεται σε φάση προμελέτης και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι εντός του Μαΐου, ή στις αρχές Ιουνίου, θα παρουσιαστούν στις Βρυξέλλες οι προθέσεις της ελληνικής πλευράς για την υλοποίηση του έργου.

xanthi2.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...