Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΟΙ ΕΒΡΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ


Για 36η ημέρα παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης Ασφαλείας της Αδριανούπολης, οι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί που συνελήφθησαν (μάλλον διηρπάγησαν) από Τουρκική περίπολο στην συνοριακή γραμμή των Καστανεών. Συνεχίζουν την αποχή τους από την Αγορά της Αδριανούπολης, μέχρι να απελευθερώσει η Τουρκία τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς – Όμως, τι κάνει μέχρι τώρα η Αθήνα; – Πού πήγε η οικονομική θωράκιση του Έβρου;

Οι κάτοικοι του Βορείου Έβρου, κυρίως, είναι εκείνοι που κήρυξαν εμπάργκο στις αγορές τουρκικών προϊόντων και σταμάτησαν να πηγαίνουν απέναντι στην Αδριανούπολη για τα ψώνια τους, δηλώνοντας ευθέως ότι η αποχή αυτή θα συνεχίζεται ενόσω οι δύο στρατιωτικοί δεν απελευθερώνονται.

Κοντά στους Εβρίτες είναι και πολλοί άλλοι επαγγελματίες από την Βόρειο Ελλάδα, όπως π.χ. οι ιδιοκτήτες Γραφείων Τουρισμού της Θεσσαλονίκης, που έπαψαν να οργανώνουν εκδρομές και να στέλνουν τα Λεωφορεία τους στην Κωνσταντινούπολη.

Και ενώ τηρείται από τους ακρίτες των συνόρων αυτή η υπεύθυνη πατριωτική στάση, δεν είδαμε να ιδρώνει το αυτί κανενός εκεί κάτω στην αμαρτωλή Αθήνα.

Γιατί βλέπουμε τα Αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια να συνεχίζουν αδιάντροπα, την μετάδοση των Τουρκικών σήριαλ, πληρώνοντας βέβαια, τηλεοπτικά δικαιώματα σε Τούρκους παραγωγούς.

Το ίδιο συμβαίνει και με το περίφημο SURVIVOR που μεταδίδει κάθε βράδυ ο “ΣΚΑΪ” σημειώνοντας μάλιστα υψηλή τηλεθέαση, και συνακόλουθη πληρωμή εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, στους Τούρκους ιδιοκτήτες δικαιωμάτων.

Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενες εκδόσεις μας, το εμπάργκο των Εβριτών, αποτελεί ουσιαστικά ένα μήνυμα Ειρήνης και φιλίας προς τους Τούρκους γείτονές μας, που δεν έχει εκτιμηθεί, όπως θα έπρεπε.

Γιατί το μήνυμα είναι σαφέστατο. «Αφήστε τους Στρατιωτικούς μας, να συνεχίσουμε τις καλές σχέσεις, όπως είχαμε μέχρι τώρα».

Εκείνο όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι ο ακριτικός Νομός μας, εξακολουθεί να θεωρείται σαν κάτι το «ξένο» ή το πολύ μακρινό για την Αθήνα.

Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα.

Και αν εκλείψει ο Έβρος ή η Θράκη, τότε ίσως να μην υπάρχει και η Αθήνα.

Τα γράφουμε αυτά, γιατί κανένα μέτρο στήριξης των Ακριτών δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα.

Τον ίδιο ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα πληρώνουν στο Κολωνάκι, το ίδιο και στο Ορμένιο, έστω κι αν διαλαλεί η Κυβέρνηση ότι θα υπάρξουν μειώσεις για τον τόπο μας, στην φορολογία ακινήτων.

Βλέπουμε καθημερινά να πυκνώνουν τα σύννεφα στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας.

Και ακούμε να επαναλαμβάνεται από πολλά χείλη, το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία.

Η θωράκιση του Έβρου, δεν γίνεται μόνον με τα κανόνια.

Χρειάζεται και η οικονομική θωράκιση, με όλα τα θετικά στοιχεία που αυτή συνεπάγεται.

Πραγματικά βαρεθήκαμε τόσα χρόνια να γράφουμε τα ίδια και ίδια, μήπως η αμαρτωλή Αθήνα, ξυπνήσει και ενδιαφερθεί.

Επί του παρόντος, οι Εβρίτες κάνουν όπως πάντα το πατριωτικό καθήκον τους.

Καιρός είναι (πριν να είναι πολύ αργά) να πράξει το ίδιο και η Αθήνα απέναντι στους Έλληνες των συνόρων, που κυριολεκτικά (και όχι σε σχήμα λόγου) φυλάττουν Θερμοπύλες.

Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...