Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Σάλος στη Γαλλία


Σοκ αλλά και οργή έχει προκαλέσει στη Γαλλία βίντεο στο οποίο μια γυναίκα αστυνομικός λιντσάρεται από μετανάστες στο προάστιο Champigny-sur-Marne το οποίο βρίσκεται νοτιοανατολικά του Παρισιού.

Το συμβάν έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας όταν ένα περιπολικό της αστυνομίας κλήθηκε για περιστατικό στην περιοχή, που αφορούσε διατάραξη κοινής ησυχίας σε σπίτι όπου γινόταν κάποιο πάρτι για το νέο έτος.

Με την άφιξη του περιπολικού με δύο άτομα τη γυναίκα οδηγό και ακόμη ένα αστυνομικό, ομάδες εξαγριωμένων μεταναστών τους επιτέθηκαν ξυλοκοπώντας τους αλύπητα.


Οι επιτιθέμενοι φρόντισαν να καταγράψουν σε κάμερα τη σκηνή όπου η γυναίκα αστυνομικός ήταν στο έδαφος και δεχόταν τα κτυπήματα των εξαγριωμένων μεταναστών.

Όπως αναφέρεται ο άνδρας αστυνομικός που τη συνόδευε κτυπήθηκε και αυτός πολύ άσχημα και σε κάποια στιγμή φαίνεται να τραβά το υπηρεσιακό του όπλο χωρίς όμως να πυροβολεί, ενώ προηγουμένως είχε προσπαθήσει, αλλά εις μάτην να τους απωθήσει χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.

Ο εξαγριωμένος όχλος κατέστρεψε το αστυνομικό αυτοκίνητο.

Το απόσπασμα του βίντεο προκάλεσε οργή σε όλη τη Γαλλία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε ότι οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη:

«Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την δειλή και εγκληματική τους πράξη να λιντσάρουν αστυνομικούς την ώρα της υπηρεσίας τους το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Η δύναμη θα υποστηρίξει το νόμο. Η τιμή της Αστυνομίας θα αποκατασταθεί και θα υπάρξει πλήρη υποστήριξη από το κράτος σε όσους υπέστησαν αυτή την επίθεση», είπε πιο συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος.

Όταν στη συνέχεια έφτασαν στην περιοχή ενισχύσεις δέχθηκαν και αυτοί επίθεση.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η γυναίκα αστυνομικός δέχθηκε και τουλάχιστον μια μαχαιριά.

Αι οι δύο οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο αμέσως προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση των τραυματισμών αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Στο προάστιο Champigny-sur-Marne το 80% των κατοίκων προέρχεται από υπερπόντιες κτήσεις της Γαλλίας.

#France: Happy New Year! The full program of enrichment on #NewYearsEve in #Champigny-sur-Marne (near Paris). Rioters & destruction of cars and urban property. In the end, a policewoman lying on the ground is brutally kicked by a large group of migrants! via @PorteTonAmepic.twitter.com/Y5Zf1inHl8

— Onlinemagazin (@OnlineMagazin) January 1, 2018







http://www.dailymail.co.uk/news/article-5228969/France-declares-violence-crackdown-ghettoised-suburbs.html#v-7274399893974529987

Police woman almost lynched in Paris migrant suburb. The other officer was also brutally attacked pic.twitter.com/flP6QEFOi3

— Voice of Europe (@V_of_Europe) January 2, 2018

Τα επεισόδια με μετανάστες είναι συνεχή στην γαλλική πρωτεύουσα. Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες αφρικανοί μετανάστες συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στο Παρίσι σε σταθμό του μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...