Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Έλληνες εναντίον… Ελλήνων (ΒΙΝΤΕΟ)




H εθνική διχόνοια δεν έλλειψε ποτέ από αυτό τον τόπο. Αντιθέτως από αρχαιοτάτων χρόνων ήμασταν όλοι εναντίων όλων.

Πίσω από κάθε εθνικό διχασμό οι μεγάλες δυνάμεις έτριβαν τα χέρια τους και έσπερναν το μικρόβιο του εμφυλίου για να μπορέσουν στην συνέχεια να ελέγξουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την εθνική μας ανεξαρτησία και σε πολλές
περιπτώσεις τον πολιτικό βίο.

Ένας λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι σαφές ότι δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά και πολύ περισσότερο ένας λαός που φορά παρωπίδες και είναι βυθισμένος στην στείρα κριτική της μιας ή της άλλης πλευράς.

Στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο φτιάχτηκε με πολύ προσοχή από μια ομάδα νεαρών bloggers που αποκαλούνται «Ασυμβίβαστοι Έλληνες» (http://asymbibastoi.blogspot.gr) καταγράφονται μέσα σε λίγα λεπτά με την μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα όλες οι εμφυλιοπολεμικές διενέξεις που έλαβαν χώρα στον τόπο μας. Αξίζει να το δείτε και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Το βίντεο αν και σχετικά παλιό παραμένει εξόχως επίκαιρο αφού στις μέρες μας επιχειρείται – από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων – η διασπορά του διχασμού και διασπαστικών τάσεων στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας. Κάποιοι προφανώς θέλουν για άλλη μια φορά στη χώρα μας να χυθεί αίμα και για άλλη μια φορά να είναι αίμα ελληνικό. Στο χέρι μας είναι να τους διαψεύσουμε και να μην επιβεβαιώσουμε τις προσδοκίες τους.

https://youtu.be/LeCuH4dXoHI
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...