Χιλιάδες μηνύματα κειμένου ανάμεσα σε δύο κορυφαίους ερευνητές του FBI έχουν μετατραπεί σε νομοθέτες στο Capitol Hill, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων κατά του Trump που αποκαλύπτουν την επιθυμία να ξεκινήσει η έρευνα για ρωσική αθέμιτη σύμπραξη ως "ασφαλιστική πολιτική" εάν ο Donald Trump κερδίσει την προεδρία.

Μεταξύ των καταστρεπτικών κειμένων μεταξύ του ερευνητή Peter Strzok και της δικηγόρου της FBI Lisa Page είναι ένα απόσπασμα που περιγράφει τη διερεύνηση της Ρωσίας ως μια «ασφαλιστική πολιτική» που αποσκοπούσε στην ανατροπή του Trump εάν κέρδιζε την προεδρία.

"Θέλω να πιστέψω το μονοπάτι που ρίξατε για εξέταση στο γραφείο του Andy" - μια φανερή αναφορά στον αναπληρωτή διευθυντή του FBI Andrew McCabe - "ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα τον εκλέξει ο Τρούμ - αλλά φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να το πάρουμε κινδύνου ", ανέφερε ο Strzok σε σελίδα σε κείμενο από τις 15 Αυγούστου 2016.


"Είναι σαν ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο απίθανο γεγονός να πεθάνεις προτού είσαι 40 ετών. . . . "

Ο Strzok απομακρύνθηκε από την έρευνα του Ρόμπερτ Μούλερ στην Ρωσία το περασμένο καλοκαίρι χωρίς εξηγήσεις.

Ωστόσο, οι αναφορές προέκυψαν νωρίτερα αυτό το μήνα, δείχνοντας ότι ο Strzok απορρίφθηκε μετά από ανταλλαγές κειμένων με τη δικηγόρο του FBI Lisa Page αποκάλυψε μια βαθιά προκατάληψη έναντι του Trump και υπέρ της Hillary Clinton.

Αφού πληροφορηθήκαμε ότι αυτές οι πληροφορίες είχαν παρακρατηθεί από το Κογκρέσο παρά τις πολλαπλές κλήσεις, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νοημοσύνης Ντέβιν Νούνες (R-Καλιφόρνια) απείλησε τον Διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Βρέ και τον Αναπληρωτή Γενικό Εισαγγελέα Rod Rosenstein με αναφορές περιφρόνησης του Κογκρέσου.

"Γνωρίζουμε τώρα γιατί απορρίφθηκε ο Strzok, γιατί ο FBI και ο DOJ αρνήθηκαν να μας δώσουν αυτή την εξήγηση και τουλάχιστον ένας λόγος για τον οποίο αρνήθηκαν προηγουμένως να θέσουν στη διάθεση της επιτροπής μια συνέντευξη από τον αναπληρωτή διευθυντή [FBI] [Andrew] McCabe" Δήλωσε η Nunes σε μια δήλωση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Strzok διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη ρωσική έρευνα του Mueller, αλλά και στην έρευνα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Hillary Clinton, όταν άλλαξε τη διατύπωση του εγκλήματος του Κλίντον από το "υπερβολικά αμελείς" σε "εξαιρετικά απρόσεκτο".

Διεξήγαγε επίσης τη συνέντευξη με την Κλίντον και τους κορυφαίους βοηθούς της Huma Abedin και Cheryl Mills, οι οποίοι αργότερα αποκαλύφθηκαν ψέματα στο FBI για το πότε μάθαιναν για τον μυστικό διακομιστή του Κλίντον.

Επιπλέον, διεξήγαγε επίσης τη συνέντευξη με τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικ Φλιν, ο οποίος στη συνέχεια οδήγησε στο πρόσφατο κατηγορητήριο του για το ψέμα στο FBI.

Ο Πρόεδρος Τρόμπα σχολίασε ότι οι καταγγελίες καταδίκης εξηγούν γιατί η Χίλαρι δεν διώχθηκε.



Donald J. Trump
✔@realDonaldTrump



Report: “ANTI-TRUMP FBI AGENT LED CLINTON EMAIL PROBE” Now it all starts to make sense!
3:36 PM - Dec 3, 2017
52,72352,723 Replies
38,24538,245 Retweets
127,154127,154 likes
Twitter Ads info and privacy





Ο Ρόζενσταϊν, ο οποίος διόρισε τον Mueller ως ειδικό σύμβουλο, ψηφίστηκεαπό την εφορευτική επιτροπή του δικαστηρίου την Τετάρτη το πρωί, υπό το φως των καταστροφικών αποδεικτικών στοιχείων της σύγκρουσης συμφερόντων που περιβάλλουν τόσο τη διερεύνηση της ρωσικής συνεννόησης όσο και την έρευνα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κλίντον και επέμεινε ότι «δεν γνωρίζει καμία παρατυπία, "Και πρόσθεσε ότι ο Mueller θα επιτρέψει" καμία προκατάληψη "σε οποιαδήποτε από τις έρευνες.

"Είναι δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι απόψεις δεν επηρεάζουν τις ενέργειές τους", δήλωσε ο Rosenstein. "Πιστεύω ότι ο διευθυντής Mueller κατανοεί αυτό και αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι έχουν πολιτικές απόψεις αλλά δεν τους αφήνουν [να επηρεάσουν το έργο τους."]

Κελάδημα: