Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στην Κομοτηνή θα βρεθεί σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα μας. Στις 11.10 στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης θα τον υποδεχτούν ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γεώργιος Κατρούγκαλος και ο Υφυπουργός Ιωάννης Αμανατίδης. Στις 12 ο Ταγίπ Ερντογάν θα προσευχηθεί στο τζαμί Κυρ-Μαχαλά και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ και θα καταλήξει στο ξενοδοχείο Chris and Eve, όπου θα παρατεθεί γεύμα, αντί του Τουρκικού Προξενείου. Στις 4.30 αναμένεται η αναχώρηση του από την περιοχή.



** Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν σήμερα στις 11:30 στην πλατεία της Κομοτηνής οι 22 συλλογικότητες που διαμαρτύρονται για την έλευση Ερντογάν στην Κομοτηνή.

** Από την αστυνομία σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου.

** Με έντονες αντιπαραθέσεις συνεχίζεται η προεκλογική περίοδος στο Επιμελητήριο Καβάλας. ΟΙ εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στη Θάσο και στις 11 και 12 Δεκεμβρίου στην Καβάλα.

** Κατά 2.000 τετραγωνικά μέτρα θα επεκτείνει το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» η Fraport Greece, επενδύοντας 10 εκ. ευρώ σε αυτό για έργα επέκτασης του αλλά και άλλα σχετικά με τη ανάπτυξη του. Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης των σχεδίων της εταιρίας στην Καβάλα. «Μέχρι το 2019 το αεροδρόμιο θα μπορεί να υποδεχθεί τον μεγάλο αριθμό τουριστών που αναμένεται έως τότε» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αλεξάντερ Τσίνελ.
Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Αεροδρόμιο Καβάλας κατάφερε να εξυπηρετήσει τις πτήσεις του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης που δεν εκτελέστηκαν λόγω ομίχλης. Τέλος, εκτίμησε ότι τον χειμώνα θα υπάρχει 4 φορές μεγαλύτερη επιβατική κυκλοφορία σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

** Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής, Παιδαγωγικής και Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών διοργανώνει το ΤΕΙ ΑΜΘ και ο Δήμος Καβάλας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ΤΕΙ ΑΜΘ από σήμερα έως και την Κυριακή στα πλαίσια Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. Η επίσημη έναρξη θα είναι το πρωί του Σαββάτου στις 10 το πρωί στο Φουαγιέ του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ ΑΜΘ.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση νέων καινοτόμων εργαλείων, μεθόδων, σεναρίων διδασκαλίας από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Προσδοκία των συνδιοργανωτών είναι η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και η επισήμανση βελτιωτικών κινήσεων, όπου κρίνεται αυτό απαραίτητο.

** Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Γεωθερμία: Προκλήσεις, Ευκαιρίες, Στρατηγική Αειφορικής Αξιοποίησης, το έργο του Δήμου Παγγαίου στο γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου» διοργανώνει ο δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, σήμερα Παρασκευή στις 5.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.

** Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει ότι την Δευτέρα, η υπηρεσία του Ληξιαρχείου δεν θα λειτουργεί λόγω ολοήμερης επιμόρφωσης – εκπαίδευσης του προσωπικού, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το νέο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών». Σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία του Δημοτολογίου προς εξυπηρέτηση τους.

** Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου προς το κοινό θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους Καβάλας, Δράμας, Παγγαίου, Νέστου, σε συνεργασία με τους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους, τον σύλλογο ατόμων με νεανικό σακχαρώδη διαβήτη και την εταιρεία MEDTRUST.
Οι μετρήσεις θα γίνουν το Σάββατο στην Πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα, τη Δευτέρα στην Πλατεία Νικοτσάρα (πιάτσα TAXI) της Ελευθερούπολης, την Τρίτη απέναντι από το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης και την Τετάρτη στην Οδό Πατριάρχου Διονυσίου (Δίπλα στο ΞΕΝΙΑ) στη Δράμα, τις πρωινές ώρες.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα δίνονται σε ειδική φόρμα ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να τα προσκομίσει στον θεράποντα ιατρό του.

** Το παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας (τμήμα ΑμεΑ) του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί φέτος το Χριστουγεννιάτικό του bazaar σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου από τις 9:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30 στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

** Workshop με θέμα την παρουσίαση και αλληλεπίδραση με το πρόγραμμα Erasmus+ διοργανώνει η ΠΥΘΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ, για νέους 13 – 29 ετών, αύριο Σάββατο, από τις 11 το πρωί έως την 1 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παγγαίου. Θα δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές ή φοιτητές, να ενημερωθούν για το πως θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη δωρεάν και παράλληλα να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς και να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία

** Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Αλήθειες και μύθοι για τον παιδικό καρκίνο» που συνδιοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Δράμας και την ΔΕΚΠΟΤΑ, θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα, αύριο Σάββατο στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του δημαρχείου της Δράμας

** Ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας και το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ διοργανώνουν εκδήλωση-φόρο τιμής στον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, λίγο πριν την εκπνοή του έτους 2017 που από το Υπουργείο Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί ως «Έτος Καζαντζάκη» με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από τον θάνατό του.
Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Salvatores Dei: Εν αρχή ην η… Ασκητική. Ανάμεσα στο κείμενο και στη μουσική, μικρές τοποθετήσεις…».
Ο δικηγόρος και συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης θα διαβάσει αποσπάσματα της ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ και θα «συνομιλήσει» με τον Δρ. Νίκο Μαθιουδάκη, Επιστημονικό Σύμβουλο των Εκδόσεων Καζαντζάκη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 7.30 το βράδυ, στη Μεγάλη Αίθουσα του Imaret στην Καβάλα.

**ν Το βιβλίο «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ» παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Παρών θα είναι ο συγγραφέας των παιδιών Αντώνη Παπαθεοδούλου.

** Το 1ο ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival Καβάλας με τίτλο «Ταξίδι για έναν Νέο Κόσμο» θα διεξαχθεί στο Στέκι ΣΠΟΥΤΝΙΚ Καβάλας (πρώην στέκι Νέας Πόλης), στην Καβάλα, αύριο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα: «Όλοι Διαφορετικοί Όλοι Ίσοι» και συναυλία με τους «The Dreamers».

** Αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός με λίγες νεφώσεις, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...