Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα στην Καβάλα: Αναλυτικά ο «χάρτης» των εκδηλώσεων-Τι θα δείτε, πού και πότε

Συναυλίες, κάλαντα, ύμνοι και ψαλμωδίες, παραμύθια, παιχνίδια, κατασκευές, θέατρο, «γλυπτική», χορός, έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αναβιώσεις εθίμων και γαστρονομία σε κάθε γωνιά της Καβάλας περιλαμβάνουν τα «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα»
.kavalapost.
Ξεκινάνε το απόγευμα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017 οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καβάλα με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι δράσεις οι οποίες φέτος έχουν τίτλο «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα» απλώνονται σε κάθε γειτονιά της πόλης, αλλά και έξω από αυτήν, από το Παληό μέχρι την Καρβάλη κι από την Παλιά Καβάλα μέχρι το Παληό και περιλαμβάνουν συναυλίες, κάλαντα, ύμνους και ψαλμωδίες, παραμύθια, παιχνίδια, κατασκευές, θέατρο, «γλυπτική», χορός, έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αναβιώσεις εθίμων και γαστρονομία.
Το μήνυμα της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα ενόψει των Χριστουγέννων

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα παρουσίασε αναλυτικά τις εκδηλώσεις, παραχωρώντας το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2017 συνέντευξη Τύπου από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για ένα πλήθος ποικίλων δράσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2017 και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, ενώ έστειλε το δικό της μήνυμα προς τους δημότες της Καβάλας ενόψει Χριστουγέννων.

Διαβάστε παρακάτω το μήνυμα της δημάρχου Καβάλας.

«Σε λίγες ημέρες το πιο λαμπερό αστέρι, αυτό της Θείας Γέννησης, θα φωτίσει τον κόσμο από άκρη σε άκρη και το μήνυμα χαράς για τον ερχομό του Θεανθρώπου πάνω στη γη, θα πλημμυρίσει τις καρδιές μας με αγάπη και αισιοδοξία για το Νέο Έτος που ανατέλλει.

»Κάθε χρόνο τις Άγιες αυτές Ημέρες, καθένας από εμάς, σαν από Θεία Χάρη, αισθάνεται ότι κάτι νέο προσδοκά, κάτι ελπιδοφόρο, κάτι που φέρνει χαμόγελο στα χείλη μας και κάνει τα πρόσωπά μας να λαμποκοπούν.

»Είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων, γεμάτο φως και λάμψη, που έρχεται να μας υπενθυμίσει, μέσα στον καθημερινό και συνεχή αγώνα της ζωής, ότι η αγάπη, η ελπίδα, η ομόνοια, η ανθρωπιά, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, αξίες ανεκτίμητες, βαθιά ριζωμένες στη φύση του ανθρώπου, είναι αυτές που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε να προσδοκούμε έναν καλύτερο κόσμο.

»Μέσα σε αυτό λοιπόν το εορταστικό κλίμα, ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τα Νομικά του Πρόσωπα, Δημωφέλεια, Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή, ΔΗΠΕΘΕ, Δημοτικό Ωδείο, Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, Πολιτιστικούς, Φιλανθρωπικούς, Εθελοντικούς Συλλόγους και Φορείς, δημιούργησαν τα «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα» για όλους, μικρούς και μεγάλους.

»Τα «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα», τα έχουν όλα: συναυλίες, κάλαντα, ύμνους και ψαλμωδίες, παραμύθια, παιχνίδια, κατασκευές, θέατρο, «γλυπτική», χορό, έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αναβιώσεις εθίμων, γαστρονομία. Ήθη και έθιμα από την Ελλάδα, τις χαμένες πατρίδες, αλλά και άλλες χώρες. Κανταδόρους, μπάντες και δρώμενα στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης της Καβάλας και τις κοινότητες του Δήμου μας.

»Σας καλώ όλους να ξεφυλλίσετε το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας, γιατί με χαρά θα διαπιστώσετε ένα πραγματικό μωσαϊκό από εκδηλώσεις, για το οποίο με πραγματικό μεράκι, κέφι και φαντασία εργάστηκε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, εντός των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, αλλά και εκτός και για το λόγο αυτό τους ευχαριστώ θερμά.

»Ας αφήσουμε για λίγο τα προβλήματά μας κι ας επιτρέψουμε στο πνεύμα των εορτών να φέρει γαλήνη στην ψυχή μας. Ας χτυπήσουμε την πόρτα του συνανθρώπου μας, του γείτονα, του αδύναμου συμπολίτη μας κι ας προσφέρουμε απλόχερα την αγάπη μας και τη βοήθειά μας. Εύχομαι σε όλους σας, από τα βάθη της καρδιάς μου, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία και ευημερία».

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

19:30 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας

Έναρξη των Εκδηλώσεων από τη Δήμαρχο Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα.

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

19:45 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας

Εναρκτήρια Συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα-Δημήτρη Σταρόβα-Μάρω Μαρκέλλου-Steve Tesser και τους συνεργάτες τους. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ένας από τους μεγαλύτερους και καθιερωμένους Έλληνες τραγουδοποιούς, μαζί με τον «πολυπράγμoνα» Δημήτρη Σταρόβα και τον ταλαντούχο Ιταλό κιθαρίστα Steve Tesser παρουσιάζουν μια μοναδική μουσική παράσταση γεμάτη από παλιά αγαπημένα τραγούδια και καινούριες μελωδίες, νοσταλγικά συναισθήματα και χιούμορ…
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

15:00-21:00 Kεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

«Γερμανικά Χριστούγεννα».

Το 5ο Λύκειο Καβάλας μας ταξιδεύει μέχρι…τη Γερμανία.

17:30 Παλιά Μουσική

«Χριστούγεννα στην Παλιά Μουσική».

O Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο» μας ταξιδεύει στη μαγεία των ημερών με εορταστικές μελωδίες, κάλαντα, πολλές εκπλήξεις και διαδραστικές δραστηριότητες για παιδιά.

18:00-20:00 Θέατρo «Αντιγόνη Βαλάκου»

«Χριστούγεννα στο Βυζάντιο και σήμερα: ήχοι και εικόνες, μία διαδραστική εκδήλωση».

Βυζαντινοί ύμνοι, τροπάρια της πρωτοχριστιανικής, βυζαντινής και μεταβυζαντινής μουσικής και ψαλμοί μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Ψάλλουμε όλοι μαζί τα Κάλαντα με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων μαθαίνοντας τη σημασία των μουσικών οργάνων που βρίσκονται σε εικόνες από την Ομάδα Παλαιογραφίας Βυζαντινής Μουσικής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

15:00-21:00 Kεντρική Πλατεία Ελευθερίας

«Γερμανικά Χριστούγεννα».

Το 5ο Λύκειο Καβάλας μας ταξιδεύει μέχρι…τη Γερμανία.

20:00 Αναγνωστήριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» (2ος όροφος)

«Καλά Χριστούγεννα…..Παπαδιαμάντη».

Ανάγνωση χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του Παπαδιαμάντη με τη συνοδεία μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

Συνδιοργάνωση: Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, Δημοτικό Ωδείο Καβάλας,

Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες».
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

15:00-21:00 Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας

«Γερμανικά Χριστούγεννα».

Το 5ο Λύκειο Καβάλας μας ταξιδεύει μέχρι…τη Γερμανία.

19:00 Αγία Παρασκευή (Χρυσοστόμου Σμύρνης 84)

«Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στις Γειτονιές».

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Καβάλας στολίζει δέντρο στα γραφεία του και εγκαινιάζει τη Δανειστική του Βιβλιοθήκη. Η διπλή αυτή χαρά θα εορταστεί με πολλά τραγούδια, πλούσια εδέσματα και ποτά.

19:00 Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας-Πλατεία Καπνεργάτη

Εγκαίνια Έκθεσης: «Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία….».

Ο εθιμικός κύκλος του Δωδεκαημέρου στην Ανατολή.

Διάρκεια Έκθεσης: Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου έως και Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017.

Ώρες/Μέρες Λειτουργίας:

Δευτέρα-Κυριακή: 10:00-13:00 και 18:00-21:00

24/12 10:00-13:00

25 και 26/12 κλειστά

31/12 10:00-13:00

Ελάτε να γνωρίσετε όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις του Δωδεκαημέρου σε μια έκθεση που θα σας ταξιδέψει!! Η αντίστροφη μέτρηση για την Πρωτοχρονιά ξεκινά!! Ο αγαπημένος μας Άγιος έρχεται να εκπληρώσει τις ευχές μας!! Όμως… υπάρχει στ’ αλήθεια Άγιος Βασίλης; Ποιος ήταν πραγματικά; Συστήνουμε στους μικρούς μας φίλους τον Άγιο Βασίλειο, το Μέγα από την Καισάρεια! Ελάτε να τον γνωρίσετε από κοντά και να μάθετε από τον ίδιο πως οι πίτες με τα πολύτιμα αντικείμενα έγιναν οι Βασιλόπιτες με το τυχερό φλουρί!

Συνδιοργάνωση: Δήμος Καβάλας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», Στέγη Πολιτισμού-Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών Νέας Καρβάλης.
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

11:00-14:00 Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δράσεων-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

«Χριστούγεννα στην πόλη μας με Άχνη και Κανέλα».

Γονείς και παιδιά συμμετέχουν στις χριστουγεννιάτικες παραμυθένιες εκδηλώσεις των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Καβάλας. Θεατρικά δρώμενα, ομαδικά παιχνίδια, γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, σας περιμένουν!

12:00 Στρατιωτική Λέσχη Καβάλας

«Γαστρονομικές Ιστορίες της Καβάλας».

H καλή προετοιμασία και ένα λαμπερό μενού με τις παραδοσιακές γεύσεις της Καβάλας είναι τα μυστικά της επιτυχίας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ο chef Νίκος Φωτιάδης και οι σχολές μαγειρικής της πόλης προτείνουν ένα εντυπωσιακό μενού πέντε πιάτων που θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας.

16:30 Γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου Παληού

«Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Παληό».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού «Μέγας Αλέξανδρος» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παληού, υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας, διοργανώνει μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με δρώμενα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παληού με προσφορά ζεστού κρασιού και εδεσμάτων.

17:30 Κρηνίδες-Πλατεία Πελεκανίδη

«Το μονοπάτι των Χριστουγέννων προς τη νύχτα των Ευχών».

Ένας περίπατος ονείρου και φαντασίας σε μια εορταστική ατμόσφαιρα με τη συμμετοχή μαθητών, γονιών και πλήθος κόσμου κρατώντας τα φαναράκια τους και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες παρέα με τους κανταδόρους της Καβάλας. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με πολλές εκπλήξεις.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Καβάλας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

18:00 Πάρκο Αγίου Λουκά

«Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στις Γειτονιές».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά Καβάλας διοργανώνει, σε συνεργασία με το 21ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Στους παρευρισκομένους θα προσφέρονται σούπες και ροφήματα.

19:00 Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

«Θεατροχριστούγεννα 2017».

Το Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ», προσκαλεί όλη την οικογένεια σε μια θεατρική σπονδυλωτή παράσταση με την παρουσίαση έξι μικρών θεατρικών έργων. Δύο ώρες πριν την παράσταση, θα λειτουργήσει Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά 3-13 ετών και έκθεση ζωγραφικής με χριστουγεννιάτικα θέματα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Καβάλας «ΑRTATTACK». Οι θεατές μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας.
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

11:00-14:00 Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δράσεων – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

«Χριστούγεννα στην πόλη μας με Άχνη και Κανέλα».

Γονείς και παιδιά συμμετέχουν στις χριστουγεννιάτικες παραμυθένιες εκδηλώσεις των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Καβάλας. Θεατρικά δρώμενα, ομαδικά παιχνίδια, γλυκές και αλμυρές δημιουργίες σας περιμένουν!

11:00 Νέα Καρβάλη-Πάρκο Κοινότητας

«Χριστούγεννα στη Ν. Καρβάλη».

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με παραδοσιακά κάλαντα από συλλόγους του χωριού, λαϊκό γλέντι και πολλές εκπλήξεις!

11:00 Aμυγδαλεώνας-Κεντρική Πλατεία

«Γλυκά Χριστούγεννα στον Αμυγδαλεώνα».

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με πολλές εκπλήξεις!

15:00 Ζυγός-Κεντρική Πλατεία

«Γλυκά Χριστούγεννα στο Ζυγός».

Μία ξεχωριστή παραμυθένια ατμόσφαιρα με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

19:00 Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας»

«Το μαγικό δέντρο».

Θέατρο σκιών από τον Κωνσταντίνο Κουγιουμτζή.

Παραμύθι των Χριστουγέννων από το παραδοσιακό ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών διασκευασμένο για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση με σκιές, μουσική και θεατρικό παιχνίδι.

Σκηνοθεσία, εικαστική απόδοση, σκιές, ζωγραφική μπροστά στο κοινό: Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής – Φωτεινή Φακίδου – Δημήτρης Κουγιουμτζής. Μουσική (φλάουτο): Χριστίνα Σωτηροπούλου.

20:30 Δημοτικό Ωδείο Καβάλας-Αίθουσα Ι. Παπαϊωάννου

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Καβάλας.

Συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Καβάλας, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θανάση Παρμενίδη. Η Φιλαρμονική της πόλης παρουσιάζει την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της με επιλογές από τις καλύτερες στιγμές της κλασικής και διεθνούς μουσικής σκηνής καθώς και από το έργο κορυφαίων Ελλήνων συνθετών.
Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

18:00 Xωράφα (Γεωργίου Κίτσου 46)

«Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στις Γειτονιές».

O Εξωραϊστικός Mορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή στα γραφεία του με πολλές εκπλήξεις!

18:00-20:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δράσεων

Χριστουγεννιάτικες Πινελιές με το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας. Ελάτε να κατασκευάσουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από τo τμήμα Ζωγραφικής του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας.

20:00 Δημοτικό Ωδείο Καβάλας – Αίθουσα Ι. Παπαϊωάννου

Θεατρική Μηχανή: «Το κόκκινο χριστουγεννιάτικο κορδόνι».

Ένα μουσικό παραμύθι της Βασιλικής Νευροκοπλή σε διασκευή του Δημήτρη Ντουμπουρίδη.

Συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί του εφηβικού τμήματος της Θεατρικής Μηχανής, ο συνθέτης και πιανίστας Κωνσταντίνος Τσαφής, ο βαρύτονος Αλέξανδρος Δελιαλής και η τσελίστα Βασιλική Ζήσου.
Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

18:00 Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού-Καμάρες

«Παραδοσιακά Κάλαντα».

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μ. Ασίας» σας καλωσορίζει στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού με παραδοσιακά κάλαντα και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων.

21:00 Παλιά Μουσική

«FLORIDANTE-Σύνολο Μπαρόκ Μουσικής από την Εσθονία».

Αφεθείτε στην τέχνη του Μπαρόκ που συγκινεί, εντυπωσιάζει, διεγείρει… Απολαύστε μια μουσική πανδαισία με έργα μουσικής δωματίου κορυφαίων συνθετών της Εποχής Μπαρόκ: Κορέλλι, Βιβάλντι, Μπαχ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Εσθονίας, με αφορμή την προετοιμασία για τον εορτασμό 100 χρόνων από την ίδρυση της Εσθονικής Δημοκρατίας.
Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

17:30 Κηπούπολη-Καλαμίτσα

Κάλαντα στις γειτονιές.

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κηπουπόλεως Καλαμίτσας «Η Αγία Ειρήνη» στην περιοχή της Κηπούπολης και της Καλαμίτσας.

18:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δράσεων

Παρασκευή Σαπουνιού με Χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

Ώρα για «γλυπτική»! Ελάτε να μετατρέψουμε τα σαπούνια σε… Έργα Τέχνης υπό την καθοδήγηση της Παυλίνας Ιορδανοπούλου. Απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510 240973 και 2510 240983

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά.

20:30 Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Μουσικά Σύνολα Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (ΔΩΚ) εορτάζει τα 80 χρόνια προσφοράς στην πόλη, και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία του. Ας αποχαιρετήσουμε τη χρονιά με αγαπημένες κλασικές μελωδίες, ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα και δημοφιλή κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο!
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

17:00 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας-Αγία Βαρβάρα

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην Αγ. Βαρβάρα.

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, θεατρικά δρώμενα, προσφορά γλυκών και εδεσμάτων από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας και Βυζαντινή χορωδία στους δρόμους της συνοικίας.

18:00 Δημοτική Αγορά Καβάλας

«Τα Μαγικά Χριστούγεννα».

Μουσική παράσταση και χριστουγεννιάτικες ιστορίες με μεγάλες κούκλες (μάπετς).

19:00 Γειτονιές της Πόλης

Κάλαντα στις Γειτονιές της πόλης από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

Μελωδίες από χριστουγεννιάτικα κάλαντα ηχούν σε ολόκληρη την πόλη και μας ταξιδεύουν.

20:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας

Εορταστική συναυλία με τους «Domenica».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων στη δισκογραφία, θα ταξιδέψουμε με τους Domenica σε μια μουσική διαδρομή που περιλαμβάνει επιτυχίες του σχήματος, καθώς και επιλεγμένες διασκευές από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή.

Δημήτρης Κανελλόπουλος: φωνή, κιθάρα-Νίκος Σπανός: φωνή, ακορντεόν-Γιώργος Ντρες: μπάσο-Γιώργος Χρήστου: ντραμς
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

18:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ομίλου PALSO.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Καβάλας (PALSO) μας υπόσχεται μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με Κουκλοθέατρο, αφήγηση χριστουγεννιάτικου παραμυθιού στο Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δράσεων, χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγραφική πάνω σε καμβά και χριστουγεννιάτικο flash mob (χορός) και πολλές εκπλήξεις.

19:00 Aγία Παρασκευή

Κάλαντα στις Γειτονιές.

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα δίνουν χαρά και ζεστασιά στις καρδιές όλων, προετοιμάζοντάς μας για τις επόμενες χαρούμενες εορταστικές ημέρες.

19:00 Κεντρικοί Δρόμοι Καβάλας

Παραδοσιακά κάλαντα του Πόντου.

Η Νεολαία Ομίλου Ποντίων Χορευτών Καβάλας θα τραγουδήσει στους δρόμους της πόλης παραδοσιακά Κάλαντα του Πόντου, αναβιώνοντας τα ήθη και τα έθιμά τους.
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

09:30-11:00, 11:15-12:45, 13:00-14:30 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δράσεων.

Πανεπιστήμιο Παιδιών: «Poetry in the…making».

Μικροί ποιητές εν δράσει! Γράφουμε χριστουγεννιάτικα ποιήματα, ακολουθώντας τα βήματα του Ted Hughes! Η αληθινή τέχνη είναι μια απροσδόκητη έκφραση!!

10:00-11:00 Συνοικία Νεάπολης (Κόμβος Καππαδοκίας και Ευξείνου Πόντου έως τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής) «Στης γειτονιάς τα κάλαντα».

Στην καρδιά της γειτονιάς της Νεάπολης Καβάλας τα παιδιά της περιοχής δένουν τις φωνές τους και με κάλαντα υποδέχονται τη γέννηση του Χριστού. Συμμετέχει ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Συνοικίας «Νεάπολις» του Δήμου Καβάλας, η χορωδία του Ωδείου «Νεάπολις», η χορωδία των φροντιστηρίων Αγγλικών «ΕΣΤΙΑ», τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «ΛΕΚΚΑ», o Σύλλογος Γονέων και η χορωδία του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

12:00 Κεντρικοί Δρόμοι Καβάλας και Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

«Με τύμπανα και με φωνές καλές σας εορτάδες».

Η πολυμελής μπάντα δρόμου «Κρουστόφωνο» παίζει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο. (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, αγγλόφωνα κ.ά.), διασκευασμένα με κέφι για κρουστά και χορό, παρασύροντας το κοινό σε ένα τρελό πανηγύρι.

14:30 Κρηνίδες-Πλατεία Πελεκανίδη

«Γλυκά Χριστούγεννα στις Κρηνίδες».

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου από τα παιδιά των σχολείων, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

18:00 Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

«Η Βασίλισσα του Χιονιού».

Οι μαθητές των χορευτικών τμημάτων της Δημοτικής Σχολής Χορού Καβάλας και του Προγράμματος «Κίνηση και Χορός» Νέας Καρβάλης παίζουν χορεύοντας το παραμύθι «Η Βασίλισσα του Χιονιού». Παρέα με τους «Μικρούς Ήρωες» «βουτάνε» στην περιπέτεια, περνάνε λιβάδια και βουνά, ποτάμια και δάση, συναντάνε βάρκες που μιλάνε και άγριους ληστές μέχρι να βρουν την Αγάπη. Αυτό είναι το δώρο που λιώνει τον πάγο από τις ανθρώπινες καρδιές.

18:00 Άγιος Λουκάς

Κάλαντα στις Γειτονιές.

Παραδοσιακά Κάλαντα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Λουκά Καβάλας.

19:00 Χωράφα

Κάλαντα στις Γειτονιές.

Παραδοσιακά κάλαντα από τον Εξωραϊστικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χωράφας.

19:30 Θέατρo «Αντιγόνη Βαλάκου»

«Πες το μ ‘ένα τραγούδι».

Το Ωδείο «Νεάπολις» και η τάξη φωνητικής της Ελένης Γαλανοπούλου παρουσιάζουν γνωστά τραγούδια ταινιών μιούζικαλ από τους μαθητές του Ωδείου. Την έναρξη της παράστασης θα κάνουν οι λιλιπούτειοι μαθητές της μουσικής αγωγής τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

20:30 Θεατράκι Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών

«Βραδιά Μουσικής».

Το Ωδείο «Νεάπολις» σε συνδιοργάνωση με τη Σ.Φ.Γ.Τ. παρουσιάζουν στο φιλόμουσο κοινό της Καβάλας ένα πρόγραμμα με σολίστ τον Ιάσονα Κεραμίδη, πρώτο βιολί της Ορχήστρας του Μονάχου. Συμμετέχει η ορχήστρα εγχόρδων του Ωδείου «Νεάπολις» υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Κεραμίδη.
Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Κεντρικοί Δρόμοι Καβάλας.

Κάλαντα στους Δρόμους.

10:00 Ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Καβάλας «Ο Έβρος» θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα, με το έθιμο της Καμήλας, στους δρόμους της πόλης.

10:00 Κέντρο Πόλης Καβάλας.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Καβάλας περιοδεύει στους δρόμους της πόλης και παίζει Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θανάση Παρμενίδη.

10:00-11:00, 11:30-12:30 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δράσεων «Η Γραφή των Χριστουγέννων».

Τι θα ευχηθείτε φέτος; Σας προσκαλούμε να γράψουμε μαζί τις ευχές στον Άγιο Βασίλη σε πραγματικό πάπυρο, με πένες και φτερά χήνας και μελανοδεία. Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά από τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου. Aπευθύνεται σε παιδιά Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 παιδιά (15 παιδιά/τμήμα). Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2510 240973 και 2510 240983.

11:00 Κεντρικοί Δρόμοι Καβάλας

Χαλκοmaniacs.

Η μπάντα δρόμου με το διαφορετικό μουσικό χρώμα και τις χαρακτηριστικές διασκευές της από Rock, Pop, Reggae αλλά και Ρεμπέτικα πλημμυρίζουν την πόλη και μας ξεσηκώνουν!

18:00 Πολύστυλο

«Κάλαντα στις γειτονιές του χωριού».

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πολυστύλου τραγουδάει τα κάλαντα σε όλο το χωριό.
Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

17:00 Παλαιά Καβάλα (Γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου)

Χριστούγεννα στην Παλαιά Καβάλα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιάς Καβάλας γιορτάζει τα Χριστούγεννα με πολλές εκπλήξεις.
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

18:00 Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Συναυλία από τις παιδικές χορωδίες του Συλλόγου «Ρωμανός ο Μελωδός» της Καβάλας και Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση της Σοφίας Νεοχωρίτου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρωμανός ο Μελωδός» παρουσιάζει συναυλία των παιδικών μουσικών σχημάτων Καβάλας και Θεσσαλονίκης. Μια παράσταση που μας ταξιδεύει στη μουσική και τα θρησκευτικά τραγούδια της Καππαδοκίας και της Μ. Ασίας καθώς και στα βυζαντινά Κάλαντα. Συνδιοργάνωση: Δήμος Καβάλας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

14:00 Κρυονέρι-Κεντρική Πλατεία

Γλυκά Χριστούγεννα στο Κρυονέρι.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

21:00 Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

«Τα πιο ωραία τραγούδια δεν τα ακούμε».

Ένα μουσικό ταξίδι διάρκειας δυόμιση ωρών, με ξεχωριστά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών που όλοι γνωρίζουμε και όμως δεν τα ακούμε! Συμμετέχουν: Θόδωρος Βαλσαμίδης: Τραγούδι, Κιθάρα – Άννυ Καγκελίδου: Τραγούδι – Κυριάκος Μιμίδης: Μπουζούκι-Παναγιώτης Άτσαλος: Πιάνο – Κώστας Παπανικολάου: Koντραμπάσο. Συνδιοργάνωση: Δήμος Καβάλας, ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

11:00-14:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δράσεων

«Σοκολατένιες λιχουδιές με σοκολατένιες ζωγραφιές».

Χριστουγεννιάτικα δρώμενα με συντριβάνι σοκολάτας και ζωγραφική προσώπου με σοκολάτα.

19:00 Ιερός Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου

«Μελωδήματα Δωδεκαήμερου».

Το ψαλτικό σύνολο «Βυζαντινός Χορός Καβάλας» αποδίδει μεταβυζαντινές μουσικές συνθέσεις της περιόδου του Δωδεκαήμερου, με έμφαση στο καλοφωνικό ρεπερτόριο της Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Καβάλας, Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», Βυζαντινός Χορός Καβάλας.

19:00 Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας»

«Νύχτα σαν….Παραμύθι».

Βραδινό βιωματικό ταξίδι στα παραμύθια, στο χορό και αναδρομή στο παρελθόν του κτιρίου του «Πυθαγόρα» και της περιοχής. Ο «Πυθαγόρας» μεταμορφώνεται σε καλλιτεχνική κιβωτό παράδοσης, κατασκευών, αρχιτεκτονικής και κίνησης και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους (ηλικίας 8-11 ετών) να περάσουν δημιουργικά τις βραδινές ώρες τους στις αίθουσές του! Ζήστε μαζί μας το όνειρο ενός παραμυθιού με όχημα την αφήγηση της γνωστής παραμυθού Ανθής Θάνου με τη συνοδεία του μουσικού Αλέξανδρου Μακρή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510240973 και 2510240983

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 παιδιά.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Καβάλας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια»,

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας, Κρητική Αδελφότητα Νομού Καβάλας.
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

11:00-14:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας Ελευθερίας Καβάλας

Μωμόγεροι.

Αναβίωση και παρουσίαση του ποντιακού λαϊκού δρώμενου των «Μωμόγερων» από τον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας. Προσκεκλημένοι είναι οι σύλλογοι Κοζάνης, Κομοτηνής και Χρυσούπολης.

11:00-14:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δράσεων

Σωματείο Ρωσοελληνικής Κουλτούρας.

Εργαστήρι χριστουγεννιάτικων και παραδοσιακών κατασκευών με ζεστή πορσελάνη, χειροτεχνίες από πλαστικά μπουκάλια και παπιέ-μασέ από το Σωματείο Ρωσοελληνικής Κουλτούρας για τους μικρούς μας φίλους, υπό τους ήχους ρώσικης μουσικής. Ζεστό τσάι (σάμοβαρ) προσφέρεται σε όλους!

12:00 Κηπούπολη (Κ. Παπαρηγοπούλου 2)

Καλωσόρισμα νέου Έτους.

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης – Καλαμίτσας «Η Αγία Ειρήνη» ετοιμάζεται να υποδεχτεί στα γραφεία του τον καινούργιο χρόνο με μια χριστουγεννιάτικη γιορτή!

14:30 Λυόμενα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων.

«Γλυκά Χριστούγεννα στους Φιλίππους»

Αποχαιρετούμε το χρόνο που φέυγει γύρω από μια φωτιά που καίει μέχρι να νυχτώσει. Προσφέρουμε, γλυκές λιχουδιές, κρασί και ψητά κάστανα.

17:00 Αμυγδαλεώνας-Παλιός Κυλινδρόμυλος

2η Γιορτή Αμυγδαλόδεντρου.

Μουσικές, Γεύσεις, Εικόνες και Χρώματα θα γεμίσουν το Χριστουγεννιάτικο Σπίτι του χωριού μας, τον παλιό Κυλινδρόμυλο!

18:00 Πάρκο Αγίου Λουκά

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις γειτονιές.

Ελάτε να αποχαιρετήσουμε το 2017 με ένα αξέχαστο γλέντι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Λουκά Καβάλας.
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

10:00 Κέντρο Πόλης Καβάλας

Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Καβάλας αποχαιρετά τον παλιό χρόνο παίζοντας Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στους δρόμους της πόλης.

11:30 Πολύστυλο

«Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή».

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πολυστύλων στην πλατεία του χωριού αποχαιρετά το χρόνο που φέυγει!

11:30-14:30 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία.

Ελάτε να θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές της Ελληνικής λαϊκής δισκογραφίας (παλιάς, νεότερης και Ποντιακής) παρέα με το Μουσικό Σχήμα «Harmony».

Οι «Harmony» είναι: Δημήτρης Καραγιαννίδης: Πλήκτρα, Μουσική Επιμέλεια – Φώτης Σγουρίδης: Φωνή – Αντώνης Τηνιακός: Μπουζούκι – Θόδωρος Τσεντεμείδης: Τύμπανα – Γιάννης Μελέκ: Ποντιακή Λύρα.

12:00 Αγία Παρασκευή (Χρυσοστόμου Σμύρνης 84)

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις γειτονιές.

Στα γραφεία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Καβάλας θα αποχαιρετήσουμε

την χρονιά που φεύγει με τραγούδια, χορούς και πλούσια εδέσματα, ευχόμενοι για τη νέα χρονιά Υγεία,

Χαρά και Δημιουργία.
Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

17:00 Νέα Καρβάλη

«Σάγια» στη Νέα Καρβάλη.

Αναβίωση Χριστουγεννιάτικου Εθίμου της Καππαδοκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...