Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Η μυστική σήραγγα οδηγεί στο χριστιανικό παρεκκλήσι στην αρχαία μονή Σουεμέλα στην Τουρκία


AncientPages.com - Μια μυστική σήραγγα έχει ανακαλυφθεί στη Μονή Σουεμέλα, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια που βρίσκονται στο όρος Μπέλα στα Ποντιακά Όρη στην επαρχία Τραπεζούντα στη βορειοανατολική Τουρκία. Το μοναστήρι βρίσκεται 1200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η σήραγγα οδηγεί σε μια ειδική περιοχή, η οποία πιστεύεται ότι χρησίμευσε ως ναός ή εκκλησάκι για τους Χριστιανούς.


Ελληνορθόδοξο μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία, που βρίσκεται στο βουνό Μέλα στα Ποντιακά Όρη στην επαρχία Τραπεζούντα στη βορειοανατολική Τουρκία. Image credit: Ελληνικός Reporter Europe

Το πεδίο - που βρίσκεται στην πάνω δεξιά πλευρά της βόρειας στέγης της δομής - είναι το σπίτι για αόρατες τοιχογραφίες που απεικονίζουν τον ουρανό και την κόλαση καθώς και τη ζωή και το θάνατο. Το παρεκκλήσι πρόκειται να γίνει ένας νέος προορισμός για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία του ιστότοπου.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τοιχογραφίες εδώ. Παρουσιάζουν τον ουρανό και την κόλαση και τη ζωή και το θάνατο. Ένας από τους τοίχους είναι άθικτος και οι τοιχογραφίες είναι πιο αυθεντικές εκεί.

Ένας δρόμος μήκους 30 μέτρων πρόκειται να κατασκευαστεί στον τομέα. Οι κατεστραμμένες τοιχογραφίες και τα τμήματα οροφής θα επισκευαστούν επίσης ", αναφέρει ο Hurriyet Daily News .


Τοιχογραφίες στη Μονή Σουεμέλα (Σουμέλα), Τουρκία

Η Μονή Σουμελά είναι ένα ελληνικό ορθόδοξο μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία, χτισμένο τον 4ο αιώνα, το μοναστήρι είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια του χριστιανικού κόσμου.

"Μόλις ολοκληρωθεί η αποκατάσταση, εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες μας εδώ. Θα έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν σε όλα τα σημεία που δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ στο μοναστήρι. Χωρίς να κάνουμε τα ίδια λάθη στις προηγούμενες αποκαταστάσεις, θα κάνουμε πιο όμορφα πράγματα χρησιμοποιώντας την τρέχουσα τεχνολογία ", δήλωσε ο Διευθυντής του Επαρχιακού Πολιτισμού και Τουρισμού Ali Ayvazoglu.

"Τα κατεστραμμένα μέρη των τοιχογραφιών επιδιορθώνονται. Αποκαθιστούμε επίσης την περιοχή που χρησίμευε ως βιβλιοθήκη στο παρελθόν, στη δεξιά πλευρά της εισόδου της μονής. Θα έχουμε επίσης μια διαφορετική έκπληξη, αλλά οι επισκέπτες θα το δουν κατά την έναρξη. "


Τοιχογραφίες στη Μονή της Παναγίας Σουμελά, που ιδρύθηκε το 386, Ποντικά Όρη, Τουρκία. Εικόνα μέσω wikipedia

Σύμφωνα με τον Κοράι Κοτσάν, ο δήμαρχος της Ματσκά, δήλωσε ότι η Μονή Sümela είναι σύμβολο του Τραπεζούντα και της Ματσκά, προσθέτοντας ότι ήταν επίσης θρησκευτικό κέντρο για τον Ορθόδοξο κόσμο.

Ωστόσο, τα βράχια άρχισαν να πέφτουν από το βουνό γύρω από το μοναστήρι τα τελευταία χρόνια. Μια νύχτα, ένα ροκ μεγέθους γραφείου έπεσε στα παράθυρα των εισιτηρίων. Ευτυχώς, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία εμπόδισε την εμφάνιση τυχόν ατυχημάτων. »« Στη συνέχεια, ξεκινήσαμε να προσφέρουμε κράνη στους επισκέπτες. Τώρα τα έργα στοχεύουν στην αποτροπή της πτώσης των βράχων και της αποκατάστασης του μοναστηριού ", εξηγεί ο Κοτσάν.

«Όταν ολοκληρωθεί αυτό το έργο, ορισμένα τμήματα του μοναστηριού θα ξανανοίξουν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του επόμενου έτους».

«Προσδοκούμε ότι ο τόπος αυτός χτίστηκε πριν από τη Μονή Sümela, όταν ο Χριστιανισμός δεν ήταν πολύ δημοφιλής. Όταν ολοκληρωθεί όλη η εργασία, οι επισκέπτες θα μπορούν να περάσουν μια ολόκληρη μέρα εκεί ", πρόσθεσε.

Γνήσια ιστορία - εδώ .
ancientpages.com
AncientPages.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...