Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΉΣ ΕΜΒΟΛΊΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΊ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ ΤΟΥ ΔΆΓΚΕΙΟΥ ΠΥΡΕΤΟΎ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΈΣΕΙ ΣΟΒΑΡΌ ΔΆΓΚΕΙΟ


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΈΣ ΕΙΚΌΝΑΣ: JOE RAEDLE / GETTY IMAGES .
Πάνω από μισό εκατομμύριο εμβολιασθέντες μαθητές βρίσκονται σε κίνδυνο

Ο κατασκευαστής εμβολίων Sanofi Pasteur ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ένα εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό που έχει ήδη διανεμηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές θα μπορούσε να προκαλέσει πιο σοβαρά κρούσματα της νόσου σε άτομα που δεν είχαν ήδη μολυνθεί.


"Για όσους δεν είχαν προηγουμένως μολυνθεί από τον ιό του δάγκειου πυρετού ... η ανάλυση έδειξε ότι μακροπρόθεσμα, περισσότερες περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών θα μπορούσαν να εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό σε μια επακόλουθη μόλυνση δαγκείου", δήλωσε η Sanofi σε δελτίο τύπουμετά την επισκόπηση των αποτελεσμάτων μιας εξαετούς κλινικής μελέτης .

Η ανακοίνωση του γιγαντιαίου εμβολίου αποτελεί σοβαρό σοκ καθώς η πυροδότηση του Dengvaxia της εταιρείας έχει εγκριθεί για απελευθέρωση σε 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Φιλιππίνων, όπου περίπου 700.000 παιδιά έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μαζικού εμβολιασμού που ξεκίνησε το 2016.

"Σημαίνει ότι μερικοί από αυτούς θα αναπτύξουν σοβαρό δάγκειο πυρετό. δεν ξέρουμε ποιος. Όλοι τους θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό το ενδεχόμενο για το υπόλοιπο της ζωής τους,»ο πρώην College of Physicians Φιλιππίνων Ιδρύματος πρόεδρος Δρ Anthony Leachon είπε .


Ο Leachon λέει ότι τα παιδιά δεν ελέγχθηκαν για λοιμώξεις και ότι το ίδρυμά του είχε προηγουμένως "συμβουλεύσει το Κογκρέσο και τη Γερουσία ότι ο μαζικός εμβολιασμός δεν συνιστάται χωρίς μια άκαμπτη διαδικασία επιλογής".

Οι υποστηρικτές της υγείας επιτέθηκαν την Τετάρτη στην κυβέρνηση των Φιλιππίνων για έγκριση της διανομής του εμβολίου, με έναν πρώην υφυπουργό υγείας τον αποκαλώντας τη "μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση κλινικής δοκιμής-μάσκες-ως-μια δημόσια υγεία-απάτη πρόγραμμα ενός πειραματικού φαρμάκου στην ιστορία του DOH [Τμήμα Υγείας]. "





Η ασφάλεια του Dengvaxia είχε ήδη αμφισβητηθεί πέρυσι τον Απρίλιο, όταν ένα 11χρονο αγόρι Φιλιππίνων πέθανε από μια συγγενή καρδιακή νόσο 11 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου, ωστόσο το DOH έκρινε ότι η χορήγηση του εμβολίου ήταν απλώς "συμπτωματική".

Το χαρτί των Φιλιππίνων Rappler περιγράφει τα συμπτώματα του αγοριού και τον ακόλουθο θάνατο μετά το εμβόλιο:


Τρεις μέρες μετά την ανοσοποίηση, το αγόρι ανέπτυξε διάρροια και πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Bagac Community & Medicare, όπου διαγνώστηκε με αμοιβάδα.

Μετά από δυσκολία στην αναπνοή, πυρετό και βήχα, το αγόρι εισήχθη στο ιατρικό κέντρο Isaac Catalina, όπου διαγνώστηκε σοβαρή πνευμονία, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και ηλεκτρολυτική ανισορροπία. Στις 10 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Bataan, όπου υπέστη καρδιακή ανακοπή και πέθανε στις 11 Απριλίου.

Η Sanofi αναφέρει ότι τώρα εκπονεί μια ενημέρωση για την ετικέτα της Dengvaxia "ζητώντας από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας να εκτιμήσουν την πιθανότητα προηγούμενης μόλυνσης του δαγκείου σε ένα άτομο πριν από τον εμβολιασμό".

"Ο εμβολιασμός θα πρέπει να συνιστάται μόνο όταν τα πιθανά οφέλη υπερτερούν των πιθανών κινδύνων (σε χώρες με υψηλό φορτίο ασθένειας δαγκείου)", δήλωσε το δελτίο τύπου της Sonofi. "Για άτομα που δεν έχουν μολυνθεί προηγουμένως από τον ιό του δαγκείου, ο εμβολιασμός δεν θα πρέπει να συνιστάται".

Η εταιρεία περιγράφει το δάγκειο δάσος ως "μια οδυνηρή, εξουθενωτική ιογενή νόσο που μεταδίδεται από κουνουπιές για την οποία δεν υπάρχει καμία θεραπεία". Adan Salazar | Infowars.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...