Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας


Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ο Γιάννης Δραγασάκης, αντιπ

ρόεδρος της κυβέρνησης θα πραγματοποιήσει την έναρξη των εργασιών του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 2.30 το μεσημέρι στην Κομοτηνή στο Ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη». Το κλείσιμο των εργασιών θα γίνει με ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης. Θα προηγηθεί σύσκεψη εργασίας παρουσία του Πρωθυπουργού, του Περιφερειάρχη Αν. Μ. Θράκης, Χρήστου Μέτιου και των δημάρχων της Περιφέρειας.
** Στην τελική ευθεία για τις εκλογές του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς. Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου. Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από 8 το πρωί έως 8 το βράδυ. Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, αν χρειασθεί, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Στο δεύτερο γύρο θα μπορεί κάποιος να ψηφίσει, μόνο αν έχει ψηφίσει στον πρώτο.

** Ενημέρωση επί της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών στο υπόλοιπο του Δήμου Καβάλας και της διαδικασίας υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτών, διοργανώνουν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παρ. Αν. Μακεδονίας μαζί με τον Δήμο Καβάλας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Αν. Μακεδονίας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Αμυγδαλεώνα Καβάλας (Καπναποθήκη), σήμερα στις 6 το απόγευμα. Αντίστοιχη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ελευθερούπολη για τους Δασικούς Χάρτες Παγγαίου.
Στο μεταξύ, σήμερα στις 11 το πρωί θα γίνει ενημέρωση στο Δασαρχείο Καβάλας.

** Η διαχείριση και προοπτικές ανάπτυξης του ορεινού όγκου οροσειράς Ροδόπης θα συζητηθούν σε ημερίδα, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, που διοργανώνουν από κοινού, οι Νομαρχιακές Επιτροπής Δράμας και Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας.

** Σε ευρεία σύσκεψη καλεί τους φορείς και τις συλλογικότητες της Θάσου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε λόγω της δραματικής μείωσης των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Πρίνου – Καβάλας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στη Σκάλα Καλλιράχης, στις 18:30 το απόγευμα στη καφετέρια Μιχάλης.
Η επιτροπή θα ζητήσει εγγράφως έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου με μοναδικό θέμα το μέλλον της γραμμής Πρίνου – Καβάλας, διεκδικώντας σε αυτήν την ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου και την εν τοις πράγμασι συνεισφορά του.

** Η απαγόρευση καύσης υπολειμμάτων καλλιέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αποφασίστηκε για τα Τενάγη Φιλίππων Καβάλας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, για την καλύτερη προστασία της περιοχής από την πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών.

** Την 58η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα- Κούρτη» την Παρασκευή και το Σάββατο, στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας.

** Ομιλία με τίτλο «Aβραάμ και Αριστοτέλης: Θεολογικοί και φιλοσοφικοί διάλογοι Εβραίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων» θα πραγματοποιήσει το Ερευνητικό Κέντρο MOHA (Μωχάμετ Άλι) στα πλαίσια της θεσμοθετημένης από την UNESCO, Διεθνούς Ημέρας για την Ανεκτικότητα, η οποία φέτος συμπίπτει και με την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας. Η ομιλία θα είναι στην Ελληνική Γλώσσα και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Ιμαρέτ, Καβάλας.

** Το έργο «Μέσα στο νερό δασκάλα», του Γιάννη Ξανθούλη, σε σκηνοθεσία Θεανώς Αμοιρίδου παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στην παιδική σκηνή του, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Την παράσταση θα τη παρακολουθήσουν 66 σχολεία με 6000 μαθητές , ενώ πέρα από τις καθημερινές παραστάσεις θα υπάρχουν και δύο Κυριακάτικες για μικρούς και μεγάλους.

** «Παραμυθοδρομίες» με καλεσμένη τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αγγελική Θάνου διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αφηγήτρια θα είναι η ίδια η συγγραφέας των βιβλίων Αγγελική Θάνου.

** Ρεσιτάλ Πιάνου με δύο ταλαντούχους νεαρούς καλλιτέχνες τον Στέργιο Σακελλαρίου και τον Νίκο Λαβασά παρουσιάζει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2017. Η συναυλία θα δοθεί σήμερα Παρασκευή στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Παπαϊωάννου», του Δημοτικού Ωδείου.

** Αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...