Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο τοπικών ειδήσεων Καβαλα

** Κανένα δρομολόγιο δεν πραγματοποιείται το τελευταίο τριήμερο στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου λόγω βλάβης στο μοναδικό πλοίο της γραμμής «Άγιος Παντελεήμονας» αφού είναι σε ακινησία είναι άλλο πλοίο “Παναγία” λόγω 2μηνης συντήρησης.
Πάντως, από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) ανακοινώθηκε ότι από 1η Νοεμβρίου στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου θα εκτελούνται μόλις δύο δρομολόγια καθημερινά.

** Ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων εξαιτίας σεισμών θα συζητηθούν κατά τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σήμερα Δευτέρα, στις 10 το πρωί στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας.

** Σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας θα προχωρήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, μαζί με τους άλλους επαγγελματικούς φορείς, την Τετάρτη διεκδικώντας μεταξύ άλλων να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ και ο ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης. Ζητά ακόμη άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία καθώς και να σταματήσουν οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

** Σύσκεψη οργανώνουν τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Καβάλας και Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «EΣΠΕΡΙΑ». Στόχος είναι η οργάνωση του συλλαλητηρίου στην Κομοτηνή κατά το διήμερο διεξαγωγής του αναπτυξιακού συνεδρίου.

** Ημερίδα με θέμα τη «Διαχείριση απορριμμάτων που προκύπτουν από επαγγελματικές δραστηριότητες» όπως του τουρισμού, της εστίασης, της λιανικής πώλησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 5.30 το απόγευμα στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

** Ότι ήταν σε άμυνα ισχυρίζεται ο 79χρονος ιδιοκτήτης εργαστηρίου χρυσοχοΐας, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Άγιο Αθανάσιο Δράμας, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 30χρονο που επιχειρούσε να διαρρήξει το κατάστημά του.
Πριν από 20 χρόνια, ο ίδιος άνθρωπος είχε βρεθεί στην ίδια θέση. Τότε είχε ανταποδώσει τους πυροβολισμούς των δραστών και είχε αθωωθεί από το δικαστήριο καθώς βρισκόταν σε άμυνα.

** Το Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα το Δημοτικό Διαμέρισμα Πηγών θα επισκεφθούν σήμερα (Δευτέρα) οι Γιατροί του Κόσμου με παιδίατρο, νοσηλεύτρια και διοικητικούς με σκοπό τον εμβολιασμό παιδιών απόρων οικογενειών. Τα εμβόλια είναι δωρεά των Γιατρών του Κόσμου, του Ροταριανού Ομίλου Νεάπολης και του Ομίλου Inner Wheel.

** Για 6η συνεχή χρονιά η Μαιευτική Κλινική και το Τμήμα Πρόωρων Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας διοργανώνουν Ημερίδα για το Μητρικό Θηλασμό. Στόχος και φέτος η ενημέρωση των γονέων και των επαγγελματιών υγείας της Καβάλας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο LUCY στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

** Τη νέα ποιητική συλλογή της ποιήτριας και φιλολόγου Ιωάννας Αθανασιάδου με τίτλο “Λόγου Εργόχειρα” παρουσιάζει ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας σήμερα Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Την παρουσίαση θα κάνει ο δικηγόρος- ποιητής Αλέξανδρος Αραμπατζής.

** Με σκορ 2-0 νίκησε χθες η Δόξα Δράμας την Αναγέννηση Καρδίτσας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας.

** Με σκορ 72-70 νίκησε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας την ομάδα «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Κλειστό της Καλαμίτσας για την Β’ εθνική κατηγορία στο μπάσκετ.

** Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες επικρατούν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις προβλέπεται και για αύριο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Ρένα Πανταζόγλου
Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας
.                                                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...