Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

** Ελέγχεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση χθες το απόγευμα ανάμεσα στο Βουνοχώρι, την Λιμνιά και το Κρυονέρι και καίει κυρίως χορτολιβαδική έκταση, πουρνάρια και θάμνους. Ωστόσο, λόγω των ανέμων που φυσούν και σήμερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν από το πρωί τα δύο αεροσκάφη Πετζετέλ και ένα καναντέρ.
Όλο το βράδυ, περίπου 70 πυροσβέστες μαζί με εθελοντές και 25 πυροσβεστικά οχήματα κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, περιορίζοντάς την σε μία χαράδρα.
Προκειμένου η φωτιά να μην πλησιάσει σε κατοικημένες περιοχές, κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Καβάλας, με τη συνδρομή πυροσβεστών από Δράμα και Ξάνθη, υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του Δήμου Καβάλας, πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και πολυπληθές τμήμα του παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.


** Ένας 13χρονος έχασε τη ζωή του χθες στο Ζυγό Καβάλας, όταν ο 19χρονος οδηγς δικύκλου στο οποίο επέβαινε, έχασε τον έλεγχό του και προσέκρουσε σε τοίχο πολυκατοικίας. Λόγω πένθους δεν θα λειτουργήσει σήμερα το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα.

** Κατέπλευσε σήμερα στις 8 το πρωί στο λιμάνι της Καβάλας, το κρουαζιερόπλοιο Braemar,προερχόμενο από την Μύκονο. Το πλοίο θα αναχωρήσει εντός της ημέρας για την Κωνσταντινούπολη.
Άλλα τρία κρουαζιερόπλοια αναμένονται στην Καβάλα τον επόμενο μήνα. Στις 10 Οκτωβρίου θα καταπλεύσει το «Minerva», στις 14 Οκτωβρίου το «Aegean Odyssey» και στις 23 Οκτωβρίου το «AIDAaura».

** Στην διοργάνωση της 25ης Διεθνούς Έκθεσης “KAVALAEXPO 2017” προχωρά το Επιμελητήριο Καβάλας, στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας, προώθησης των ποιοτικών τοπικών προϊόντων, ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της καινοτομίας. Η έκθεση θα γίνει σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Αν. Μακεδονίας & Θράκης, και θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως και τις 11 Οκτωβρίου στον Εκθεσιακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη Καβάλας.
Η φετινή διοργάνωση θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση τουριστικών επιχειρηματικών συνεργασιών (Β2Β).

** Την άμεση έκδοση της αναγκαίας υπουργικής απόφασης έτσι ώστε οι μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων αλλά και οι ασθενείς που πάσχουν από ανεπάρκεια τελικού σταδίου του ζωτικού τους οργάνου να τυγχάνουν ίσης αντιμετώπισης με τους υπόλοιπους ασθενείς, ζητούν με ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

** Επιστημονικό συμπόσιο για τον τοπικό πολιτισμό και τα εκπαιδευτικά προγράμματα διοργανώνει στη Δράμα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον δήμο Δοξάτου από σήμερα Παρασκευή έως την Κυριακή.
Πρόκειται για το συμπόσιο με θέμα: «Τοπικός πολιτισμός και εκπαιδευτικά προγράμματα. Διαβατήρια «ήπιας ισχύος» για τις διεθνείς σχέσεις των πόλεων». Μια διεπιστημονική προσέγγιση για τα δρώμενα κωδωνοφορίας, τους ιππικούς αγώνες και την εναλλακτική κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ.
Οι εργασίες του συμποσίου θα γίνουν σήμερα Παρασκευή και την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Ύδραμα» και το Σάββατο στο Δοξάτο.

** Τους αριστούχους Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές, οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017 θα βραβεύσει η Θασιακή Ένωση Καβάλας, σε ειδική τελετή που θα γίνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία της Σκάλας Καλλιράχης Θάσου.

** Με τον Βασίλη Λέκκα «συναντάται» η Χορωδία του Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας «ΣυνΩΔΗπόροι» για τέσσερις συναυλίες σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Δράμα και Ξάνθη. Το μουσικό ταξίδι έχει αφετηρία την Καβάλα, σήμερα Παρασκευή (22 Σεπτεμβρίου) στις 9.30 το βράδυ, στον χώρο του Φρουρίου της πόλης.
Θα ακολουθήσουν συναυλίες το Σάββατο (23 Σεπτεμβρίου) στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., στη Δράμα στις 30 Σεπτεμβρίου και στην Ξάνθη στις 20 Οκτωβρίου.

** Το Παιχνίδι της Πόλης διοργανώνει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καβάλας αυτό το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στην πλατεία καπνεργάτη. Ομάδες 4 έως 6 ατόμων θα ανταγωνιστούν σε ένα παιχνίδι διαφορετικό με στόχο την δημιουργικότητα.

** Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένονται τη νύχτα. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.



Ρένα Πανταζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...