Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΤΡΑΜΠ, Ο «ΤΡΕΛΟΣ» ΠΥΡΑΥΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ CIA…

Εάν απειληθούν οι ΗΠΑ ή σύμμαχοί τους, η Β. Κορέα θα καταστραφεί εντελώς, απείλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, στην ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού αποκαλώντας τον Κιμ Γιονγκ Ουν «πυραυλάνθρωπο» («rocket man).

Έκανε ακόμη λόγο για κράτη – παρίες τα οποία αποτελούν απειλή για τον πλανήτη.

«Θα βάζω πάντα πρώτη την Αμερική, όπως κι εσείς κάνετε το ίδιο με τις χώρες σας», είπε ο κ. Τραμπ, απευθυνόμενος στους ηγέτες των κρατών οι οποίοι παρακολούθησαν την ομιλία του στη Νέα Υόρκη.

«Στην Αμερική, δεν προσπαθούμε να επιβάλουμε τον τρόπο ζωής μας σε κανέναν, αντιθέτως θέλουμε εκείνος να λάμπει σαν παράδειγμα το οποίο οι υπόλοιποι θα θέλουν να παρακολουθούν», είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Υπάρχει ένα ρητό που λέει «ακόμα και όταν ένα σκυλί γαβγίζει, η παρέλαση συνεχίζεται» σχολίασε απαντώντας σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ-Χο, προσθέτοντας ότι «όσα ακούσαμε ήταν σαν τον ήχο που κάνει ένα σκυλί που γαβγίζει».

Φυσικά ο «σκύλος που γαβγίζει», γνωρίζει πολύ καλά και σ’ όλη του την έκταση τον κατάλογο των χωρών στις υποθέσεις των οποίων έχει αναμειχθεί η CIA από την ίδρυσή της (1947) έως σήμερα γνωρίζει επίσης πολύ καλά όπως και όλοι οι προκάτοχοί του ότι μηχανισμοί στήριξης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που η CIA έχει κατά καιρούς εφαρμόσει στόχευαν και συνεχίζουν να στοχεύουν και στην επιβολή ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Ο Mario Del Pero στο βιβλίο του CIA, Η ιστορία των Μυστικών Αμερικάνικων Υπηρεσιών (εκδόσεις Κέδρος) γράφει για τις πρώτες μυστικές επιχειρήσεις της CIA:

«Η πεποίθηση πως η Σοβιετική Ένωση αποτελούσε μια ολοκληρωτική και επεκτατική δύναμη, έτοιμη να καταφύγει σε οποιοδήποτε μέσο για να επιτύχει τους στόχους της, νομιμοποίησε τις covert operations ως απαραίτητα όργανα της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής. Η χρήση τους υποστηρίχθηκε από μερικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης Τρούμαν όπως τον διπλωμάτη Τζορτζ Κέναν, εκείνη την εποχή επικεφαλής της Policy Planning Staff του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος το 1948 κάλεσε να «πολεμηθεί η φωτιά με τη φωτιά» και να χρησιμοποιήσουν ακόμα και ανορθόδοξα μέσα, για να αναχαιτιστεί η απειλή που αντιπροσώπευε ο κομμουνισμός. Δύο χρόνια αργότερα ένα περιβόητο ντοκουμέντο-πλαίσιο (NSC 68) της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής, επεξεργασμένο από το Συμβούλιο Ασφαλείας, διακήρυσσε ότι «κανένα μέτρο, κρυφό ή φανερό, βίαιο ή μη» που θα χρησίμευε για να «ματαιώσει» τα σχέδια του Κρεμλίνου «δεν θα έθετε σε κίνδυνο την αμερικάνικη δημοκρατία»».

Πράγματι λάμπει σαν παράδειγμα ο «αμερικάνικος τρόπος ζωής»…

Λ. anarchypress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...