Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Ένα μεγάλο ευχαριστώ δεν φτάνει σε όλους εσάς που δώσατε τη μάχη με τις φλόγες… «σεβασμός κι ευγνωμοσύνη!»

Όλα τα δένδρα ᾿ναι παιδιά,
πώχουν την Γη μητέρα,
κ᾿ έχουν για χέρια τα κλαδιά,
που σειούνται στον αγέρα.
(Γεώργιος Βιζυηνός)
Λαμπάδιασε ο τόπος, γι’ ακόμα μια φορά. Η φωτιά κάλπαζε με σύμμαχο, τους ισχυρούς ανέμους και σάρωνε τα πάντα στο διάβα της.

Περιουσίες, κόποι και ιδρώτας μιας ζωής έγιναν στάχτες κι αποκαΐδια, καταπράσινα δέντρα ανήμπορα παραδόθηκαν στις αδάμαστες φλόγες και στέκονται τώρα σκελετωμένα… κάρβουνο.
Ματώνει η καρδιά σου, γιατί κάθε φορά που καίγεται ένα δέντρο, λιγοστεύουν και οι ανάσες μας.
Οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στον αγώνα και μάχονταν παλικαρίσια με τη φωτιά που γιγάντωνε επικίνδυνα με το φύσημα του αέρα, μάχονταν ώρες, μέρες ολόκληρες σώμα με σώμα, χωρίς ξεκούραση αφυδατωμένοι, χωρίς μια μπουκιά ψωμί, κανείς δεν είχε μεριμνήσει ούτε για ένα μπουκάλι νερό.
Ένας απελπισμένος εξουθενωμένος πυροσβέστης αναρτά στο facebook «Έχουμε έλλειψη νερού δεν έχουμε επικοινωνία με το κέντρο μας, βρισκόμαστε Μετόχι και Αγίους είμαστε σε κατάσταση αφυδάτωσης.
Εκλιπαρούμε όποιοι περνάνε από τα οχήματα πυρόσβεσης και έχουν νερό να βοηθήσουν. SOS!!
Βρισκόμαστε 2 χλμ. δυτικά των Αγίων 3 οχήματα και 20 άντρες 4 από αυτούς πολίτες εθελοντές σε λιπόθυμη κατάσταση χρειαζόμαστε νερό ψωμί και ότι άλλο μπορεί να μας βοηθήσει.
Δεν θα υποχωρήσουμε αλλά χρειαζόμαστε την βοήθεια σας αφήστε ότι μπορείτε στα οχήματα της αστυνομίας ή της πυροσβεστικής».
Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ζωής του πυροσβέστη υπήρξε άμεση και συγκινητική.
Ο ίδιος πυροσβέστης, λίγο πριν ριχτεί και πάλι στην μάχη με τις φλόγες, ευχαρίστησε δημόσια τον κόσμο:
«Εύχομαι η Παναγία μαζί σας είμαστε καλά φάγαμε έχουμε νερά και για τρίτη μέρα συνεχίζουμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που μας βοηθάει και μας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις μας παρέχει νερά τρόφιμα κι ότι χρειαζόμαστε δυστυχώς οι δυνάμεις μας λιγοστεύουν και προσπαθούμε να ελέγξουμε τα μέτωπα τα οποία είναι πολλά θέλουμε να συνεχίσετε την βοήθεια σας γιατί χωρίς την δικιά σας βοήθεια δεν μπορούμε και πάνω από όλα τους εθελοντές που μας στηρίζουν ΝΑ ‘ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!!»
Στη μάχη της κατάσβεσης, ρίχτηκαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας, τα λιγοστά εναέρια γερασμένα αεροσκάφη.
Μπορεί να είναι γερασμένα, αλλά οι πιλότοι τους τα εμπιστεύονται, γιατί εμπιστεύονται τους συναδέλφους, τους μηχανικούς που κι αυτοί, δίνουν κάθε φορά τη δική τους μάχη για να τα κρατούν «ζωντανά και μάχιμα».
Πάνω από 10 ώρες πτήσης σε συνθήκες κόλασης, οι πιλότοι να προσπαθούν να κατέβουν επικίνδυνα χαμηλά για να σβήσουν 91 φωτιές σε όλη την Ελλάδα!! Να τους κοιτάς να κάνουν «μακροβούτια» μέσα στους πυκνούς καπνούς και να σου κόβεται η ανάσα!
Οι δύσκολες συνθήκες υδροληψίας και ρίψης κάνει την επιχείρηση των Canadair πολλές φορές αδύνατη κάτι που λίγοι το γνωρίζουν και καλό θα είναι πριν παραπονεθούμε ότι άργησαν να επέμβουν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης να το ‘χουμε κατά νου, γιατί οι πιλότοι μας από την στιγμή που ανεβαίνουν στα αεροσκάφη, κάνουν τον σταυρό τους, ξεχνούν τις οικογένειές τους και με κίνδυνο της ζωή τους επιχειρούν για να σβήσουν τις φωτιές.
Μια μαρτυρία του σμηναγού Ιωάννη Σεντουξή , που επιχείρησε στην μεγάλη πυρκαγιά των Κυθήρων:
«το πιο συγκλονιστικό σημείο για μένα στις φωτιές των Κυθήρων ήταν όταν οι φλόγες έφτασαν και έγλυψαν το μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Άκουγα από τον ασύρματο τον συντονιστή πυροσβέστη που σχεδόν έκλαιγε. Αυτό με συγκλόνισε!»
Πίστη και καθήκον πάνε αντάμα!!
Εθελοντές έσπευσαν να σώσουν τα ζώα που οι ιδιοκτήτες τους τα ξέχασαν δεμένα στις ταράτσες και στις αυλές. Και τα κατάφεραν, έσωσαν 34 σκυλιά, 34 ψυχούλες!
Πανέμορφα πουλιά που ζούσαν στις φυλλωσιές, ερπετά, άγρια ζώα εγκλωβίστηκαν, και κάηκαν ζωντανά. Οι εικόνες με τα νεκρά αβοήθητα καμένα ζώα σοκάρουν, χελώνες, μια μικρή αλεπού, ένα γεράκι…. και τόσα άλλα που δεν τα κατάφεραν.
Τι σου είναι ο άνθρωπος, θηρίο ανήμερο καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του!
Οι ίδιοι κατάκοποι, άυπνοι πυροσβέστες, έτρεχαν για να σβήσουν τις φωτιές που είχαν ξεσπάσει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Οι ίδιοι κατάκοποι άυπνοι πυροσβέστες έφτασαν και στην Κεφαλονιά που καίγονταν.
Και για ευχαριστώ, η εταιρεία kefalonian linesόταν ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στη βάση τους αποκαμωμένοι, τους κατέβασε από το καράβι της «Νήσος Κεφαλονιά» με τη δικαιολογία πως η εταιρεία δεν έχει σύμβαση με την Πυροσβεστική!!!
Ανήκουστο δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου!!
Κατέβασαν με προσβλητικό τρόπο 30 πυροσβέστες που έδιναν μάχη από το πρωί για να ελέγξουν τη φωτιά στο νησί τους. Και τους άφησαν να περιμένουν κατάκοπους για τρεις ώρες στο λιμάνι το επόμενο καράβι!!
Ντρέπομαι!!
Οι πολιτικοί της χώρας αντί να είναι επί ποδός από την πρώτη στιγμή, άφαντοι, λιάζονταν στις ξαπλώστρες.
Καλοκαιράκι να χάσουν τις διακοπές τους, δεν γίνεται, άλλωστε το δικό τους σπίτι δεν πρόκειται να απειληθεί ποτέ από φωτιά… φυλάσσεται!!
Κάποια κυρία μέσα από το twitter και το facebook που «καιγόταν πολύ» για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε τολμούσε να κριτικάρει τον «Αλέξη της» (όπως συνήθιζε να τον αποκαλεί η ίδια) μίλησε για την απραξία της Μεγαλόχαρης:
«Τι να πεις….. άπραγη κι η Παναγία…τόσες λιτανείες τόσες χιλιάδες κεριά θα καούν, τόσα πανηγύρια, τόσες προσευχές, μα δε λέει να βάλει το χεράκι της να σβήσουν οι φωτιές… λες να θέλει να μας πει κάτι;»
Το πυροσβεστικό σώμα κυρία μου είναι αποδεκατισμένο, αποδυναμωμένο, γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα με σύμβαση ξεπούλησε (εκχώρησε το λένε) δημόσιο πλούτο της Ελλάδος στη γερμανική εταιρεία Fraport που έχει αναλάβει τη διαχείριση σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια για 40 χρόνια.
Τη σύμβαση μεταξύ Fraport Greece και Πυροσβεστικού Σώματος, την υπέγραψαν εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Τόσκας και προβλέπει την μετακίνηση 700 τουλάχιστον πυροσβεστών προς τα συγκεκριμένα αεροδρόμια που θα απασχολούνται αποκλειστικά εκεί, σε 24ωρη βάση.
«Ίδρυση Πυροσβεστικών Σταθμών εντός των Αερολιμένων», το ονοματίσανε οι κυβερνώντες και τα αφεντικά τους και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 2 Μαρτίου 2017.
Βέβαια δεν έχει προβλεφθεί το σημαντικότερο, η αναπλήρωση των συγκεκριμένων κενών θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Και έτσι έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας, με λειψούς πυροσβέστες. Επίσης αν υπάρξει κάποια μεγάλη καταστροφή ή ανάγκη για μετακίνηση των πυροσβεστών από τα αεροδρόμια, θα πρέπει να δώσει την άδεια η γερμανική ιδιωτική εταιρεία!!
Με λίγα λόγια ότι πει το αφεντικό…
Όπως καταλαβαίνετε κυρία μου δεν ευθύνεται η Παναγία για τις φωτιές που δεν σβήνουν και Την πιάνεται στο στόμα σας, φταίει η απραξία, η ανικανότητα, το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και ο «κανένας» θεός που πιστεύουν αυτοί που ψηφίσατε!
Εικόνα από: iz.ru    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...