Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 ΚΑΒΑΛΑ

Το πρόβλημα των αυξημένων νιτρικών στο νερό της ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων στον πρώην Δήμο Φιλίππων ήταν το θέμα σύσκεψης που έγινε χθες στο Διοικητήριο. Η Διεύθυνση Υγείας προειδοποίησε τη ΔΕΥΑΚ για τη λήψη άμεσων μέτρων. Υπό σκέψη είναι η πραγματοποίηση γεωτρήσεων προκειμένου να βρεθεί και να χρησιμοποιηθεί νερό καθαρό από νιτρικά. Παραμένει ο στόχος υδροδότησης των ίδιων περιοχών από τις πηγές Κεφαλαρίου. Στο μεταξύ χθες σημειώθηκε βλάβη σε γεώτρηση που εξυπηρετεί το χωριό των Φιλίππων με αποτέλεσμα να σημειωθεί πολύωρη διακοπή υδροδότησης.



Στην Καβάλα θα συνεδριάσει στο τέλος Σεπτέμβρη η Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Αλιείας. Πιθανή η παρουσία στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Επίτροπου. Αργεί η ουσιαστική συζήτηση για τη συγχώνευση ΤΕΙ με Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, παρατηρεί ο πρόεδρος του ΤΕΙ Νάσος Μητρόπουλος. 15 τοπικοί φορείς και υπηρεσίες ξέχασαν να στείλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών στοιχεία για την εφαρμογή του μητρώου ανθρώπινου δυναμικού. Κάθε εβδομάδα φθάνει στο νέο λιμάνι ένα πλοίο με σωλήνες για τον ΤΑΡ. Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα λάβει μέρος στη φετινή ΔΕΘ.



Δεν συνεδρίασε χθες λόγω έλλειψης απαρτίας το δημοτικό συμβούλιο Θάσου. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων που εξελίσσεται, το κυριότερο θέμα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Θέματα της ΔΕΥΑΚ απασχόλησαν χθες τη Δήμαρχο. Ανησυχεί η αντιπολίτευση που εξέδωσε κοινή ανακοίνωση. Το μεσημέρι αποφασίζεται η τοποθέτηση γενικού διευθυντή. Επιστολή Μαρκόπουλου στον Υπουργό Ναυτιλίας για την επέκταση των δρομολογίων στη γραμμή της Κεραμωτής από τα μέσα Σεπτέμβρη ως το τέλος Οκτώβρη.



Αύριο βράδυ στο Ιμαρέτ μουσική εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου. Την Κυριακή το βράδυ στο αρχαίο θέατρο η συναυλία Ξαρχάκου- Πρωτοψάλτη. Ματαιώθηκαν οι δύο συναυλίες- αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Θόδωρος Τζατζάρης παρέμεινε πρόεδρος στους απόστρατους αξιωματικούς στρατού. Ανακοίνωση για υποτροφίες σε φοιτητές από την Καβάλα εξέδωσε ο σύλλογος «Άγιος Νέστορας». Σήμερα και αύριο καλοκαιρινά παζάρια της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» σε Νέα Ηρακλείτσα και Νέα Πέραμο.



Δύο ακόμη μεταγραφές για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής ετοιμάζει ο ΑΟΚ. Τερματοφύλακα ψάχνει ο Αετός Ορφανού. Από το τέλος του μήνα στις προπονήσεις του Νέστου ο Μενίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...