Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Tiny Organisms Turn the Black Sea Turquoise in Amazing NASA Earth Photo




Το φυτοπλαγκτόν στροβιλισμού στη Μαύρη Θάλασσα σε αυτήν την εικόνα από δορυφόρο Aqua της NASA.Credit: NASA Παρατηρητήριο της Γης


Τυρκουάζ στροβιλίζεται στη Μαύρη Θάλασσα - που προκαλείται από το φυτοπλαγκτόν που διεξάγεται τοπικά ρεύματα νερού - λάμπει σε μια νέα εικόνα από το δορυφόρο Aqua της NASA .

Το φυτοπλαγκτόν είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί που τρέφονται με το φως του ήλιου και διαλύονται θρεπτικά συστατικά. Η εικόνα δείχνει τις ποταμών Δούναβη και Δνείπερου φέρνοντας αυτές τις θρεπτικές ουσίες από την Μαύρη Θάλασσα, όπου η τροφοδοσία φυτοπλαγκτόν σε αυτά, αξιωματούχοι της NASA είπε σε μια δήλωση. Με τη σειρά τους, αυτές οι μικρές οργανισμοί τρώγονται από μεγαλύτερα ζώα όπως τα ψάρια και τα οστρακοειδή. [ Γη από το Διάστημα: Περισσότερα Amazing Φωτογραφίες ]

Στη Μαύρη Θάλασσα ειδικότερα, ένα είδος φυτοπλαγκτού κοινότητας ονομάζεται κοκκολιθοφόροι είναι ορατά από μακριά εξαιτίας των λευκών πλακών ανθρακικού ασβεστίου που θωρακίζουν τα σώματά τους, ανέφερε η δήλωση. Το λευκό είναι εύκολα ορατό από το διάστημα και εμφανίζεται όπως το γάλα στο νερό. Τα διάτομα, από την άλλη πλευρά - ένα άλλο είδος φυτοπλαγκτού που βρέθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα - μπορεί να κάνει την εμφάνιση του νερού λίγο πιο σκούρο.

1:57
1:57
Στη δήλωση , η NASA δήλωσε ότι η ανακλαστικότητα από φυτοπλαγκτόν στη Μαύρη Θάλασσα φαίνεται να συνάδει με εκείνο των προηγούμενων ετών. Αν οι φυτοπλαγκτόν είναι πολύ μεγάλο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ευτροφισμό, όταν το οξυγόνο έχει χαθεί από το νερό και σκοτώνει τη θαλάσσια ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...