Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Μεγάλη Ελκυστής: Μυστηριώδης βαρύτητας Ανωμαλία Πέρα από την Ύδρα-Κενταύρου Supercluster


MessageToEagle.com - Στη δεκαετία του 1980, μια ομάδα αστρονόμων παρατηρήσει ότι οι γαλαξίες είναι πολύ άνισα κατανεμημένα στο χώρο, με υπερσμήνη γαλαξιακό διαχωρίζονται με απίστευτα τεράστια κενά του ορατού συνηθισμένη ύλη.


Πανοραμική θέα σε όλο το εγγύς υπέρυθρο ουρανό. Η θέση της Μεγάλης Ελκυστής εμφανίζεται μετά την μεγάλη μπλε βέλος στο κάτω δεξιά. Thomas Jarrett / IPAC / Caltech

Η Μεγάλη Ελκυστής είναι τεράστιο και περίπλοκο αστροφυσικά αίνιγμα.

Πρόκειται για μια γιγαντιαία συγκέντρωση της ύλης απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση περίπου 400 εκατομμύρια έτη φωτός. Βρίσκεται περίπου 250 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά πέρα ​​από την Ύδρα-Κενταύρου Supercluster στο κέντρο της Laniakea Supercluster (το σπίτι του Γαλαξία και περίπου 100.000 άλλους κοντινούς γαλαξίες).

Δείτε επίσης:

«Ζώνη της αποφυγής» Και Vela Supercluster, ένα από τα πιο Γιγαντιαία αντικείμενα αποκαλύπτεται πίσω από το Γαλαξία μας

«Ζώνη αποφυγής» - Κρυφό γαλαξίες πίσω από το Γαλαξία - Ανακαλύφθηκε

Boss Σινικό Τείχος: Γιγαντιαία Wall γαλαξιών που βρίσκεται στο βαθύ διάστημα

Η Μεγάλη Ελκυστής θεωρείται ότι είναι μια βαρυτική ανωμαλία που αποκαλύπτει την ύπαρξη μιας τοπικής συγκέντρωσης της μάζας δεκάδες χιλιάδες φορές μεγαλύτερη μάζα από τον Γαλαξία μας.


Παρατηρώντας τη Μεγάλη Ελκυστής είναι δύσκολο στα οπτικά μήκη κύματος. Το επίπεδο του Γαλαξία - την ευθύνη για τις πολυάριθμες φωτεινά αστέρια σε αυτήν την εικόνα - και οι δύο επισκιάζει (με τα αστέρια) και επισκιάζει (με σκόνη) πολλά από τα αντικείμενα πίσω από αυτό. Υπάρχουν μερικά κόλπα για να δει μέσα από αυτό - υπέρυθρες ή το ραδιόφωνο παρατηρήσεις, για παράδειγμα - αλλά η περιοχή πίσω από το κέντρο του Γαλαξία μας, όπου η σκόνη είναι πιο παχύ, παραμένει ένα μυστήριο για τους αστρονόμους. Πιστωτικά Εικόνα: ESA / Hubble / NASA

Η ανωμαλία είναι το τράβηγμα εκατοντάδες χιλιάδες γαλαξίες, συμπεριλαμβανομένου και του Γαλαξία μας. Αυτό το τράβηγμα συμβαίνει σε ταχύτητες περίπου 600 χιλιάδων χιλιομέτρων (ή μίλια) ανά δευτερόλεπτο!

Βρίσκεται στη λεγόμενη « ζώνη της Αποφυγή « , όπου η σκόνη και τα αστέρια του δίσκου του Γαλαξία μας κρύβει όσο το ένα τέταρτο του ορατού ουρανού της Γης.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2005 επιβεβαίωσε παλαιότερες θεωρίες που το Γαλαξία μας ήταν στην πραγματικότητα που εξάγεται προς την κατεύθυνση μιας πολύ πιο μαζική σμήνος γαλαξιών κοντά στο Shapley Supercluster, η οποία είναι πέρα από τη Μεγάλη Ελκυστής.

Η Shapley Supercluster (SCL 124) είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση των γαλαξιών στο κοντινό σύμπαν μας. Περιέχει περισσότερες από 8000 γαλαξίες με συνολική μάζα πάνω από δέκα εκατομμύρια δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του Ήλιου Είναι η πιο μαζική σμήνος γαλαξιών μέσα σε δισεκατομμύρια έτη φωτός, και εμείς και κάθε γαλαξία στην περιοχή μας του σύμπαντος κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή.

MessageToEagle.com



Read more: http://www.messagetoeagle.com/great-atractor-mysterious-gravitational-anomaly-beyond-hydra-centaurus-supercluster/#ixzz4j3fdfxZ9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...