Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Διαδηλώσεις κατά Τραμπ για σχέσεις με Ρωσία και έξοδο από τη συμφωνία για το κλίμα


Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους 150 πόλεων των ΗΠΑ κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απαιτώντας να μάθουν την «αλήθεια» στην υπόθεση της φερόμενης εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά και να τον επικρίνουν για την απόφαση να αποσύρει τις ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Οι διαδηλώσεις έγιναν πριν από την πολυαναμενόμενη κατάθεση την 8η Ιουνίου στη Γερουσία του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο απέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές Μαΐου. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ενδεχόμενη συμπαιγνία μεταξύ στελεχών του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας.

Αίτημα των διαδηλωτών η σύσταση μιας «ανεξάρτητης επιτροπής (που θα λειτουργεί σε συνθήκες) διαφάνειας» και θα έχει στόχο να ερευνήσει την ενδεχόμενη συμπαιγνία Ρώσων αξιωματούχων με το περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ.

Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν η φράση “Make our planet great again”, το σύνθημα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά την απόσυρση σοκ των ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Το μεσημέρι, η πιο ογκώδης διαδήλωση στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή περίπου 3.000 ανθρώπων, επικριτών του Αμερικανού προέδρου, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο νότιο Μανχάταν φωνάζοντας: «προδότη!», «ψεύτη!», «οδηγήστε τον στην φυλακή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...