Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

OI «NONOI» ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΡΟΒΑΤΟ» ΤΗΣ ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ…


Συνελήφθη σήμερα ο Καλαβρέζος μαφιόζος Τζουσέπε Τζόρτζι, 56 ετών, γνωστός με το προσωνύμιο «u capra» (το πρόβατο) στην περιοχή Σαν Λούκα της Καλαβρίας, o οποίος κατεζητείτο από το 1994 και εθεωρείτο ένας από τους πιο επικίνδυνους καταζητούμενους όλης της Ιταλίας. Το «πρόβατο» ένα από τα ισχυρότερα μέλη της μαφίας της Καλαβρίας έχει καταδικαστεί και θα πρέπει να εκτίσει κάθειρξη 28 ετών και 9 μηνών για διακίνηση ναρκωτικών διεθνώς.

Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε την μεγαλύτερη προσφορά στην σχετική δημοπρασία που είχαν προκηρύξει οι τράπεζες και από το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης είναι πλέον το νέο μεγάλο αφεντικό του ΔΟΛ. Συγκεκριμένα κατέχει πλέον τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ, το 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL γεγονός που τον καθιστά δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο μετά τον Βαρδινογιάννη, τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR, τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM, το 50% των μετοχών της «IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ», το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής «ΑΡΓΟΣ». Με άλλα λόγια ότι ανήκε στον πάλαι ποτέ ονομαζόμενο συγκρότημα Λαμπράκη, αυτό που για δεκαετίες ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις. Ο εφοπλιστής Μαρινάκης είναι, επί πλέον, ο πραγματικός δήμαρχος Πειραιά, τον συνδέουν στενοί δεσμοί με την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ την ίδια στιγμή πλήθος δημοσιευμάτων τον εμπλέκουν στην διακίνηση, ενός τόνου και …κάτι, ηρωίνης με το πλοίο Noor-1, είναι ήδη υπόδικος για πέντε κακουργήματα («απλή» συνέργεια στην σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία, αλλοίωση αποτελεσμάτων κ.ά.).

Στο «παιχνίδι», όμως, για τον ΔΟΛ ο Μαρινάκης είχε να ανταγωνισθεί(;) και ορισμένα «λαμπερά» ονόματα από άλλες «φαμίλιες». Ο Ιβάν Σαββίδης, πρακτορεύων, εκτός των άλλων, και τα συριζαίικα συμφέροντα, έδωσε ένα ακόμη «βροντερό» παρών, όπως και ο κύριος Μελισσανίδης. Για τον Ιβάν τα λόγια περιττεύουν, αφού είναι σχετικά πρόσφατη ή άνοδός του στον κόσμο των «νονών» της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ.

Ας θυμίσουμε, όμως, ορισμένα πράγματα και για τον πρόεδρο της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, ήδη από τις 7-9-2000 «Υπόγειο “δίκτυο” όχι μόνο παράνομων δεξαμενών αλλά και διασυνδέσεων με κακοποιούς καθώς και συνεργασιών με πολιτικά πρόσωπα διαθέτουν οι 15 μεγάλοι λαθρέμποροι καυσίμων που δραστηριοποιούνται στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το θανατηφόρο ατύχημα την προηγούμενη Τρίτη στο πρατήριο υγρών καυσίμων στα Κάτω Πατήσια αναδεικνύει την ανενόχλητη δράση ομάδας λαθρεμπόρων καυσίμων, οι οποίοι με τη χρήση υψηλών γνωριμιών αλλά και την πλαισίωση από αδίστακτους «μπράβους» αποκομίζουν τεράστια κέρδη σε 500 δισ. δρχ. ετησίως υπολογίζεται η φοροδιαφυγή από λαθρεμπόριο καυσίμων ενώ μένουν πάντα αλώβητοι από τις ενέργειες των ελεγκτικών αλλά και των δικαστικών αρχών. Παράλληλα, όπως διαπιστώνουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, τα τεράστια συμφέροντα των λαθρεμπόρων καυσίμων προκαλούν τους τελευταίους μήνες σημαντική εγκληματικότητα και πολλές από τις βομβιστικές επιθέσεις και τις απόπειρες ανθρωποκτονιών που έχουν σημειωθεί αποδίδονται στη δράση των συμμοριών που περιβάλλουν τους λαθρέμπορους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλειας Αττικής οι συμμορίες του φυλακισμένου Κ. Ναστούλη ή του δολοφονηθέντα Θ. Καλαποθαράκου μελών του “συνδικάτου του εγκλήματος” περιβάλλουν γνωστούς λαθρέμπορους καυσίμων και προχωρούν σε αντεκδικητικές ενέργειες».

Το άρθρο του γνωστού και μη εξαιρετέου Β. Λαμπρόπουλου στην συνέχεια συνδέει άμεσα τον Μελισσανίδη με τους διαδόχους που βγήκαν στο «πράγματα» μετά από ένα ακόμη ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται η συγγενική του σχέση με τον Σωτήρη Κρητικό πρόεδρο τότε του Βύζαντα Μεγάρων. «Η παρουσία του 40χρονου επιχειρηματία από τα Μέγαρα και προέδρου της ομάδας του ιστορικού Βύζαντα Σωτήρη Κρητικού είναι ενδεικτική. Ο Κρητικός μαζί με τον επίσης κατηγορούμενο για λαθρεμπόριο καυσίμων πρώην παράγοντα του Ιωνικού Νικαίας Μιχ. Σπανό και έναν νεόκοπο λαθρέμπορο καυσίμων, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων στη λεωφόρο Αθηνών, θεωρούνται “διάδοχοι” ενός εμπόρου καυσίμων που δραστηριοποιούνταν προ δύο δεκαετιών στα δυτικά προάστια της Αθήνας».

Το δημοσίευμα, επίσης, τονίζει ότι «Εκείνο που προβληματίζει τις ελεγκτικές υπηρεσίες αλλά και το γενικό κύκλωμα διάθεσης καυσίμων είναι οι υψηλές γνωριμίες πολλών λαθρεμπόρων καυσίμων, οι οποίες τους εξασφαλίζουν πολλές φορές το ακαταδίωκτο. Οι Κρητικός, Μελισσανίδης, Σπανός, Χατζής και άλλοι που έχουν κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων φέρεται να έχουν σύμφωνα με αναφορές στελεχών του ΣΔΟΕ αλλά και καταγγελίες συνδικαλιστικών σωματείων σχέσεις με γνωστά πολιτικά πρόσωπα αλλά και προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό ώστε να εξασφαλίζουν ευνοϊκή μεταχείριση».

Πάμε τώρα για τις άλλες μεγάλες «φαμίλιες».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Σεπτεμβρίου του 2012 –και συγκεκριμένα της Wall Street Journal– έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι η έλλειψη ανταγωνισμού στη διύλιση πετρελαίου στην Ελλάδα είναι η αιτία της υψηλής τιμής των καυσίμων, επισημαίνοντας πως αυτή η έλλειψη ανταγωνισμού κοστίζει στους Έλληνες καταναλωτές πάνω από 1 δις το χρόνο. Ο απόλυτος μαυραγοριτισμός!

Η έκθεση επισημαίνει πως η αγορά ελέγχεται από δύο διυλιστήρια την «Motor Oil Hellas-Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ» και τα «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.», των Βαρδινογιάννη και Λάτση αντίστοιχα, που χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να ελέγξουν αποτελεσματικά την αγορά. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται το ΔΝΤ, «παρά τα πέντε χρόνια ύφεσης, την υψηλή ανεργία και τις προσπάθειες μέσω μεταρρυθμίσεων για άνοιγμα της αγοράς», οι τιμές στην Ελλάδα παραμένουν «πεισματικά υψηλά», κάτι που αποτελεί «σημαντικό εμπόδιο στην αποκατάσταση της χαμένης ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης».

Η έκθεση που επικαλείται η αμερικάνικη εφημερίδα προσθέτει ακόμη ότι «το κέρδος στα προϊόντα καυσίμων στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, ενώ στην περίπτωση του πετρελαίου θέρμανσης, το κέρδος είναι πάνω από το διπλάσιο σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ». Καταλήγει, μάλιστα, στο συμπέρασμα ότι χαμηλότερες τιμές των καυσίμων θα μπορούσαν να ρίξουν το ποσοστό πληθωρισμoύ κατά 1%.

Για να είμαστε, όμως, δίκαιοι θα πρέπει να μνημονεύσουμε έναν ακόμη «νονό», τον Γιάννη Αλαφούζο, ιδιοκτήτη εκτός των άλλων της Καθημερινής και του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι διαπρύσιο υποστηρικτή του νόμου και της τάξης, αλλά και της πιστής εφαρμογής των μνημονίων. Η Γιάννης Αλαφούζος είχε ορισμένα «προβληματάκια», που όπως φαίνεται δεν δυσκολεύτηκε να «λύσει», με την «δικαιοσύνη» ήδη από το 1992 όταν εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη εναντίον του καθώς και κατά πέντε συνεργάτες του για λαθρεμπόριο πετρελαίου με τα δεξαμενόπλοια «Ασπρονήσι» και «Ενάλιος Αίθρα», όπως και για μολύνσεις θαλασσών, που οφείλονταν σε ναυάγια πεπαλαιωμένων πετρελαιοφόρων του. Μάλιστα πρόκειται για τον ιδιοκτήτη μέσου μαζικής αποβλάκωσης που διοργανώνει δενδροφυτεύσεις, και καθαρισμούς παραλιών!!!

Πραγματικό «πρόβατο» μπροστά τους ο Τζουζέπε Τζόρτζι, ή μήπως όχι;;;

Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...