Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ιλίρ Μέτα: O Ράμα έχει δυσκολέψει τις σχέσεις μας με την Ελλάδα

Η Αλβανία μετράει αντίστροφα μέχρι να ανοίξουν οι κρίσιμες κάλπες στις 25 Ιουνίου που θα κρίνουν τη σταθερότητα της χώρας. Ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Star, το οποίο βρέθηκε στα Τίρανα και κατέγραψε τον προεκλογικό πυρετό.


O σοσιαλιστής πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο πρόεδρος του δημοκρατικού κόμματος Λουζλίμ Μπάσα και ο νυν πρόεδρος και σοσιαλιστή Ιλίρ Μέτα είναι οι τρεις παίχτες που παίζουν μια σκληρή προεκλογική παρτίδα, για να κάτσουν στην πρωθυπουργική καρέκλα. Ο Ιλίρ Μέτα μίλησε στο STAR και υποσχέθηκε καλύτερες σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας.

«Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα δεν είναι όπως με όλους τους άλλους γείτονες. Είναι ηθικές και ανθρώπινες. Υπάρχουν εκατομμύρια Αλβανοί που ζουν εκεί και πολλά παιδιά που είναι πλέον ελληνόπουλα. Είναι μια σχέση πολύ δυνατή» είπε χαρακτηριστικά.

Βασικοί άξονες του Ιλίρ Μέτα είναι η σταθερότητα στην Αλβανία, η ευρωπαϊκή της πολιτική αλλά και οι σχέσεις καλής γειτονίας.

Ενώ σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ στην ελληνική μειονότητα έχει ξεσπάσει ένα κύμα τρομοκρατίας, μεθοδεύσεων και πιέσεων εις βάρος των Ελλήνων Μειονοτικών απ’ το Σοσιαλιστικό Κόμμα του ανθέλληνα Έντι Ράμα, προσπαθώντας να αποσπάσει ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...