Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Αποφασίζουν για την μετά – Brexit εποχή 46 εκατομμύρια πολίτες

Σήμερα 46 εκατομμύρια Βρετανοί, υπό την σκιάν των δύο τρομοκρατικών χυπημάτων σε Μάντσεστερ και Λονδίνο, καλούνται να επιλέξουν ποιός θα οδηγήσει καλύτερα και ασφαλέστερα στην έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9.00 ώρα Ελλάδας (7.00 στη Βρετανία) και κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας (22.00 στη Βρετανία).



Σίγουρη η πρωτιά των Τόρις της Τερέζας Μέι, μεγάλο όμως ερώτημα η ποσοστιαία διαφορά με τους Εργατικούς του Κόρμπιν, που θα κρίνει πολλά ως προς τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, αλλά και ως προς τα μηνύματα που θα εκπέμψει στις αγορές.

Σύμφωνα με τη τελευταία δημοσκόπηση της Panelbase, το ποσοστό των Συντηρητικών βρίσκεται στο 44%, και των Εργατικών στο 36% της πρόθεσης ψήφου.

Άλλες τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες το βράδυ κατέδειξαν επίσης προβάδισμα των Συντηρητικών το οποίο κυμάνθηκε μεταξύ των πέντε και των δώδεκα εκατοστιαίων μονάδων.

Η έρευνα αυτή σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 3.018 ψηφοφόρων διεξήχθη από τη 2α ως την 7η Ιουνίου, τόσο πριν όσο και μετά την πολυαίμακτη επίθεση ισλαμιστών εξτρεμιστών στο Λονδίνο, την 3η Ιουνίου.

Χθες, παραμονή των εκλογών, η Πρωθυπουργός και επιοκεφαλής των Συντηρητικών,Τερέζα Μέι, επέστρεψε στο βασικό προεκλογικό της αφήγημα ότι μόνο εκείνη μπορεί να επιτύχει μια συμφέρουσα συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit).”Η πρώτη ερώτηση είναι ποιον εμπιστεύεσαι να έχει στην πραγματικότητα την ισχυρή και σταθερή ηγεσία η οποία θα φέρει την καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία στην Ευρώπη»

Οι Εργατικοί προτείνουν την οικοδόμηση μιας δικαιότερης κοινωνίας μέσω πολιτικών όπως η αύξηση φόρων για το πλουσιότερο 5% των φορολογούμενων, η ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η κατάργηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια και η επένδυση 250 δισ. λιρών (288 δισ. ευρώ) σε υποδομές.

«Η επιλογή είναι πολύ απλή. Άλλα πέντε χρόνια μιας κυβέρνησης Τόρυ (Συντηρητικών), άλλα πέντε χρόνια λιτότητας, άλλα πέντε χρόνια μειώσεων. Ή κάτι διαφορετικό» τόνισε ο Κόρμπιν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...