Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Στο αμφιθέατρο της Σχολής Άγριος ξυλοδαρμός φοιτήτριας των ΤΕΦΑΑ από συμφοιτήτριες της στην Κομοτηνή

Σοκ στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η είδηση του άγριου ξυλοδαρμού φοιτήτριας από συμφοιτητές της των ΤΕΦΑΑ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή.


Το περιστατικό ξεκίνησε με μια πολύ ασήμαντη αφορμή, σύμφωνα με τις καταγγελίες της φοιτήτριας. Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια πρόβας παραδοσιακών χορών στο αμφιθέατρο της Σχολής η φοιτήτρια –σύμφωνα με την Εφημερίδα το Πρώτο Θέμα- δέχτηκε αρχικά φραστική επίθεση για τα νύχια της και όταν η σπουδάστρια ζήτησε το λόγο για αυτή την παρατήρηση, όπως καταγγέλλει, ακλούθησαν τα χειρότερα. Την έσπρωξαν, την έριξαν στο πάτωμα και άρχισαν να την κλωτσάνε σε όλο της το σώμα, μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της.

Η φοιτήτρια, κατήγγειλε τον εκφοβισμό που δέχτηκε και τον άγριο ξυλοδαρμό και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.



Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Αθανάσιος Καραμπίνης και έδωσε εντολή να διενεργηθεί αμέσως ΕΔΕ για το θέμα, στην κοσμήτορα της Σχολής Μαρία Μιχαλοπούλου. Πρόκειται για ένα περιστατικό που γεννάει πολλές απορίες σε ένα Ακριτικό Πανεπιστήμιο με πολλούς φοιτητές και αξιόλογες Σχολές, που ποτέ δεν είχαν καταγραφεί τέτοια σκηνικά.
https://youtu.be/HUT6A1cxjmo
Μια από τις Σχολές διαμάντι του ΔΠΘ είναι και το ΤΕΦΦΑ, όπου φοιτά η κοπέλα που δέχθηκε την επίθεση. Το Πανεπιστήμιο διατείνονται οι υπεύθυνοι θα ρίξει φως στην υπόθεση και παράλληλα θα προσπαθήσει να προασπίσει και να προστατεύσει όλους τους φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...