Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Περίεργες συναναστροφές: Η Ινδία / Πακιστάν / Κίνα Τρίγωνο

Λένε ότι η πολιτική κάνει για περίεργες συναναστροφές, και αν αυτή είναι η περίπτωση, τότε ίσως δεν έχουμε να εξετάσουμε περαιτέρω από τις εικόνες που έρχονται από την Αστάνα την περασμένη εβδομάδα για την απόδειξη της εν λόγω ρήση.

Αστάνα, φυσικά, είναι η πρωτεύουσα του Καζακστάν, και το περασμένο Σαββατοκύριακο να φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής των ετήσιων ηγετών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ένα διακυβερνητικό σώμα που μέχρι αυτό το μήνα είχε μόλις έξι μόνιμα μέλη: την Κίνα, το Καζακστάν, το Κιργιστάν , τη Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Αλλά αυτή η σύνοδος κορυφής, 15η ετήσια συνάντηση της ομάδας, σηματοδότησε μια ειδική περίσταση: την προσχώρηση των δύο νέων μελών στην οργάνωση. Και όχι μόνο όλα τα μέλη. Ινδία και το Πακιστάν έχουν επίσημα ανέβηκε στις τάξεις από τα κράτη παρατηρητή μόνιμα μέλη του SCO.

Αυτό είναι σωστό, μετά από χρόνια συζητήσεων και ένα χρόνο αναμονής, η Ινδία και το Πακιστάν έχουν τελικά γίνει πλήρη μέλη SCO ...

... που σημαίνει δύο πυρηνικά όπλα τα έθνη που είναι πικρή archrivals και οι οποίοι έχουν ανεπίλυτες συνοριακές διαφορές που πολύ καλά θα μπορούσε να ξεσπάσει σε όλα-out πόλεμο (ακόμη και πυρηνικό πόλεμο) ανά πάσα στιγμή, τώρα που εργάζονται μαζί σε ένα διεθνή οργανισμό ασφάλειας. Όπως είπα: Συζήτηση για περίεργες συναναστροφές.

Έτσι ποια είναι η SCO, και τι σημαίνει τώρα ότι η Ινδία και το Πακιστάν είναι και οι δύο μέλη; Μάθετε περισσότερα για το τρίγωνο Κίνα / Ινδία / Πακιστάν στην έκδοση αυτής της εβδομάδας του The Corbett Έκθεση συνδρομητή .

Για ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό το συντακτικό, παρακαλούμε ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ .

Για πλήρη πρόσβαση στο newsletter συνδρομητή, και να υποστηρίξει αυτή την ιστοσελίδα, παρακαλούμε γίνει μέλος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...