Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων
Δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα (Τετάρτη) με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων να εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στο νομό Καβάλας οι υποψήφιοι είναι περίπου 1040.

Διακόσιοι δεκαεπτά (217) υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ στο νομό Καβάλας εξετάστηκαν χθες στο ίδιο μάθημα.
Αύριο (Πέμπτη) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου σε μαθήματα Ειδικότητας.
Συνάντηση των δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας σήμερα στις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, κατόπιν πρόσκλησης της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα. Αντικείμενο της συζήτησης είναι η συντονισμένη δράση κατά των διοδίων στην Εγνατία οδό.
Ως αναγκαία λύση παρουσιάστηκε χθες στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Βόρειας Ελλάδας, η λειτουργία μετωπικών διοδίων, σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και εκπροσώπους της Εγνατίας οδού. Αυτό θα ισχύσει έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα αναλογικά διόδια, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει παράλληλη λειτουργία μετωπικών και πλευρικών διοδίων σε μια περιοχή.
Την ενίσχυση της Πολεοδομίας του δήμου Καβάλας με μηχανικούς από τους δήμους Θάσου και Παγγαίου αποφάσισαν χθες οι δήμαρχοι του νομού, που συναντήθηκαν υπό τον αντιπεριφερειάρχη, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση οικοδομικών αδειών.
Τριήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (Ξάνθη, Καβάλα και Χωριστή Δράμας) θα πραγματοποιήσει από την Παρασκευή έως την Κυριακή, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Το βιβλίο του βουλευτή Έβρου της ΝΔ, Αναστασίου Δημοσχάκη με τίτλο «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη» θα παρουσιαστεί στην Καβάλατο Σάββατο 10 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας του δήμου Καβάλας Γεώργιος Φιλόσογλου και ο Εφημέριος Ελαιοχωρίου Καβάλας Αθανάσιος Παπαδάκης.
Ανοικτή εκδήλωση διοργανώνει στην Καβάλα η Τοπική Πρωτοβουλία της «ΩΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ» Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας την Παρασκευή στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, με βασικούς ομιλητές, τους συνιδρυτές της πολιτικής κίνησης, Γιάννη Δατσέρη Αννα Διαμαντοπουλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιωργο Φλωριδη. Θέμα συζήτησης, οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η ανάγκη συγκρότησης ενιαίου πολιτικού φορέα στον προοδευτικό χώρο.
Από σήμερα στο Νοσοκομείο Καβάλας μπορούν οι ασφαλισμένοι να προγραμματίζουν ραντεβού για το χρονικό διάστημα Ιούλιο –Αύγουστο για εργαστηριακές εξετάσεις για μαστογραφίες, αξονικές τομογραφίες και υπέρηχους. Για το κλείσιμο των ραντεβού δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση παραπεμπτικού, είναι απαραίτητο να το έχει ο ασθενής μαζί του την ημέρα της εξέτασης.
Τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, που διακρίθηκαν στον 11ο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για το έτος 2017 διοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Παυλίδης» της Π.Ε. Καβάλας στις 11 το πρωί.
Εκδήλωση-διάλεξη με θέμα «Περιπλάνηση στη Βασιλεύουσα» οργανώνει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Καβάλας και το Λύκειο Ελληνίδων Ν. Καβάλας σήμερα Τετάρτη 7 Ιούνιου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων. Ομιλητής θα είναι ο Ευάγγελος Παπαβέργος.
Με έναν περίπατο στις 26 Ιουνίου, που θα λάβει χώρα στην παραλιακή οδό της Καβάλας έως το ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών η εφηβική εθελοντική ομάδα Action Team Καβάλας και το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός.
Η εκδήλωση ονομάζεται «Walk of Life» και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή στις 7.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη γραμματεία. Στις 8 η ώρα θα ξεκινήσει ο περίπατος στην παραλιακή με επιστροφή στην αψίδα όπου θα υπάρχουν εκδηλώσεις και συναυλίες από μουσικά συγκροτήματα.
Την θεατρική παράσταση «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζει το Διδακτήριο Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής Easy Learning -Βίλλυ Κονδυλίδου στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης, με διοργανωτή το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης «Αγιος Γεώργιος» Καβάλας, την Κυριακή, στις 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο ΟΣΚΑΡ.
Οι συντελεστές είναι μαθητές και η σκηνοθεσία είναι των καθηγητριών Ζηκούδη και Δημογέροντα. Το έργο θα είναι αγγλόφωνο και μετάφραση του θα υπάρχει στο πρόγραμμα εισόδου.
Όλα τα έσοδα από τις προσκλήσεις θα διατεθούν για τους σκοπούς του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης «Αγιος Γεώργιος» Καβάλας.
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...