Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ φαίνεται να χρησιμοποιούν λευκό φωσφόρο σε κατοικημένες περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία

Υπό αμερικανική ηγεσία δυνάμεις φαίνεται να χρησιμοποιούν λευκού φωσφόρου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία
Με Thomas Gibbons-Neff ένατης Ιουνίου
Αμερικανοί πεζοναύτες με την 11η Μονάδα Marine Εκστρατευτικό μεταφέρει 155 χιλιοστών γύρους σε μια γραμμή όπλο M777 Howitzer στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις αποστολές πυρκαγιά στη βόρεια Συρία. Τα θάλασσα-αφρού πράσινο γύρους στο φορτηγό είναι λευκά πυρομαχικά φωσφόρου. (Φωτογραφία ευγένεια Λανς CPL. Zachery Laning, US Marine Corps)
Η αμερικανική ηγεσία συμμαχία στο Ιράκ και τη Συρία φαίνεται να έχουν χρησιμοποιήσει λευκό φώσφορο-φορτωμένο πυρομαχικά τουλάχιστον δύο φορές σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Μοσούλης και de facto πρωτεύουσα της Raqqa του ισλαμικού κράτους, σύμφωνα με το βίντεο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Τα συχνά αμφιλεγόμενη πυρομαχικών είναι κοινά στη δυτική στρατούς και χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για τη δημιουργία οθόνες καπνού, αν και μπορεί να πέσει ως εμπρηστικό όπλο. Όταν ένα λευκό περίβλημα φωσφόρου εκρήγνυται, η χημική εσωτερικό αντιδρά με τον αέρα, δημιουργώντας ένα παχύ λευκό σύννεφο. Όταν έρχεται σε επαφή με τη σάρκα, μπορεί να ακρωτηριάζουν και να σκοτώνουν με το κάψιμο στο κόκκαλο.


Αν και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο ορίζει ότι πολίτες πρέπει να προστατεύονται από όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, λέει επίσης ότι οι χώρες πρέπει να λάβουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή κατά τη χρήση λευκού φωσφόρου. Επιπλέον, λόγω της ικανότητάς του όπλου να προκαλέσει τραγική και απάνθρωπη τραυματισμούς, ομάδες για τα δικαιώματα προειδοποιούν ενάντια στη χρήση λευκού φωσφόρου για να σκοτώσει τα εχθρικά στρατεύματα αν είναι διαθέσιμο και άλλα όπλα.


[ Οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν λευκό πυρομαχικών φωσφόρου στο Ιράκ, αλλά είναι ασαφές πώς ακριβώς ]


Την Πέμπτη, βίντεο δημοσιεύτηκε από την ομάδα ακτιβιστών Raqqa είναι από τη σφαγή έδειξε Σιωπηλά την υπογραφή εξάπλωση της διάρρηξης στον αέρα λευκό πυρομαχικών φωσφόρου - κατά πάσα πιθανότητα M825 της σειράς 155 χιλιοστά γύρους πυροβολικό - έκρηξη πάνω από την ανατολική Raqqa, στην ίδια περιοχή όπου υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Συρίας μαχητές κάνει προόδους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα .


Αμερικανικού Στρατού συνταγματάρχης Ryan Dillon, ένας εκπρόσωπος για την ηγεσία των ΗΠΑ πάλης συνασπισμού στο Ιράκ και τη Συρία, δεν θα επιβεβαιώσει τη χρήση της πυρομαχικών, αλλά είπε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί σε «σύμφωνα με το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων» και ότι το άσπρο γύρους φωσφόρου «που χρησιμοποιείται για τη διαλογή, αποκρύπτοντας και σήμανση με έναν τρόπο που θεωρεί πλήρως τις πιθανές παρεπόμενες συνέπειες για τους πολίτες και πολιτικές δομές.»


«Ο συνασπισμός λαμβάνει όλα τα εύλογα μέτρα για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της τυχαίας τραυματισμού αμάχων και ζημιές σε στρατιωτικές δομές», είπε.


Το Πεντάγωνο δημοσίευσε φωτογραφίες της θαλάσσιας M777 οβιδοβόλα στη Συρία - έχουν αναπτυχθεί για την υποστήριξη της λειτουργίας Raqqa - με μια παλέτα του λευκού φωσφόρου πυρομαχικών το Μάιο. Η εικόνα λήφθηκε το Μάρτιο, και ενώ η μονάδα στη φωτογραφία μάλλον έχει επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αντικατάστασή του είναι πιθανό να χρησιμοποιούν παρόμοιες πυρομαχικά.


Μαίρη Wareham, ο διευθυντής υπεράσπισης στο τμήμα όπλων Human Rights Watch, δήλωσε στο email που η ομάδα εξακολουθεί να προσπαθεί να καθορίσει την ακρίβεια των βίντεο, αλλά τα πυρομαχικά είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται το Σάββατο στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης. Wareham είπε ότι στη Μοσούλη φάνηκε ότι οι γύροι εξερράγη κοντά στο έδαφος, σε «μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί το αποτύπωμα των αποτελεσμάτων.»
στρατιώτες του Στρατού των ΗΠΑ με μπαταρία C, 1ο Τάγμα, 320ή πεδίο σύνταγμα πυροβολικού, Task Force Strike, να εκτελέσει μια αποστολή πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2016 στην βόρειο Ιράκ. Οι γύροι καπνού λευκού φωσφόρου που απεικονίζεται στη δεξιά γωνία. (1 $ ος υπολοχαγός Ντάνιελ Ι Johnson / US Army)


Όταν M825 γύρους εκρήγνυνται, αυτές εγκαταλείψουμε περίπου 115 αισθάνθηκε σφήνες που είναι εμποτισμένα με λευκού φωσφόρου. Εάν εξερράγη ψηλά πάνω από το έδαφος, οι σφήνες μπορούν να κλιμακωθούν σε μια μεγαλύτερη απόσταση, ξεκινώντας πυρκαγιές σε μια ευρεία περιοχή. Στη Μοσούλη, χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά καπνό, σύμφωνα με μια δήλωση από τις ιρακινές δυνάμεις, για να παρέχει κάλυψη για τους πολίτες στόχο ισλαμικό κράτος ελεύθερους σκοπευτές.


Ενώ το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μόνο λίγα εναπομείναντα γειτονιές στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης, η μικρή περιοχή είναι γεμάτη με δεκάδες χιλιάδες πολίτες, αυξάνοντας τις ανησυχίες μεταξύ των ομάδων των δικαιωμάτων που η βαριά πάλη θα σκοτώσει εκατοντάδες αμάχους πριν τελειώσει η μάχη.
«Λευκό φώσφορο δεν θα πρέπει να σκάσει αέρα πάνω από κατοικημένες περιοχές λόγω της αδιάκριτης επίδρασή του, αλλά δεν είναι σαφές από τις διαθέσιμες πληροφορίες ότι οι πολίτες βρίσκονται στην περιοχή», δήλωσε ο Wareham. «Οι [ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας] ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε λευκό φώσφορο για την προστασία των αμάχων. Ως εκ τούτου, χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για να καθοριστεί αν η λευκή χρήση φωσφόρου εδώ είναι νόμιμη «.
Checkpoint ενημερωτικό δελτίο


Στρατιωτική, της άμυνας και της ασφάλειας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.


Σε Raqqa, ωστόσο, το βίντεο δείχνει τα πυρομαχικά έκρηξη σχετικά υψηλό από το έδαφος πάνω από ένα σύμπλεγμα κτιρίων. Δεν είναι σαφές αν Ισλαμικό Κράτος μαχητές στην περιοχή, αλλά και χιλιάδες πολίτες είναι γνωστό ότι είναι ακόμα στην πόλη. Στις ημέρες που προηγήθηκαν της μάχης στην πόλη, υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Συρίας μαχητές κάλεσε τους πολίτες να εκκενώσουν πριν από την επίθεση, αλλά μετά την έναρξη της επίθεσης τους, έχουν τώρα λένε αυτά που μέσα στο καταφύγιο στα σπίτια τους και να αποφύγουν Ισλαμική θέσεις κράτος .


[ T Πεντάγωνο παραδέχεται περισσότερους θανάτους πολιτών στην ηγεσία των ΗΠΑ αεροπορική εκστρατεία εναντίον ισλαμικού κράτους ]


Μια έκθεση από το θύμα παρακολούθησης ομάδα Airwars.Org δείχνει ότι αυτή η μικτή μηνυμάτων έχει δημιουργήσει κάποια σύγχυση μεταξύ του άμαχου πληθυσμού στην πόλη και ότι, παρά τις μάχες, κάποιοι εξακολουθούν εκκένωση.


Το Πεντάγωνο έχει παραδεχθεί ότι σκότωσε περίπου 500 αμάχων στην σχεδόν τριών ετών πόλεμο κατά του ισλαμικού κράτους. Παρακολούθηση ομάδες, όπως Airwars, λένε ότι ο αριθμός είναι πολύ συντηρητική. Το Ηνωμένο Βασίλειο με βάση οργάνωση ισχυρίζεται ότι περίπου 3.800 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την αμερικανική ηγεσία συμμαχία.




https://www.washingtonpost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...