Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Σαν σήμερα στην ιστορία: Alexander The Great πέθανε στη Βαβυλώνα - Στις 11 Ιουνίου, 323 π.Χ.


Στις 11 Ιουνίου, 323 π.Χ. , ο Μέγας Αλέξανδρος, γιος του βασιλιά Φιλίππου Β 'της Μακεδονίας, πέθανε στη Βαβυλώνα μετά από να υποστεί δέκα ημέρες από υψηλό πυρετό.

Οι θεωρίες σχετικά με την αιτία του θανάτου κυμαίνονται από δηλητηρίαση στην ελονοσία σε μηνιγγίτιδα σε βακτηριακή λοίμωξη από την κατανάλωση μολυσμένου νερού (μεταξύ άλλων).

Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, 14 ημέρες πριν από το θάνατό του, ο Αλέξανδρος διασκεδάσει ναύαρχος του στόλου του Nearcus και ο φίλος του Medius της Λάρισας με μια μακρά περίοδο της κατανάλωσης, μετά την οποία έπεσε σε πυρετό από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ.

Όταν ρωτήθηκε ποιος θα τον διαδεχθεί, ο Αλέξανδρος είπε: «Το ισχυρότερο», η οποία Απάντηση οδήγησε στην αυτοκρατορία του, που χωρίζονται σε τέσσερις από τους στρατηγούς του: Κασσάνδρου, του Πτολεμαίου, ο Αντίγονος, και ο Σέλευκος (γνωστή ως The Διαδόχων ή `διαδόχους).

Ο Αλέξανδρος έγινε βασιλιάς μετά τον θάνατο του πατέρα του το 336 π.Χ., και πήγε για να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου της εποχής του. Είναι γνωστός ως «ο μεγάλος», τόσο για στρατιωτική ιδιοφυΐα του και τις διπλωματικές του ικανότητες στο χειρισμό των διαφόρων populaces των περιοχών που κατέκτησε.

Είναι επίσης αναγνωρισμένη για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, γλώσσας και σκέψης από την Ελλάδα καθ 'όλη τη Μικρά Ασία, την Αίγυπτο, τη Μεσοποταμία και στην Ινδία και την έναρξη έτσι την εποχή του «ελληνιστικού κόσμου».

AncientPages.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...