Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

1.600 Ετών ζωγραφικής του Χριστού Ανακαλύφθηκε στην Ρωμαϊκή κατακόμβες



Μια εικόνα του Χριστού που κάθεται σε θρόνο που περιβάλλεται από τους αποστόλους του μπορεί να δει κανείς σε ένα νεκρικό θάλαμο στις κατακόμβες της Αγίας Δομιτίλλας στην Ιταλία.Credit: Φωτογραφία ευγένεια Pontificia Commissione di Archeologia Sacra

Οι αρχαίοι κατακόμβες του Αγίου Δομιτίλλας διάχυσης για περισσότερο από 10 μίλια (17 χιλιόμετρα), σε ένα λαβύρινθο από σήραγγες κάτω από τη Ρώμη και περιέχει πολλά τάφοι, πολλοί που ανήκουν στην ελίτ της πόλης.

Τώρα, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται καθαρισμού με λέιζερ, στην οποία τα λέιζερ χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση αιώνες βρωμιά, οι ερευνητές ανακάλυψαν περίτεχνες τοιχογραφίες σε δύο τμήματα από τις κατακόμβες: το νεκρικό θάλαμο που χρησιμοποιεί ο αγοραστής σιτηρών (μερικές φορές αναφέρεται και στην επιστημονική βιβλιογραφία ως φούρναρης ) και η «Introductio», το οποίο δείχνει μια «προσωπική παρουσίαση των νεκρών στο Χριστό,» δήλωσε η Μπάρμπαρα Mazzei, ένας αρχαιολόγος με την επισκοπική Επιτροπή για την Ιερά Αρχαιολογία, την οργάνωση που παρουσίασε τα πρόσφατα ορατό τοιχογραφίες στο τέλος του Μαΐου.

Οι θάλαμοι ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά περίπου 400 χρόνια πριν από έναν εξερευνητή που ονομάζεται Αντόνιο Bosio.


«Μόνο οι πλουσιότερες οικογένειες θα μπορούσαν να δώσουν ένα ταφικό θάλαμο,» Mazzei είπε Ζωντανή Επιστήμη σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι κατακόμβες χρονολογούνται περίπου 1.600 χρόνια και θεωρείται ότι είναι από τα παλαιότερα χριστιανικά νεκροταφεία. [ Δείτε φωτογραφίες από τις τοιχογραφίες στο εσωτερικό του Κατακόμβες του Αγίου Domitilla ]
Περήφανοι αγοραστή σιτηρών

Μόλις τα λέιζερ είχαν ευγενικά πελεκημένη μακριά αιθάλη και άλλα σωματίδια που είχε δημιουργηθεί με την πάροδο των ετών, ένα 1.600-year-old τοιχογραφία που δείχνει έναν αγοραστή σιτηρών, αποκαλύφθηκε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Προηγουμένως, οι ερευνητές γνώριζαν του ατόμου και μερικές φορές αναφέρονται σε αυτόν ως «φούρναρης», αλλά ο καθαρισμός με λέιζερ της ζωγραφικής επιτρέπεται λεπτομέρειες του αγοραστή, καθώς και τοιχογραφίες στον τάφο δείχνουν το εμπόριο σιτηρών της Ρώμης, για να δει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Ο αγοραστής κόκκων (που θάφτηκε σε αυτό το συγκεκριμένο θάλαμο) είναι «ντυμένη με ένα πλούσια διακοσμημένο χιτώνα και βρίσκεται πίσω από ένα μεγάλο μόδιος,» η οποία είναι ένα δοχείο που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση και τη διανομή κόκκων, δήλωσε Mazzei.

Τα τείχη κοντά στην εικόνα των στοιχείων αγοραστή σιτηρών εμφάνιση των δραστηριοτήτων της Annona, ένα γραφείο που χειρίζεται την αγορά και διανομή της προσφοράς σιτηρών της Ρώμης. Ο αγοραστής σιτηρών ήταν μάλλον κάποιος του «υψηλού βαθμού και ενδιαφέρον στην κορυφή του γραφείου Annona», δήλωσε ο Mazzei. Ο αγοραστής σιτάρι φαίνεται να είναι «πολύ περήφανος για το έργο του και του κοινωνικού επιπέδου κέρδισε», είπε ο Mazzei.

Ένα βουκολικό σκηνικό με ένα βοσκό και ένα άλλο με τον Χριστό σε θρόνο ανάμεσα σε δύο ομάδες των αποστόλων επίσης αποκάλυψε στις κατακόμβες. «Οι άλλες σκηνές που προέρχονται από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη», δήλωσε ο Mazzei. [ Σε Φωτογραφίες: Ένα ταξίδι μέσω παλαιοχριστιανική Ρώμη ]

Κοντά τοιχογραφία του αγοραστή κόκκους του σε άλλο τμήμα της Ρωμαϊκής κατακόμβες, ο καθαρισμός αποκάλυψε λεπτομέρειες της τοιχογραφίας που δείχνει ο Χριστός καθισμένος σε θρόνο, με το δεξί χέρι του έθεσε πριν από δύο θανόντος άτομα και πολιούχων τους, οι οποίοι είναι κατά πάσα πιθανότητα «οι άρχοντες των αποστόλων Πέτρου και Παύλου, για να γίνει δεκτός στο Βασίλειο των Ουρανών «, δήλωσε ο Mazzei. «Το θέμα είναι αρκετά σπάνιο στο ρεπερτόριο των έργων ζωγραφικής κατακόμβη.»

Mazzei είπε ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες τοιχογραφίες που πρέπει να καθαρίζονται σε περιοχή κοντά στο τάφο του αγοραστή σιτάρι και σε άλλα μέρη της κατάκλισης αρχαία κατακόμβες κάτω από τη Ρώμη.

Αρχικό άρθρο στο Live Science.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...