Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Επιστήμη Βίντεο Wow δικαστές δεδομένων-οπτικοποίηση Face-Off

«Εποχιακές αλλαγές σε διοξείδιο του άνθρακα» ήταν η νικήτρια καταχώρηση στην κατηγορία «Professional» για έναν διαγωνισμό οπτικοποίηση των δεδομένων που φιλοξενείται από το περιοδικό Science.Credit: Γρηγόρης Shirah / επιστημονικής απεικόνισης Στούντιο (NASA / GSFC)

«Πω πω μας με τις καλύτερες των δεδομένων σας!» Αυτή ήταν η πρόκληση που εκδίδεται από το περιοδικό Science για το δεύτερο ετήσιο διαγωνισμό δεδομένων-οπτικοποίηση του, που ονομάζεται Ιστορίες δεδομένων. Και σήμερα (Μάιος 4) Επιστήμη ανακοίνωσε τις τέσσερις νικήτριες συμμετοχές.



Μια κριτική επιτροπή επέλεξε standouts σε τρεις κατηγορίες: μαθητή, επαγγελματική και εταιρική οντότητα. Ένα online δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το 17 με 23 Απρ πήρε ένας νικητής Επιλογή του Λαού.

Ο διαγωνισμός , ανοιχτό για συμμετοχές από 13 Φεβ-14 Απρ, αποδέχθηκε σύντομο βίντεο δεν είναι περισσότερο από 90 δευτερόλεπτα σε μήκος, ψάχνουν για τις υποβολές που χρησιμοποιούνται ευφάνταστες μεθόδους animation και αφήγησης για την οπτική επικοινωνία ιστορίες κατασκευασμένο από επιστημονικά δεδομένα. Οι συμμετοχές κρίθηκαν με θέμα «δημιουργικότητα, την πολυπλοκότητα και τη σαφήνεια,» ένας εκπρόσωπος διαγωνισμό είπε Ζωντανή Επιστήμη σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. [ Δείτε το βίντεο των Οπτικοποίηση νικητές Δεδομένων ]
Διαφήμιση


Στην κατηγορία Student Entry, ο νικητής ήταν «Περιμένετε ... Πόσοι άνθρωποι πέθαναν;» από Kate Bredbenner, ένα υποψήφιος διδάκτορας μελέτη του HIV στο Εργαστήριο Κυτταρικής Βιοφυσικής στο Πανεπιστήμιο Rockefeller στη Νέα Υόρκη. Bredbenner παράγει επίσης και τα αστέρια σε μια σειρά YouTube που ονομάζεται SimpleBiologist , στο οποίο στηρίζεται σε πίνακες για να εξηγήσει την επιστημονική έρευνα. Χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική για την είσοδο διαγωνισμό της, η οποία διερεύνησε την πρόκληση του να πιάσει το νόημα πίσω από μεγάλους αριθμούς, ιδιαίτερα όταν εκπροσωπούν τα διόδια θάνατο.

«Αυτό το βίντεο έγινε για να παρέχουν οπτικά εφέ για μεγάλους αριθμούς , το οποίο είναι κάτι που συχνά πρέπει να κάνουμε ως επιστήμη επικοινωνίας. Επίσης, δείχνει το μέγεθος των διοδίων θανάτου στις αρχές αμερικανική ιστορία σε σχέση με σήμερα,» είπε ο Bredbenner σε μια δήλωση.






Πρώτο βραβείο για την κατηγορία Professional Έναρξη πήγε στο «εποχιακές αλλαγές σε διοξείδιο του άνθρακα», που υποβλήθηκε από τον Γρηγόρη Shirah, παραγωγός της Γης-επιστήμης που σχετίζονται με οπτικοποιήσεις για την επιστημονική απεικόνιση Studio στη NASA Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Goddard.

Στο βίντεο Shirah του, ένα πολύχρωμο 3D απεικόνιση του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα δείχνει πώς συμπεριφέρεται το αέριο του θερμοκηπίου στο βόρειο ημισφαίριο από εποχή σε εποχή, και πώς το αέριο επηρεάζεται από τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και τη ροή του αέρα πάνω από τις δυνατότητές της γης.






Για την κατηγορία Εταιρικής Έναρξη, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο «οικολογικό αποτύπωμα των χωρών: Έλλειμμα ή Αποθεματικό» που υποβάλλονται από Ronna Kelly, διευθυντής του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας για την Global Footprint Network, έναν ερευνητικό οργανισμό αφιερωμένο στη διαμόρφωση πρακτικών βιωσιμότητας σε όλο τον κόσμο.

Το βίντεο παρουσιάζει τις απεικονίσεις που δημιουργούνται από την πλατφόρμα ανοικτού δεδομένων Οικολογικό Αποτύπωμα Explorer και εξερευνά «την κατανάλωση και τη διαθεσιμότητα των ανανεώσιμων φυσικών πόρων για περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές,» σύμφωνα με την περιγραφή του YouTube του βίντεο.






Και το Βραβείο Κοινού πήγε στο «Ακούγοντας Τοπία» του Σαμ Hooper, ένα υποψήφιο διδάκτορα με την Geospatial Lab Κένεντι στο Oregon State University. Hooper μετατραπεί σε κινούμενη δορυφορικά δεδομένα για να τονίσει τη δυναμική φύση της επιφάνειας της Γης, δεδομένου ότι αλλάζει σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

«Είναι συχνά δύσκολο να σκεφτώ ένα τοπίο που υπάρχουν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή από το πώς μπορούμε σήμερα να το δούμε,» Hooper αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Τοπία, όμως, αλλάζουν συνεχώς», πρόσθεσε.






Όλες οι υποβολές βίντεο για τα δεδομένα του ανταγωνισμού 2017 ιστορίες είναι διαθέσιμες για προβολή στην Επιστήμη ιστοσελίδα .

Αρχικό άρθρο σχετικά με Ζωντανή Επιστήμη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...