Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

UN Holocaust files reveal Allies' knowledge


Αρχεία του Ολοκαυτώματος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτουν τη γνώση Συμμάχων. Η Εγκλημάτων Πολέμου της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών έχει κυκλοφορήσει τελικά αρχεία που δείχνουν οι Σύμμαχοι γνώριζαν πολύ περισσότερα για το Ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα. Ψυχρού Πολέμου η πολιτική φυλάσσονται τα αρχεία κλειδωμένα.

Προηγουμένως αγνοούνται και σε δυσπρόσιτη περιοχή, τα αρχεία του Ολοκαυτώματος που τηρούνται από Εγκλημάτων Πολέμου της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών (UNWCC) έχουν τελικά στη διάθεση του κοινού, ενδεχομένως απομυθοποίηση πολλές υποθέσεις σχετικά με τη ναζιστική γενοκτονία των Ευρωπαίων Εβραίων.

Η Wiener Βιβλιοθήκη στο Λονδίνο ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι κάνει 900 gigabytes δεδομένων - αντιγραφούν ως αρχεία PDF από πρωτότυπα φυλάσσονται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη - διαθέσιμες στο κοινό αυτή την Παρασκευή.

Τα αρχεία τεκμηριώνουν πως τα εγκλήματα πολέμου είχαν αναληφθεί από τους συμμάχους μεταξύ 1943 και 1949, και περιλαμβάνουν «καταλόγους των φερόμενων εγκληματιών πολέμου, τα αρχεία των τελών που ασκήθηκε εναντίον τους, τα πρακτικά των συνεδριάσεων, εκθέσεις, αλληλογραφία, πρακτικά δοκιμών και άλλων συναφών υλικών,» η βιβλιοθήκη είπε σε μια δήλωση.

Συρθούν στο φως

Τα αρχεία των Ηνωμένων Εθνών ήταν πάντα πολύ δύσκολο να πρόσβαση. Η Wiener Βιβλιοθήκη, μια από τις σημαντικότερες Ολοκαυτώματος και της γενοκτονίας των αρχείων του Ηνωμένου Βασιλείου, ζήτησε από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει αντίγραφα των αρχείων του ΟΗΕ περίπου πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά χρειάστηκε πολύ πειθώ, ιδιαίτερα από Dan Plesch, διευθυντής του Κέντρου Διεθνών Σπουδών και Διπλωματία στο τμήμα SOAS του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, για να έχουν τα αρχεία προσιτά στο κοινό.

Οι ερευνητές απαιτείται προηγουμένως άδεια από τόσο τη δική τους κυβέρνηση και τον Γενικό Γραμματέα να διαβάσει τα αρχεία του ΟΗΕ, και ακόμα και τότε δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τις σημειώσεις, πόσο μάλλον να κάνουν αντίγραφα. Αλλά αυτό δεν ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίο ποτέ δεν είδε το φως πριν, σύμφωνα με τον Ben Barkow, διευθυντής του Wiener Βιβλιοθήκης.


Πολύ λίγα είναι γνωστά για το στρατόπεδο θανάτου της Τρεμπλίνκα

«Απλά πιστεύω οι άνθρωποι δεν έχουν ενδιαφέρονται,» είπε DW. «Αν διαβάσετε τα βιβλία που έχουν γραφτεί για δίκες εγκλημάτων πολέμου σε γενικές γραμμές και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ιδιαίτερα, ότι σχεδόν όλα τα αγνοούν εντελώς Εγκλήματα Πολέμου της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών».

Αλλά η έρευνα Plesch, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την προσφάτως δημοσίευσε το βιβλίο «Ανθρώπινα Δικαιώματα Μετά Χίτλερ: The Lost ιστορία της δίωξης Άξονα Εγκλήματα Πολέμου», έδειξε ότι αυτό που ήξερε ο ΟΗΕ «ήταν σημαντικό - ήταν πολύ σημαντικό», όπως Barkow το έθεσε.

Αυτό που οι Σύμμαχοι γνώριζαν

Τα αρχεία καταστήσει σαφές ότι συμμαχικές δυνάμεις γνώριζαν περισσότερα σχετικά με τις λεπτομέρειες του ναζιστικού συστήματος στρατόπεδο συγκέντρωσης πριν από το τέλος του πολέμου, από ό, τι γενικά πιστεύεται ότι - εν μέρει χάρη σε αρχεία που συλλέγονται από τους εξόριστους κυβερνήσεις του Βελγίου, της Πολωνίας και της Τσεχοσλοβακίας, ο οποίος πέρασε πολύς χρόνος συλλογής εκατοντάδες σελίδες με λεπτομερείς αποδείξεις των εγκλημάτων πολέμου που παραπέμπει τον συγκεκριμένο ηγετικό Ναζί - συμπεριλαμβανομένων και ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ.

«Αυτό δείχνει τι οι Σύμμαχοι γνώριζαν,» Plesch είπε DW. «Ειλικρινά, οι ηπειρωτικές ευρωπαϊκές εξόριστοι κυβερνήσεις ήταν περιορισμένη και καταστέλλεται από τα στοιχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι οποίοι δεν υποστηρίζουν ό, τι δική τους πρεσβευτές έκαναν στο [εγκλήματα πολέμου] της Επιτροπής.»

Δεν είναι μόνο ότι, λίγοι μελετητές έχουν ενταχθεί στο γεγονός ότι στις αρχές του Δεκεμβρίου του 1942, διάφορες συμμαχικές κυβερνήσεις είχαν την απελευθέρωση δηλώσεις καταδικάζοντας ρητά τους Ναζί για την εξόντωση των Εβραίων της Ευρώπης. «Το BBC μεταδίδει αυτή σε 23 γλώσσες κατά τη στιγμή», δήλωσε ο Plesch. «Αυτό είναι πολύ νωρίς δημόσια καταδίκη από τους Συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης και της Σοβιετικής Ένωσης, του Ολοκαυτώματος, ενώ ήταν στο αποκορύφωμά της.»

Μεταξύ αυτών των καταστάσεων κυβερνήσεις είναι μία από τη Γαλλία ότι «λεπτομερώς τα στρογγυλά-ups των Εβραίων από τη γαλλική αστυνομία ότι [ακροδεξιό υποψήφιο για την προεδρία] Marine Le Pen αρνείται


Τα αρχεία φυλάσσονται στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Ο Ψυχρός Πόλεμος παρεμβαίνει

Barkow αναφέρει, επίσης, ότι τα αρχεία που περιλαμβάνουν περίπου εκατό σελίδες εγγράφων σχετικά με την πρώιμη ιστορία του στρατοπέδου θανάτου της Τρεμπλίνκα, η οποία «μελετητές είναι σχεδόν εντελώς απληροφόρητοι.» Τρεμπλίνκα, Barkow λέει, είναι «πολύ ελάχιστα κατανοητή στρατόπεδο», επειδή τρέχουν πολύ κρυφά από τους Ναζί και δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου επιζώντες. Δεν είναι μόνο ότι, Τρεμπλίνκα καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, όπως οι Ναζί το κλείσει, και ως εκ τούτου, οι πρόσφατες ερευνητές έχουν μειωθεί σε ιατροδικαστική αρχαιολογία και εναέριες έρευνες για να αναδημιουργήσει ακόμα και τη διάταξή του.

Η πρώτη μεταπολεμική Δυτική γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ, έπαιξε το ρόλο της στην ταφή πολλές έρευνες ναζιστικά εγκλήματα, με την υποστήριξη των γερουσιαστών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων Joseph McCarthy. «Ήταν γερμανικές πιέσεις στη δεκαετία του '40 και του '50 που έφερε των Συμμάχων διαδικασίες για εγκλήματα πολέμου στο τέλος του , και είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση πολλών, πολλών καταδικαστεί Ναζί από την Allied φυλακές», είπε ο Plesch.

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους το αρχείο του ΟΗΕ έχει ξεχάσει οφείλεται στο γεγονός ότι είχε μάλλον πέφτουν θύματα της πολιτικής του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε ο Barkow. «Και υπήρχαν τμήματα της αμερικανικής κυβέρνησης, ακόμη και πριν από το τέλος του πολέμου, τα οποία δεν ήταν υποστηρικτική των εργασιών της επιτροπής, και όταν ο Ψυχρός Πόλεμος πήρε πηγαίνει έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να το θάψει.»

Τα αρχεία των Ηνωμένων Εθνών θα είναι διαθέσιμα στο Wiener Βιβλιοθήκη και της 21ης ​​Απριλίου, αλλά λόγω του επιπέδου της ζήτησης αναμένεται, οι ερευνητές καλούνται να επικοινωνήσουν με τη βιβλιοθήκη των προτέρων για να κλείσετε ραντεβού.



ημερομηνία 04/19/2017
Συγγραφέας Μπεν Ιππότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...