Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ TRAKYA-ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ : ¨Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙ¨


Στην Αδριανούπολη οργανώθηκε επίδειξη ¨Φορεσιών Τουρκάλων Γυναικών Δυτικής Θράκης¨


Με τον συντονισμό του Φορέα Εξωτερικών Σχέσεων του πανεπιστημίου Trakya (TÜ) οργανώθηκε ¨Από την παράδοση στο μέλλον- Επίδειξη Φορεσιών Τουρκάλων Γυναικών Δυτικής Θράκης¨.
Ο Δρ. Ερχάν Ταμπάκογλου-πρύτανης του TÜ, στην ομιλία που έκανε πριν από την επίδειξη, ανέφερε πως η Δυτική Θράκη είναι μια περιοχή πολύ σημαντική για την Αδριανούπολη.

Ο Ταμπάκογλου τόνισε πως κινούνται ώστε να μπορέσουν να είναι επωφελής προς τα εδάφη της Δυτικής Θράκης και συνέχισε λέγοντας:



¨Άλλωστε η Δυτική Θράκη είναι ένα δικό μας κομμάτι, ένα δικό μας όργανο. Δεν την βλέπουμε ως κάτι διαφορετικό από εμάς. Ως TÜ κινούμαστε ανάλογα με το τι μας αναλογεί και την ωφέλεια που θα αποκομίσουμε. Ως πανεπιστήμιο στον εκπαιδευτικό τομέα οι φοιτητές μας που έρχονται στην Αδριανούπολη είναι δικά μας τέκνα. Μπορείτε να τα αποδίδετε με εμπιστοσύνη. Επιθυμούμε πρόοδο στο εκπαιδευτικό πεδίο. Επιθυμούμε να εξυψώσουμε την ποιότητα. Τον εξ ορισμού όρο ¨ξένος φοιτητής¨ εγώ γενικά δεν τον χρησιμοποιώ. Εγώ μιλάω για μουσαφίρηδες φοιτητές. Για τους δικούς μας φοιτητές. Και εγώ ως γόνος οικογένειας μεταναστών από τα Βαλκάνια, πιστεύω πως σας οφείλουμε χρέος σε εσάς, ως εναπομείναντες φρουρούς που είστε στα τζαμιά και τα νεκροταφεία μας. Για αυτό ότι θέλετε, πείτε το να το κάνουμε¨.



Ο Αλή Ριζά Ακιντζή-πρόξενος της Τουρκία στην Κομοτηνή, είπε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι δεμένοι στις παραδόσεις και τα έθιμα τους. Ο Ακιντζί τόνισε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι δημοκράτες και ειρηνικοί άνθρωποι και συνέχισε λέγοντας: ¨ Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι μια κοινότητα πιστή στο ελληνικό κράτος, με σεβασμό στην δημόσια τάξη και η οποία κατά την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της ποτέ δεν προσέφυγε στην βία. Πιστή στις παραδόσεις και τις αξίες της, ευαίσθητη στο θέμα της προστασίας τους και έξυπνη όσον αφορά την παρακολούθηση του σύγχρονου κόσμου. Εμείς αγαπάμε όλους τους Τούρκους του εξωτερικού και τις συγγενείς κοινότητες. Αλλά μόνο η αγάπη δεν αρκεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο.¨

Μετά από τις ομιλίες εκτέθηκαν 35 πρωτότυπες ενδυμασίες από Τουρκάλων γυναικών που ζούνε στην Δυτική Θράκη.

Στην επίδειξη αυτή μετείχε ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς , ο πρόεδρος του παραρτήματος Αδριανούπολης του BTTDD Κουμπιλάι Χαλίλογλου και πολλοί άλλοι καλεσμένοι.

https://www.sondakika.com/haber/haber-edirne-de-bati-trakya-turk-kadini-giysileri-9584294/

6/5/2017. tourkikanea.gr

Σχ: Πολύ…συνυπαρξιακός ο πρύτανης ! Σαν γνήσιος Οθωμανός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...