Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Η ελεύθερη βούληση είναι μια ψευδαίσθηση - λέει ο συγγραφέας του εγκεφάλου σας είναι ένα Time Machine


Cynthia McKanzie - MessageToEagle.com - Να έχουμε ένα ελεύθερο ή ό, τι προ-προσδιορίζονται; Το θέμα της ελεύθερης βούλησης έναντι προ-προορισμού έχει καταλάβει τους φιλοσόφους και επιστήμονες για πολύ καιρό. Η φύση της πραγματικότητας έχει συζητηθεί από μεγάλους στοχαστές και έχουν φτάσει σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Τι θα συμβεί αν δεν έχουμε μια ελεύθερη βούληση σε όλα; Σύμφωνα με μια θεωρία που προκαλούν τη σκέψη που προβάλλει ο κορυφαίος νευροεπιστήμονας, ελεύθερη βούληση μας είναι μόνο μια ψευδαίσθηση.


Είμαστε μόλις μαριονέτες σε μια σειρά; Έχουμε πραγματικά ελεύθερη βούληση; Πιστωτικά Εικόνα: CCN Media

Στο βιβλίο του, το μυαλό σας είναι μια Μηχανή του Χρόνου , του εγκεφάλου ερευνητής και συγγραφέας μπεστ σέλερ Dean Buonomano χρησιμοποιεί την εξελικτική βιολογία, τη φυσική και τη φιλοσοφία για να παρουσιάσει επιρροή θεωρία του για το πώς θα πείτε, και αντιλαμβάνονται, του χρόνου. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ο ίδιος υποστηρίζει, είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που λέει όχι μόνο χρόνο, αλλά δημιουργεί αυτό? κατασκευάζει την αίσθηση της χρονολογική ροή και επιτρέπει «ταξίδι στο χρόνο ψυχική» -simulations του μέλλοντος και γεγονότα του παρελθόντος.




Τι είναι χρόνος; Είναι η αίσθηση του περάσματος του χρόνου είναι μια ψευδαίσθηση; Μήπως δωρεάν θα υπάρχουν, ή είναι το μέλλον προκαθορισμένο; Κατά την επιδίωξη των απαντήσεων, Buonomano αποκαλύπτει τόσο πολύ για την καταπληκτική αρχιτεκτονική του ανθρώπινου εγκεφάλου, όπως κάνει για τις περιπλοκές του ίδιου χρόνου. Αυτό το δεξιοτεχνικό έργο της επιστημονικής οδηγεί σε μια εκπληκτική διαπίστωση: ο εγκέφαλός σας είναι, στον πυρήνα του, μια μηχανή του χρόνου. Διαβάστε περισσότερα

Dean Buonomano ο οποίος είναι καθηγητής στο UCLA διερευνά τη θεωρία της eternalism και καταλήγει στο συμπέρασμα ελεύθερη βούληση μας δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση.

Σύμφωνα με Buonomano, « φαίνεται ότι τα πάντα στο σύμπαν έχει ήδη συμβεί στο πλαίσιο eternalism.

Στο πλαίσιο της φυσικής, υπάρχουν δύο γενικές απόψεις για τη φύση του χρόνου. Κάποιος που μπορούμε να σκεφτούμε είναι το «presentism», το οποίο μόνο το παρόν είναι πραγματική. Και το δεύτερο, μπορούμε να σκεφτούμε ως «eternalism» στην οποία το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον είναι εξίσου πραγματική. Και υπό αυτή την άποψη, τώρα είναι η στιγμή που εδώ είναι στο διάστημα. Με άλλα λόγια, όπως ακριβώς τυχαίνει να είναι εδώ σήμερα, είναι απολύτως αποδεκτό για μένα ότι υπάρχουν και άλλα σημεία στο διάστημα θα μπορούσα να είμαι. Ομοίως, όπως ακριβώς είμαι εδώ τώρα, σύμφωνα με eternalism, υπάρχουν πολλά άλλα σημεία στο χρόνο, το παρελθόν και το μέλλον, όπου υπάρχουν ίσως άλλες εκδοχές του εαυτού μου ή σε άλλα μέρη του κόσμου γραμμή μου και είναι τόσο πραγματικό όσο είμαι.

Σύμφωνα με eternalism, το ζήτημα της ελεύθερης βούλησης και ντετερμινισμού γίνεται πολύ λιγότερο σαφής, διότι φαίνεται ότι τα πάντα στο σύμπαν έχει ήδη συμβεί στο πλαίσιο eternalism. «

Buonomano βασίζει πολλές από τις υποθέσεις του για το ενδιαφέρον της θεωρίας Block Σύμπαν σύμφωνα με την οποία ο χρόνος φαίνεται μόνο να περάσει.


Μήπως χρόνο εμφανίζονται μόνο για να περάσει;

Η θεωρία Block Σύμπαν , που προτείνει ο Brad Skow, αναπληρωτής καθηγητής της φιλοσοφίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) υποθέτει ότι το παρελθοντικό χρόνο, το μέλλον και το παρόν συνυπάρχουν στο Σύμπαν .

Με τη θεραπεία το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, καθώς ουσιαστικά ταυτόσημα, η θεωρία είναι σύμφωνη με τους νόμους της φυσικής όπως τις κατανοούμε

Κατά μία έννοια, η θεωρία μπλοκ σύμπαν φαίνεται unthreatening να διαισθήσεις μας: Όταν Skow λέει ο χρόνος δεν περνά, ο ίδιος δεν πιστεύει ότι τίποτα δεν θα συμβεί ποτέ. συμβαίνουν τα γεγονότα, οι άνθρωποι της ηλικίας, και ούτω καθεξής.

«Τα πράγματα αλλάζουν», Skow συμφωνεί, αλλά ο ίδιος πιστεύει επίσης ότι τα γεγονότα δεν πλέουν παρελθόν μας και να εξαφανιστούν για πάντα? το μόνο που υπάρχουν σε διάφορα μέρη του χωροχρόνου.


Ο καθηγητής Buonomano λέει ότι είναι σημαντικό να έχουμε μια σαφή κατανόηση τι δωρεάν θα είναι πραγματικά σημαίνει.

«Νομίζω ότι στην πραγματικότητα από τη βάση της νευροεπιστήμης, τι πρέπει να σκεφτούμε ελεύθερη βούληση είναι απλά μια υποκειμενική αίσθηση του ασυνείδητου αποφάσεις του εγκεφάλου κάνοντας σας. Ο πόνος μπορεί να είναι μια αίσθηση του τι συμβαίνει όταν κάποιος τα βήματα στο δάχτυλο του ποδιού μας. Η ελεύθερη βούληση είναι η υποκειμενική αίσθηση - η αίσθηση που παίρνουμε όταν το ασυνείδητο του εγκεφάλου κάνει την απόφασή μας δίνει την εντύπωση ότι ήταν ο συνειδητός νους που έκανε ακριβώς αυτή την απόφαση, « λέει ο καθηγητής Buonomano.

Νομίζει ο εγκέφαλός μας έχει σχεδιαστεί για να πλοηγηθείτε συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας από την πρόβλεψη τι θα συμβεί και πότε , και με αυτόν τον τρόπο θα προτείνει μια ριζικά νέα άποψη του εγκεφάλου στην οποία η πρωταρχική λειτουργία των νευρωνικών κυκλωμάτων είναι να δημιουργήσει τις διαδικασίες των οποίων οι ενέργειες καθορίζουν το χρόνο. Παραδέχεται ότι οι φυσικοί και οι νευροεπιστήμονες έχουν ακόμα πολλά να μάθουν για την πραγματική φύση του χρόνου, αλλά διερευνώντας έννοιες που με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο, μπορούμε να πάρουμε μια καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας.

Με βάση τη φυσική, την εξελικτική βιολογία και τη φιλοσοφία, ο καθηγητής Buonomano δείχνει ότι απώτερος σκοπός του εγκεφάλου μπορεί να είναι να προβλέψει το μέλλον, και, επομένως, ότι ο εγκέφαλός σας είναι μια μηχανή του χρόνου.

Συντάχθηκε απο τον Cynthia McKanzie - MessageToEagle.com συγγραφέας προσωπικού

Copyright © MessageToEagle.com Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται. Το υλικό αυτό δεν μπορούν να δημοσιεύονται, μετάδοση, ξαναγραφεί ή να αναδιανεμηθούν συνολικά ή εν μέρει, χωρίς τη ρητή έγγραφη άδεια της MessageToEagle.com



Read more: http://www.messagetoeagle.com/free-will-illusion-says-author-brain-time-machine/#ixzz4hkIvLzDc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...