Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Να πώς τα "έξυπνα" στόρια SolarGaps μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα


Εάν τα φωτοβολταϊκά στην στέγη προσβάλλουν την... αισθητική σας και τα ηλιακά κεραμίδια της Tesla δεν είναι οικονομικώς προσιτά για εσάς, μία διαφορετική λύση αποτελούν τα στόρια SolarGaps.

Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, πρόκειται για ένα σετ ρολών παραθύρου εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες, που σας επιτρέπουν να συλλέξετε το φως του ήλιου στο σπίτι σας χωρίς περίπλοκες εγκαταστάσεις. Δεδομένου ότι στην ουσία είναι απλά στόρια, δε χρειάζονται μόνιμες εγκαταστάσεις, καθιστώντας τα μια απλή λύση που μπορείτε να τοποθετήσετε και να αφαιρέσετε ανά πάσα στιγμή.

Κάθε SolarGap δε μοιάζει διαφορετικό από τα παραδοσιακά στόρια από μακριά, αν και θα παρατηρήσετε την παρουσία φωτοβολταϊκών κυττάρων μόλις τους ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά. Κάθε τετραγωνικό παραθύρου που καλύπτεται από τα στόρια SolarGap μπορεί να παράγει ενέργεια 150W, η οποία συνήθως είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει όλα τα φώτα στο σπίτι σας, καθώς και τρία MacBooks που δουλεύουν ταυτόχρονα.

Παρόλο που μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν όπως ένα οποιοδήποτε σετ ρολών, έρχονται μαζί με συνοδευτική εφαρμογή (για iOS και Android), απ' όπου μπορείτε να τα ρυθμίσετε εξ αποστάσεως, με επιλογές για διάφορες αυτοματοποιημένες κινήσεις (π.χ. μπορεί να συμβαδίσει με τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας). Κάθε σετ συνδέεται με μια κεντρική βάση με ενσωματωμένες εξόδους, όπου μπορείτε να συνδέσετε απευθείας τις συσκευές σας.

Μια καμπάνια στο Kickstarter πραγματοποιείτε αυτή την περίοδο για τα SolarGaps και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...