Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

EU Warns Turkey After 141 Greek Airspace Violations In Sinigle Day

Τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα εισήλθαν παράνομα εναέριου χώρου στην Ελλάδα 141 φορές στις 15 Μαΐου , το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας ανέφερε.

Όπως αναφέρει KeepTalkingGreece, παραβιάσεις του εναέριου χώρου είναι μια κοινή πρακτική από την Άγκυρα να επαναλαμβάνει τους αβάσιμες αξιώσεις στο Αιγαίο Πέλαγος .

20 τουρκικά F-16, 5 CN-235 αεροσκάφη θαλάσσιας επιτήρησης και 19 ελικόπτερα εισήλθαν στο πληροφοριών πτήσης περιοχή Αθηνών (FIR) χωρίς υποβολή σχεδίου πτήσης.

Η τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, ενώ σε εννέα περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης είχε ως αποτέλεσμα κοντά καταστάσεις μάχης (κυνομαχίες).

Επιπλέον, δύο τουρκικά σκάφη πυραύλων εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στα ανοικτά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου νησί Αγαθονήσι.

Τα σκάφη, τα οποία έπαιρναν μέρος σε θαλάσσια άσκηση με την κωδική ονομασία Deniz Kurdu (Seawolf), έμεινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα για περίπου 20 λεπτά.

Σε επαφή με EURACTIV.com , ένας εκπρόσωπος της ΕΕ έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, προτρέποντας ότι σέβεται την κυριαρχία των κρατών-μελών της ΕΕ.



«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί κατηγορηματικά για σχέσεις καλής γειτονίας και καλεί την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλή ή ενέργεια που στρέφεται κατά κράτους μέλους, το οποίο ζημιές σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», η Ο εκπρόσωπος είπε.

Η ίδια επίσημη πρόσθεσε ότι οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται.



«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει επίσης την ανάγκη να σεβαστεί την κυριαρχία των κρατών μελών επί των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου τους,» ο εκπρόσωπος είπε στην EurActiv.



«Στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών (Gymnich) της τελευταίες 28 Απριλίου, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ και Αντιπρόεδρος Φεντερίκα Μογκερίνι Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν μία από τις βασικές αρχές που η Τουρκία καλείται να σεβαστεί ως υποψήφια χώρα, »ο αξιωματούχος της ΕΕ κατέληξε.

Θα τώρα η Τουρκία να σταματήσει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου στην Ελλάδα; Αντιθέτως. Οι Έλληνες περιμένουν «έντονη δραστηριότητα», λόγω της τουρκικής ναυτική άσκηση Seawolf.

Στις 16 Μαΐου, ένα ζεύγος τουρκικών F-16 και F-4E, καθώς και ένα CN-235 παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο τρεις φορές.
 Tyler Durden

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...