Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Τι σημαίνει να έχεις παντρευτεί σε μικρή ηλικία

από Μαρία Κωνσταντοπούλου«Ή μικρός μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου», λέει γνωστή παροιμία που κάποιοι εξ ημών αποφάσισαν να εφαρμόσουν γιατί κατάλαβαν ότι βρήκαν από νωρίς τον σύντροφο με τον οποίο θα περάσουν μαζί την υπόλοιπη ζωή τους. Πώς είναι, όμως, να παντρεύεσαι από μικρός; Να απαρνείσαι από τόσο νωρίς τις νεανικές περιπέτειες και τους έρωτες που οι συνομήλικοί σου ονειρεύονται και ζουν καθημερινά; Πάρτε μια γεύση από τη ζωή ενός μικροπαντρεμένου ζευγαριού.




Μεγαλώνετε μαζί

Κακά τα ψέματα, όταν αποφασίσεις να παντρευτείς στα είκοσί σου, δεν έχεις ακόμα διαμορφώσει πλήρως τον χαρακτήρα σου, ούτε εσύ αλλά ούτε και ο σύντροφός σου. Έτσι, μεγαλώνετε μαζί, ωριμάζετε μαζί και ενηλικιώνεστε ενώ βλέπετε και τον σύντροφο της ζωής σας να κάνει το ίδιο. Δεν είναι πάντα εύκολο, είναι όμως μια εμπειρία που σας δένει (ακόμα) περισσότερο και που φυσικά δεν μπορεί να αποφευχθεί.
Και προχωράτε μαζί

Ενδεχομένως να μην έχετε τελειώσει ακόμα τις σπουδές σας ή να ψάχνετε για μια πιο σταθερή δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, το να παντρεύεσαι μικρός σημαίνει ότι προχωράς στη ζωή μαζί με τον σύντροφό σου- κυριολεκτικά και μεταφορικά. Εκείνος θα είναι δίπλα σου να σε δει να παίρνεις πτυχίο και εσείς για να γιορτάσετε μαζί τη δουλειά των ονείρων του. Ο γάμος «χτίζεται» από αυτές τις ξεχωριστές αναμνήσεις που δένουν το ζευγάρι και που κάνουν τον έναν περήφανο για τον άλλο!


Τα οικονομικά σας μάλλον είναι «στενά»

Εκτός από τις περιπτώσεις που οι γονείς του ζευγαριού, το χρηματοδοτούν απλόχερα ή που και οι δύο έχουν τουλάχιστον αξιοπρεπείς δουλειές για να συντηρήσουν το σπίτι τους, το πιθανότερο είναι ότι τα οικονομικά τους είναι περιορισμένα. Σε αντίθεση με ένα ζευγάρι που έχει βάλει στην άκρη οικονομίες ετών ή που και οι δύο έχουν μια πιο σταθερή δουλειά, οι οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι μικροπαντρεμένοι είναι μάλλον περισσότερες.

Και πάλι όμως, είναι ίσως το τελευταίο που τους ενδιαφέρει.
Έχετε περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σας

«Εύχομαι να σε γνώριζα πιο νωρίς για να μην έχανα ούτε λεπτό μαζί σου!», είναι μια φράση που δεν θα πει κανένα ζευγάρι που μικροπαντρεύτηκε. Κι αυτό γιατί, είχε πολύ περισσότερο χρόνο να ευχαριστηθεί και να βιώσει τον έρωτά του από ένα ζευγάρι που παντρεύτηκε στα 30 ή (ακόμα λιγότερο) στα 40.
Και περνάτε τα ομορφότερα χρόνια της ζωής σας μαζί!

Η «ευλογία» του να μικροπαντρευτείς είναι ότι έχεις την ευκαιρία να περάσεις τα ομορφότερα χρόνια της ζωής σου με τον άνθρωπό σου, κάνοντάς τα ακόμα πιο όμορφα. Ο έρωτας, ακόμα και οι καβγάδες και μετά η συμφιλίωση είναι ό,τι πιο όμορφο μπορείς να ζήσεις στη δεύτερη εφηβεία σου- με τη μία και μοναδική αγάπη σου!
Όμως, μπορεί να χάσετε κάποιους φίλους σας

Δυστυχώς, η καθημερινότητα ενός 25άρη που δεν έχει παντρευτεί, δεν μπορεί να συμβαδίσει εύκολα με την καθημερινότητα ενός μικροπαντρεμένου ζευγαριού. Οι έξοδοι, οι καφέδες, τα ξενύχτια, τα φλερτ και τα μεθύσια, αν δεν κόβονται εντελώς, σίγουρα μειώνονται, με αποτέλεσμα κάποιοι φίλοι να γίνουν απλά παρελθόν… τουλάχιστον μέχρι να παντρευτούν και να κάνουν τη δική τους οικογένεια και οι ίδιοι!

Οι λίγοι και καλοί που θα μείνουν είναι αυτοί που δεν τους νοιάζει αν θα πιείτε ένα καφέ στο σπίτι σας αντί για την must καφετέρια του Κολωνακίου που συχνάζατε μέχρι πρότινος ούτε αν θα πάτε κλείσετε τραπέζι στο πιο trendy club το Σαββατόβραδο.
Ακούτε διάφορα σχόλια από τους γύρω σας, όπως…

«Μήπως είσαι έγκυος;»

Η ερώτηση από γονείς, φίλους, γνωστούς και λοιπούς συγγενείς, που ακολουθεί αμέσως μετά την ανακοίνωση του γάμου είναι η εξής: «Γιατί βιάζεστε τόσο; Μήπως είσαι έγκυος;». Μπορεί σε μερικές περιπτώσεις μια εγκυμοσύνη να επισπεύσει έναν γάμο, όμως αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο. Δύο νέα παιδιά μπορούν να ερωτευτούν, να αγαπηθούν και να καταλάβουν ότι βρήκαν τον άνθρωπο της ζωής τους.



«Παντρεύεσαι μικρός, θα χωρίσεις και μικρός!»

Στην ίδια λογική, ο περίγυρος θα σιγοψιθυρίσει πολλές φορές «Πόσο θα κρατήσει αυτός ο γάμος; Σε έναν χρόνο θα έχουν χωρίσει! Παιδιά είναι ακόμα». Όμως, ακόμα κι αν ο γάμος αυτός οδηγηθεί στο διαζύγιο, δεν σημαίνει ότι φταίει η ηλικία, αλλά ότι το ζευγάρι δεν κατάφερε να «δέσει». Όταν είσαι έτοιμος να κάνεις το τεράστιο βήμα του γάμου, θα το κάνεις ανεξάρτητα αν είσαι 20 ή 40. mama365.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...