Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ενδιαφέρον Και Μονά Κύματος στον χωροχρόνο - Αποδείξεις παράλληλα σύμπαντα;


MessageToEagle.com - Τι θα συμβεί αν το σύμπαν μας είναι μόνο ένα από τα πολλά σύμπαντα συνυπάρχουν το ένα δίπλα στο άλλο; Η θεωρία του «πολυσύμπαν» έχει υποστεί επεξεργασία από τους φυσικούς ως ενδιαφέρουσα, αλλά μέχρι στιγμής έχει παραμείνει στη σφαίρα της θεωρίας χωρίς πειραματικές δοκιμές που θα μπορούσε να το υποστηρίξει.

Η εύρεση ενδείξεις των παράλληλων συμπάντων είναι πολύ δύσκολο. Οι επιστήμονες ήλπιζαν ότι ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) θα μπορούσε να αποκαλύψει στοιχεία για την ύπαρξή τους, αλλά μέχρι στιγμής οριστική απόδειξη δεν έχει ανακαλυφθεί με τον LHC.

Psychists έχουν μελετήσει τα βαρυτικά κύματα, κυματισμούς στο χωροχρόνο που προκαλείται από την κίνηση των μαζικών αντικειμένων και τώρα προτείνουν αυτά τα κύματα μπορεί να επιτρέψει για μια ενιαία, συνεκτική θεωρία του σύμπαντος. Βασικά, αυτό σημαίνει ότι τα σημάδια της επιπλέον διαστάσεις μπορούν τα ίδια να αποκαλύψει με τον τρόπο που έχει αντίκτυπο κύματα βαρύτητας.



«Αν υπάρχουν επιπλέον διαστάσεις στο σύμπαν, τότε τα κύματα βαρύτητας μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος οποιαδήποτε διάσταση, ακόμα και τις πρόσθετες διαστάσεις», λέει ο Gustavo Lucena Gómez στο Ινστιτούτο Max Planck για τη βαρυτική Φυσική στο Πότσνταμ της Γερμανίας.

Μαζί με τον συνάδελφό του David Ανδριώτη, Gómez έχουν προσπαθήσει να υπολογίσει πόσο πιθανές πρόσθετες διαστάσεις θα μπορούσε να επηρεάσει τα βαρυτικά κύματα που μπορούμε να παρατηρήσουμε. Βρήκαν δύο περίεργα αποτελέσματα: επιπλέον κύματα σε υψηλές συχνότητες, καθώς και η τροποποίηση του τρόπου βαρυτικών κυμάτων τεντώσει το διάστημα.



Γιατί η βαρύτητα είναι τόσο ασθενής σε σχέση με τις άλλες θεμελιώδεις δυνάμεις είναι από καιρό ένα αντικείμενο της συζήτησης. Οι ερευνητές προτείνουν ότι ένα μέρος του βάρους διαρρέει μακριά σε πρόσθετες διαστάσεις πέρα ​​από τις τρεις χωρικές διαστάσεις που βιώνουμε.


Τα κύματα βαρύτητας είναι σαν κυματισμοί στον ιστό του χωροχρόνου. Πιστωτικά Εικόνα: Physics World

Όπως βαρύτητας κύματα διαδίδονται μέσα από ένα μικρό επιπλέον διάσταση, η ομάδα διαπίστωσε, θα πρέπει να δημιουργήσει ένα «πύργο» για επιπλέον βαρυτικών κυμάτων με υψηλές συχνότητες μετά από μια κανονική κατανομή. Προς το παρόν, δεν είμαστε σε θέση να τηρήσει τις συχνότητες σε αυτή την περιοχή, αλλά έχουμε την τεχνολογία για να μελετήσει τη λεγόμενη λειτουργία της αναπνοής. Όπως πνεύμονές σας καθώς αναπνέετε, χώρος διαστέλλεται και συστέλλεται όπως βαρυτικά κύματα περνούν μέσα, εκτός από το τέντωμα και squishing.

«Με περισσότερους ανιχνευτές θα είμαστε σε θέση να δούμε αν αυτός ο τρόπος αναπνοής συμβαίνει», λέει ο Lucena Gómez.

«Έχουν επιπλέον διαστάσεις έχουν συζητηθεί για πολύ καιρό από διαφορετικές οπτικές γωνίες,» λέει ο Emilian Dudas στο École Polytechnique στη Γαλλία. «Τα κύματα βαρύτητας θα μπορούσε να είναι ένα νέο στρίψιμο για ψάχνουν για επιπλέον διαστάσεις.»

«Δεν είναι πιθανώς μια μοναδική υπογραφή», λέει ο Dudas. «Αλλά θα ήταν ένα πολύ συναρπαστικό πράγμα.»

Πειστικές αποδείξεις για επιπλέον κρυφές διαστάσεις και τα στοιχεία του παράλληλου σύμπαντος αναμφίβολα θα είναι μια σημαντική ανακάλυψη στη φυσική και την κοσμολογία. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ταχύτερη από το φως ταξίδια μπορεί να είναι δυνατό και υφιστάμενων νόμων του σύμπαντος έπρεπε να ξαναγράφονται.

MessageToEagle.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...