Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Το μέλλον της ΕΕ: ​​αξιοποίηση της παγκοσμιοποίησης

 Η ΕΕ συμβάλλει στην άμβλυνση των επιπτώσεων της glbalisation © AP Images / Ευρωπαϊκής Ένωσης-EP


Η παγκοσμιοποίηση προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για τη δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας, αλλά έχει επίσης την ικανότητα να διαταράξει. Η ΕΕ έχει πάντα προσπάθησε να κάνει το μεγαλύτερο μέρος του, ενώ μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων της θέτοντας κανόνες και συνεργασία με άλλες χώρες. Όπως δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 10 Μαΐου ένα έγγραφο προβληματισμού σχετικά με το πώς η ΕΕ θα πρέπει να ασχοληθεί με την παγκοσμιοποίηση στο μέλλον, θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το Κοινοβούλιο έχει ήδη γίνει πρόσφατα.

Τι το Κοινοβούλιο έχει γίνει πρόσφατα



Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στο παγκόσμιο εμπόριο και χρησιμοποιεί την οικονομική επιρροή της να επιβάλει υψηλά πρότυπα για τα προϊόντα που εισάγονται, καθώς και να προωθήσει τις αξίες της στο εξωτερικό. Οι ευρωβουλευτές είναι πάντα πρόθυμοι να κάνουν χρήση αυτού επιμένοντας για την προσθήκη τροποποιήσεις των συμφωνιών της ΕΕ. Στην πρόσφατη Ceta διαπραγματεύσεων πίεση από το Κοινοβούλιο οδήγησε στην αμφιλεγόμενη διακανονισμό μεταξύ επενδυτή και κράτους-διαφορά να αντικατασταθεί από το σύστημα επενδύσεων δικαστήριο για την ενίσχυση της διαφάνειας και την εξασφάλιση της κυβέρνησης έλεγχο της επιλογής των διαιτητών.



Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού από χώρες εκτός ΕΕ, όπως όταν ζήτησε για μια στρατηγική της ΕΕ μετά την αύξηση των χαμηλού κόστους εισαγωγών της ΕΕ σιδηροδρομικών προμηθειών . Για την προστασία των θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, το Κοινοβούλιο πιέζει για μια ταχεία συμφωνία σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της ΕΕ μέσων εμπορικής άμυνας . Όπως πάντα είναι για να βρεθεί η σωστή ισορροπία, όπως στην περίπτωση της Κίνας


Προκειμένου να αποφευχθεί το εμπόριο ορυκτών από τη χρηματοδότηση των παραβιάσεων των συγκρούσεων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν ένα σχέδιο κανονισμού της ΕΕ τον Μάρτιο για να υποχρεώσει κοντά σε όλες τις εισαγωγές από κασσίτερο, βολφράμιο, ταντάλιο, χρυσό για να κάνουν ελέγχους στους προμηθευτές τους στην ΕΕ, ενώ οι μεγάλοι κατασκευαστές θα πρέπει επίσης να να αποκαλύψει πώς σκοπεύετε να παρακολουθεί τις πηγές τους να συμμορφωθούν με τους κανόνες. Επίσης, λόγω του Κοινοβουλίου αναθεωρημένους κανόνες της ΕΕ για την πρόληψη του εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών που μπορούν να συμβάλουν σε βασανιστήρια ή την εκτέλεση περιλαμβάνουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην αγορά και τη διαμετακόμιση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση των ατόμων εκτός της ΕΕ.


Το Κοινοβούλιο καλεί συχνά την Επιτροπή να εκπονήσει νέα νομοθεσία, με την έγκριση ψηφίσματος πρωτοβουλίας. Για παράδειγμα, τον Απρίλιο οι ευρωβουλευτές ζήτησαν οι κανόνες της ΕΕ για να υποχρεώσει τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα είδη ένδυσης προμηθευτές να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων . Την ίδια ευρωβουλευτές μήνα ζήτησε, επίσης, για ένα ενιαίο σύστημα πιστοποίησης για το φοινικέλαιο που εισέρχονται στην αγορά της ΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παραγωγής πετρελαίου βιώσιμο φοινικέλαιο , όπως η αποψίλωση των δασών και των βιοτόπων της υποβάθμισης.


Οι ευρωβουλευτές είναι επίσης επίγνωση του πώς η παγκοσμιοποίηση επηρεάζει την απασχόληση, για παράδειγμα, τη στήριξη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων . Κοινοβούλιο αυτή τη στιγμή εργάζεται για την προστασία των ανθρώπων σε νέες μορφές απασχόλησης που δημιουργούνται από την ψηφιακή οικονομία . Το Κοινοβούλιο υποστηρίζει επίσης το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση , το οποίο βοηθά τους απολυμένους εργαζόμενους να βρουν νέες θέσεις εργασίας. Για παράδειγμα, στις 11 Μαΐου, η επιτροπή προϋπολογισμού αναμένεται να εγκρίνει € 2,6 εκατ για να βοηθήσει 821 πρώην Nokia στη Φινλανδία


Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα του τι Κοινοβούλιο έχει γίνει σχετικά με την παγκοσμιοποίηση κατά τους τελευταίους μήνες, αλλά δίνουν μια ιδέα για τους διαφορετικούς τρόπους οι ευρωβουλευτές προβαίνουν σε λειτουργήσει για τους Ευρωπαίους.


Συζήτηση για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης



Η Επιτροπή δημοσιεύει πέντε έγγραφα προβληματισμού μέχρι τα τέλη Ιουνίου ως αφετηρία για μια συζήτηση σχετικά με το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Κάθε χαρτί είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα: την κοινωνική διάσταση της Ευρώπης, η παγκοσμιοποίηση, η οικονομική και νομισματική ένωση, την άμυνα και τα οικονομικά. Τα έγγραφα περιέχουν τις ιδέες και τα σενάρια για το τι θα μπορούσε να είναι η Ευρώπη, όπως το 2025, αλλά δεν συγκεκριμένες προτάσεις. Η πρωτοβουλία τελειώνει στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Jean-Claude Juncker παραδίδει την ετήσια κατάσταση της διεύθυνσης ένωσης..
REF. : 20170505STO73507
Ενημερώθηκε: (9.5.2017 - 13:05. http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/20170505STO73507/future-of-the-eu-harnessing-globalisation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...