Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Τα «δρώμενα» στην κεντροαριστερά «ανατινάζουν» το πολιτικό σκηνικό: Ο πρόεδρος Σταύρος προσπαθεί να συναντηθεί με τον λαό «του» και η πρόεδρος Φώφη καρατομεί τον Ξεκαλάκη…


Συνεντεύξεις δεν δίνει μόνο ο Τσίπρας, αλλά και ο πρόεδρος Σταύρος. Ο αναμφισβήτητος ηγέτης (λέμε τώρα…) του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έβγαλε την μουτσούνα του στην κρατική τηλεόραση για να δώσει συνέντευξη, την οποία όσοι είχαν την μεγαλοφυή ιδέα (λέμε τώρα…) να την δουν αποζημιώθηκαν, για τον απλό λόγο ότι διασκέδασαν ανέλπιστα. Ο πρόεδρος Σταύρος αφού εξήγησε την πολιτική σχέση συγγένειας, που έχει με τον Μακρόν, τον πρώην γάλλο τραπεζίτη, που εμφανίζεται φαβορί για την γαλλική προεδρία με αντίπαλο την Λεπέν, ρωτήθηκε από την δημοσιογραφική διάνοια τον Χαρίτο για τους λόγους, που ο ίδιος και το κόμμα του δεν μπόρεσαν να έχουν την ίδια επιτυχία. Τότε ο πρόεδρος Σταύρος μειδιώντας ειρωνικά με τον τρόπο, που μόνο αυτός ξέρει από τότε που έκανε εκπομπές κουβαλώντας ένα σακίδιο, τού απάντησε πάνω κάτω ότι ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να συναντήσεις τον λαό σου!!!

Ο πρόεδρος Σταύρος έχασε τον δρόμο, επειδή έτρεχε γρήγορα πάνω στον καλάμι που έχει καβαλήσει και δεν λέει να κατέβει, και ο λαός του τον έχασε; Εξήγηση δεν δόθηκε… Ο πρόεδρος Σταύρος στην συνέχεια με ύφος χιλίων και βάλε ξεπεσμένων αριστοκρατών εκμυστηρεύθηκε ότι συναντήθηκε με πολλούς παλαιούς ευρωπαίους ηγέτες και μοιράστηκε με όσους από τον λαό «του» παρακολουθούσαν την συνέντευξη προφανώς κρατώντας την κοιλιά τους από τα γέλια τι αποκόμισε από τις «σημαντικές» αυτές συναντήσεις.

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Σταύρος έψαχνε τον λαό «του», ο Στέφανος Ξεκαλάκης, και ουχί Ξεκωλάκης, όπως ορισμένοι με χυδαίο, σεξιστικό και ανάρμοστο τρόπο τον ονοματίζουν και στους οποίους δικαίως αξίζει να αντικρύσουν την αντισεξιστική ράβδο, μέχρι πρότινος γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, αποδοκίμαζε την απόφαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά να τον «καταργήσει» προκηρύσσοντας έκτακτο συνέδριο.

«Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ, ούτε εκτιμώ ότι ένα αίτημα αντικατάστασής μου θα είχε τη σύμφωνη γνώμη της της Κεντρικής Επιτροπής», δήλωσε ο κ. Ξεκαλάκης στην Εφημερίδα των Συντακτών, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να παλεύει για τα πιστεύω και τα ιδανικά της παράταξης, ενώ υποστηρίζει ότι «τιμωρείται» για την έκφραση διαφορετικής γνώμης.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει ακόμη τους λόγους καρατόμησης του Ξεκαλάκη μια υπόθεση, που με αγωνία παρακολουθεί άπασα η κοινωνία. Και δικαιολογημένα. Καθ’ ότι δεν «αποκεφαλίζεται» κάθε ημέρα ένας Ξεκαλάκης. Γιατί δεν είναι όποιος και όποιος ο Ξεκοκαλάκης και όποιος γουρλώνει τα ανίδεα μάτια του από την έκπληξη είναι ένας αμαθής μπούφος. Εδώ κρίνεται η τελική (;) τύχη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος και η οποία, απ’ ότι φαίνεται, εν πολλοίς θα επηρεαστεί από την πολιτική «εξαφάνιση» του γενναίο Ξεκαλάκη, που όπως διαβεβαιώνει «τιμωρείται» για την έκφραση διαφορετικής γνώμης.

Την ίδια στιγμή η πρόεδρος Φώφη τονίζει σε κάθε ενδιαφερόμενο (υποπτευόμαστε ότι μόνο εμείς ασχολούμαστε) ότι το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και, η «κατάργηση» της Κεντρικής Επιτροπής και του γραμματέα της «δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών», αλλά «καταστατική κίνηση που δίνει διέξοδο», ενώ με αυστηρό τόνο η σιδηρά πρόεδρος στέκεται μπροστά σαν ογκόλιθος και δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει «να επιστρέψουν στον χώρο ξεπερασμένες λογικές του χθες».

Όσο για την τύχη του Τσίπρα η Φώφη είναι σίγουρη ότι η κυβέρνησή του θα αποχωρήσει πριν από τη λήξη της θητείας της «κάτω από το βάρος της αποτυχίας και τη λαϊκή πίεση». Και τι προτείνει;

«Τώρα το δίλημμα είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή. Εμείς θα επιμείνουμε απόλυτα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την επεξεργασία και υιοθέτηση μιας εθνικής γραμμής εξόδου από την κρίση».

Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος πόση ακόμη εθνική συνεννόηση για την καταστροφή μπορεί να υπάρξει; Αλλά μάλλον πάντα υπάρχουν περιθώρια.

Κάτι θα ξέρουν η Φώφη και ο κυρ-Σταύρος και ετοιμάζονται να χωθούν σε κανένα Μεγάλο Συνασπισμό.

Αμ, πως, μοναχοφάη Τσίπρα, αμ πως….

Δημοσιεύθηκε από Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...