Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Οι 300 του λεωνίδα , Και οι άλλοι,Survivor:


ΙΣΧΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ


Περίπου 3500 διαδηλωτές (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ανταρσύα, εξω-κοινοβουλευτική αριστερά, ΕΠΑΜ κ.ά.) συμπεριλαμβανομένων εκείνων του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση των νέων μέτρων που επιβάλλει το νέο μνημόνιο της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ. Πρόκειται για την πλέον ισχνή αντιμνημονιακή συγκέντρωση από το 2010 μέχρι σήμερα.

Μικρές ομάδες διαδηλωτών αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότωφ ενάντια σε διμοιρίες των ΜΑΤ στον άγνωστο στρατιώτη, πυρπολήθηκε επίσης φυλάκιο των ευζώνων, ενώ στην συνέχεια τα επεισόδια συνεχίστηκαν με επιθέσεις στις κατασταλτικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία. Οι κατασταλτικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών και απώθησαν σταδιακά τους επιτιθέμενους έχοντας σαφείς εντολές να μην διαλύσουν τις λίγες εκατοντάδες πλέον συγκεντρωμένων που απέμειναν στο σημείο ύστερα από την αποχώρηση του κυρίως όγκου του συλλαλητηρίου.

Με τον τρόπο αυτό φαίνεται να κλείνει οριστικά ο κύκλος των αντιμνημονιακών διαδηλώσεων και είθε πράγματι «η πιο σκοτεινή στιγμή της νύκτας να είναι λίγο πριν ξημερώσει»…

Δημοσιεύθηκε από Λ_Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...